تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵

پكن - ایرنا - با اعزام صدها نظامی هندی به مرزهای منطقه ای این كشور و بوتان، روابط چین و هندوستان پر تنش شده و خطر رویارویی نظامی دو طرف را تهدید می كند.

به گزارش ایرنا، شرایط كنونی چین و هند به عنوان پرجمعیت ترین كشورهای جهان در حال حاضر به گونه ای است كه هر یك از آنها دیگری را به ایجاد ناآرامی در مناطق مرزی متهم می كنند و این در حالیست كه هندوستان نیروهایش را به گفته پكن از مرز «سكیم» عبور داده و وارد خاك چین كرده است.
هند هم مدعی است كه چین در حال ساخت جاده ای در هیمالیاست كه بوتان هم به آن اعتراض دارد و هر دو طرف بر این باورند كه اقدام چین با توافقنامه های موجود همخوانی ندارد.
از سوی دیگر گزارش روزنامه گلوبال تایمز چین هم حاكی است كه مردم این كشور خواستار پاسخگویی قاطع چین به تحریكات نظامی هند هستند.
این نشریه می نویسد؛ هند نزدیك به سه هزار نیروی نظامی خود را به مرز اعزام كرده است و شدت گرفتن رویارویی نظامی هر دوطرف را تهدید می كند.
از سوی دیگر رسانه های گروهی و محققان چینی بر این باورند كه اگر هند همچنان به چین بی اعتمادی نشان دهد روابط تیره تر خواهد شد.
چینی ها می گویند كه نیروهای هندی وارد منطقه ای به نام «دولكام» شده اند كه به تبت در چین نزدیك است و این خطر امنیتی برای پكن دارد.
هند می گوید، این نیروها به این دلیل با بولدوزر و تجهیزات نظامی وارد منطقه شده اند كه مانع ساخت جاده چین در ناحیه «یادونگ» شوند.
مرز تبت جنوبی از سال های بسیار دور، محل تنش های فراوان میان چین، هند و بوتان بوده است و از آن بدتر اینكه منازعات مرزی چین و هند یكی از بزرگترین مناقشات تاریخی مرزی دنیاست كه تاكنون لاینحل مانده است.
در شرایطی كه چین از هند خواسته است نیروهایش را از منطقه خارج كند، بوتان از پكن خواسته است ساخت جاده را متوقف سازد زیرا به باور این كشور در خاك بوتان در حال احداث است.
هند هم موضع گیری مشابهی دارد اما چین اصلا برایش این منازعات قابل قبول نیست و می گوید كه دهلی نو مشخصا این منطقه را به عنوان ناحیه ای كه متعلق به چین می باشد به رسمیت شناخته و اسناد آن هم موجود است.
گلوبال تایمز نوشته است كه چین و هند دو قدرت نظامی بزرگ و دارای توان تسلیحاتی اتمی هستند كه درگیری های آنها عواقب ناخوشایندی خواهد داشت.
آمارهای رسمی دو كشور نشان می دهد كه حضور نظامی آنها در منطقه «سكیم» سنگین است و هر یك از طرفین 3 هزار نیرو وارد منطقه كرده اند.
چین بر این باور است كه دامن زدن هند به این تنش ها، تنها هدیه ای برای آمریكاست كه بسیار مشتاق تنش در روابط كشورهای منطقه است.
از سال ۲۰۱۵ میلادی هر دو كشور بارها یكدیگر را متهم كرده اند كه سربازانشان از مرز عبور كرده اند. اگرچه هنوز گلوله ای شلیك نشده است اما خطر درگیری فیزیكی میان دو كشور اكنون بیشتر از هر زمان دیگری است.
دو كشور در سال ۲۰۰۵ میلادی به توافق رسمی دست یافتند مبنی بر اینكه منازعات چند دهه ای مرزی خود را بدون توسل به زور حل و فصل كنند.
آنها در سال ۲۰۱۳ میلادی یك توافقنامه دیگر با تاكید بر حل منازعات با استفاده از راهكارهای دیپلماتیك امضا كردند.
از سال ۲۰۰۳ میلادی دو كشور ۱۹ بار مذاكره رسمی برای حل اختلافات مرزی برگزار كرده اند كه هنوز نتیجه ملموسی نداشته است.
آساق**۲۳۱**انتشاردهنده:فرهاد راستی