به گزارش ايرنا عليرضا رزم حسيني روز سه شنبه در آئين اجرايي طرح مشاركتي هزار هكتاري جنگل كاري شركت فولاد بوتياي كرمان و منابع طبيعي استان كرمان افزود: با اجراي پيوست هاي زيست محيطي در استان كرمان، طرح هاي اقتصاد مقاومتي استان واقعي و مفيد خواهند بود.
وي با بيان اينكه بانك پاسارگاد به عنوان بانك توسعه گرا در حوزه توسعه اي مطرح است تصريح كرد: كارهاي زيست محيطي و مطالعاتي خوبي در بخش پروژه پتروشيمي فجر كرمان از سوي بانك پاسارگاد انجام شده كه اين همت والا در تاريخ اقتصادي استان كرمان ثبت و ماندگار خواهد شد.
استاندار كرمان تاكيد كرد: اقتصاد مقاومتي واقعي در كرمان محقق شده و حركت هاي نوين با تفكر بخش خصوصي در اين استان در حال انجام است كه آثار آن را در آينده اي نزديك خواهيم ديد.
وي با اشاره به اينكه حجم كاري زياد و بزرگي طي دولت تدبير و اميد در استان كرمان انجام شده است افزود: اين حجم كار در اين استان بيانگر اين است كه اگر امور به مردم واگذار شود، مي توان اقتصاد مقاومتي را به معناي واقعي در استان عملياتي كرد.
استاندار كرمان تصريح كرد: با توجه به اينكه استان كرمان جزء اقليم هاي خشك است و با بحران آب دست و پنجه نرم مي كند و ضمن آنكه بهره وري آب در حوزه صنعت بيشتر است، بايد اقدامات اقتصادي اين استان رويكرد صنعتي داشته باشد.
وي اظهار كرد: شوراي عالي صنايع و معادن استان كرمان در آينده اي نزديك راه اندازي خواهد شد و اين استان در حوزه صنعت، معدن و تجارت مشاوران بسيار خوبي دارد كه مي توان از نظرات فعالان موفق صنعتي در راستاي توسعه استان بهره برد.
رزم حسيني يادآورشد: اگر بتوانيم دست محرومين را بگيريم و خدمت به خلق را سرلوح كار خود قرار دهيم، نسل هاي آينده از اين بركت استفاده خواهند كرد.
مديرعامل شركت ميدكو نيز با بيان اينكه در حال حاضر ظرفيت توليد گندله ميدكو به هفت ميليون و 500 هزار تن رسيده است گفت: گندله بوتيا به عنوان نخستين برند گندله سازي در ايران است و توليد گندله با محوريت شركت هاي ايراني متعلق به هلدينگ است كه با همكاري شركت هاي خارجي اجرا مي شود.
علي اصغر پورمند با بيان اينكه توسعه در مجموعه ميدكو با ملاحظات زيست محيطي انجام شده است افزود: مجموعه هاي توسعه اي ميدكو با نگرش كامل محيط زيست انجام مي شود و مصرف آب نيز از طريق شبكه هاي آب و فاضلاب شهرستان هاي كرمان، زرند و شهربابك تامين خواهد شد.
وي ادامه داد: با اجراي جنگل كاري يكهزار هكتاري امروز، مجموع جنگل كاري اين شركت به يك هزار و 330 هكتار مي رسد كه تعهد شده اين اقدام در 2 هزار هكتار، براي 35 پروژه ميدكو انجام شود.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كرمان نيز گفت: نخستين پروژه جنگل كاري مشاركتي بزرگ مقياس در اين استان در راستاي پيوست هاي زيست محيطي براي كارخانجات بزودي آغاز مي شود و همه پيوست هاي زيست محيطي براي شهرستان ها و مناطق اقتصادي استان كرمان تهيه شده و تا آخر هفته جاري ارائه مي شود.
مهدي رجبي زاده افزود: 700 هكتار از جنگل كاري سايت فولاد بوتيا ايرانيان بادام كوهي است كه ميزان مصرف آب پاييني دارد و طي پنج سال به ثمر مي رسد و 300 هكتار نيز درخت قيچ در پايين كاشت مي شود.
وي تصريح كرد: با توجه به اينكه هر درخت بادام كوهي 2 كيلوگرم محصول مي دهد و اين طرح يك فعاليت اقتصادي محسوب مي شود و مي توان پس از پنج سال بيش از 200 تا 250 تن محصول برداشت كرد كه حدود 2 ميليارد و 500 ميليون تومان ارزش اقتصادي دارد.
در ادامه اين آئين تفاهنامه جنگل كاري يك هزار هكتار با مشاركت شركت بوتياي فولاد ايرانيان و اداره كل منابع طبيعي منعقد و يك اصله نهال بادام كوهي توسط نماينده عالي دولت تدبير و اميد در استان كرمان غرس شد.
پروژه جنگل كاري مشاركتي با هدف حفظ، احياء و توسعه پوشش گياهي و مقابله با پديده ريزگردها به وسعت هزار هكتار در محل عرصه هاي ملي محدوده شرق، غرب و جنوب كارخانه بوتياي ايرانيان به مدت پنج سال با هزينه اي بالغ بر 24 هزار ميليون ريال اجرايي شد.
در اين نوع عمليات، نهال كاري با گونه بادام كوهي و بنه به ميزان 700 هكتار به مدت يكسال با اعتبار 14 ميليون ريال، غني سازي مراتع با گونه هاي پرند و قيچ به ميزان 300 هكتار به مدت يك سال با اعتبار 2 هزار ميليون ريال، مراقبت و نگهداري عرصه كشت شده به ميزان هزار هكتار به مدت پنج سال با اعتبار 8 هزار ميليون ريال انجام مي شود.
خبرنگار: داود رجبي بهجت ** انتشار دهنده: نجمه حسني
7437/3029
تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۶
كرمان - ايرنا - استاندار كرمان از آغاز طرح 50 هزار هكتار جنگل كاري توسط بخش خصوصي در استان كرمان خبر داد.