سردار اسدالله هادي نژاد در گفت و گو با ايرنا افزود: اولويت مبارزه با مواد مخدر به علت بالا بودن درصد كشفيات در استان هاي استان سيستان و بلوچستان، كرمان، هرمزگان، يزد و فارس متمركز است .
وي بيان داشت: درصد كشفيات در استان سيستان و بلوچستان نسبت به دوره قبل 34 درصد و در استان كرمان 10 درصد افزايش يافته است و همچنين بزرگترين محموله مواد مخدر با حجم يك تن و 650 كيلوگرم در سيستان و بلوچستان كشف شده است.
معاون مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، با بيان اين كه بيشترين مواد كشف شده در ايران از نوع ترياك و حشيش و بيشترين كشفيات نيز در بين اين پنج استان، در سيستان و بلوچستان بوده است، خاطرنشان كرد: به علت افزايش كشت ترياك در افغانستان، به دنبال جلوگيري و كاهش كشت در اين كشور و همچنين جايگزيني كشت و انحراف مسير ورود موادمخدر به ايران هستيم.
سردار هادي نژاد يادآور شد: در گذشته موادمخدر بيشتري به سمت ايران وارد مي شد كه با ايجاد موانع در مرز ايران و افغانستان، بيشتر مواد مخدر توليدي در افغانستان وارد پاكستان مي شود.
وي تاكيد كرد: قاچاقچيان بهترين و مقرون به صرفه ترين مسير براي انتقال مواد مخدر به اروپا را مسير ايران مي دانند به همين منظور تلاش جدي و بي وقفه براي مسدود كردن مرزها و تغيير مسير انجام شده و ادامه دارد.
معاون مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به شيوع مواد مخدر از نوع گُل و ماري جوآنا در بين جوانان، گفت: پيشگيري بهترين راهكار مقابله و اصل و اساس سياست گذاريها است كه براي اين امر مهم، دستگاه هاي فرهنگي و همه اقشار و به ويژه خانواده ها بايد تلاش كنند تا از شيوع اين مواد جلوگيري كنند.
سردار هادي نژاد تاكيد كرد: برخي بر اين باورند كه ماده مخدر گل كه نوعي حشيش است اعتياد آور نيست، كه اين باور غلطي است و اين مواد اثرات بسيار مخربي را براي مصرفكنندگان به همراه دارد، در اين راه بايد اطلاع رساني و آگاه سازي به موقع اتفاق بيفتد و به همين منظور از امسال پيشگيري از اين موضوع در قالب چند كتاب در محتواي آموزشي دوره متوسطه تحصيلي قرار مي گيرد تا حدودي از آن پيشگيري شود.
وي يادآور شد: بر اساس آخرين شيوع شناسي، در كشور 2 ميليون و 800 هزار نفر معتاد داريم كه هشت تا 10 درصد آن ها را زنان تشكيل مي دهند و درصد زنان معتاد نسبت به روند افزايش اعتياد در بين مردان افزايش يافته است.
معاون مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تمايل مفرط زنان به زيبايي و كاهش وزن، باعث توزيع انواع موادمخدر در آرايشگاه ها از سوي سودجويان شده است، و از سويي آگاه نبودن زنان نسبت مضرات روانگردانها و مواد مخدر ديگر علت افزايش مصرف موادمخدر در بين زنان كشور عنوان ميشود.
امروز به مناسبت سالروز جهاني مبارزه با موادمخدر، با حضور معاون مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور، محمدرضا خباز استاندار و جمعي از شهروندان و مسوولان سمنان، 20 تن موادمخدر در قالب همايش پياده روي خانوادگي در بوستان كوهستان سمنان نابود و به آتش كشيده شد.
سال گذشته 708 تن مواد مخدر در كشور كشف شد.
7341/6103 خبرنگار: خديجه سلطاني پور ** انتشار دهنده: مصطفي دهقان
براي آگاهي از تازهترين اخبار و رويدادها در استان سمنان به نشاني IRNASEMNAN@ كانال اخبار ايرنا سمنان مراجعه كنيد.
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۱
سمنان- ايرنا- معاون مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: 80 درصد از كشفيات مواد مخدر مربوط پنج استان سيستان و بلوچستان، كرمان، هرمزگان، يزد و فارس است.