پكن - ایرنا - آمارها نشان می دهد كه چین در طول سال نزدیك به ۳۰۰ میلیارد متر مكعب گاز طبیعی مصرف می كند و به شدت به واردات این فرآورده نیازمند است.

به گزارش ایرنا، به دنبال بحران در روابط كشورهای عربی با قطر مساله وارد كردن محموله های بیشتری از گاز طبیعی از كشورهای دیگر در دستور كار چین قرار گرفته و مسئولان این كشور را بر آن داشته است تا با روسیه قراردادی در این زمینه امضا كنند.
چین سالهاست از كشورهای خاورمیانه و روسیه گاز طبیعی وارد می كند اما با گذشت زمان برای دستیابی به این محصول تلاش خود را مضاعف كرده است.
چین با احداث خط لوله ای به امتداد بیش از چهار هزار كیلومتر، گاز وارداتی از مناطق غرب و شمال غرب را به نواحی شمال شرقی و شرق انتقال می دهد كه منابع كمتری از انرژی دارند.
در چارچوب همین تلاش و در جریان سفر اخیر «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین به روسیه، شركت ملی نفت چین موسوم به «سی ان پی سی» و «گاز پروم» به عنوان بزرگترین صادركننده گاز طبیعی روسیه، مبادرت به امضای قراردادی در این زمینه كرده اند.
بر اساس این قرارداد شركت چینی خط لوله های بیشتری احداث خواهد كرد و از سال ۲۰۱۹ میلادی گاز پروم از خط لوله سیبری صادرات این محصول به چین را شروع می كند.
شركت «سی ان پی سی» چین روز پنجشنبه در تارنمای خود امضای این قرارداد در حاشیه دیدار رییسان جمهوری خلق چین و روسیه را در مسكو مورد تایید قرار داد اما جزییات آن را منتشر نكرده است.
همزمان اعلام شده است كه انتقال گاز طبیعی از روسیه به چین و قرارداد جدید بخشی از توافقنامه صادرات گاز طبیعی روسیه به چین است كه دو كشور در سال ۲۰۱۴ میلادی امضا كرده اند.
روزنامه مورنینگ پست از هنگ كنگ نیز نوشته است كه چین به دلیل نگرانی از تحریم های سیاسی و اقتصادی كه كشورهای عرب برای قطر در نظر گرفته اند، تلاش می كند تا نیاز گاز طبیعی خود را با خرید از كشورهای دیگر تضمین كند.
گفتنی است، همگام با توسعه اقتصادی سریع در چین تقاضای تامین انرژی این كشور نیز با نرخ بیش از 10 درصد در سال افزایش می‌یابد.
اگرچه چین عمدتا به ذخیره ذغال‌سنگ خود تكیه دارد اما مصرف گاز طبیعی در این كشور در سال‌های اخیر رشد سریعی داشته و نیاز به آن هر روز بیشتر می شود.
آساق**۲۳۱**انتشاردهنده:فرهاد راستی