تهران - ایرنا - مدیركل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد كشاورزی با تاكید براین كه پیاز اصفهان به شكل عمده هنوز به بازار عرضه نشده است ، پیش بینی كرد: بین 25 روز تا یك ماه آینده قیمت پیاز منطقی می شود.

'حسین اصغری' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره گرانی قیمت پیاز در بازار مصرف و شایعاتی مبنی بر صادرات این محصول به قطر افزود: پیش از این منتظر عرضه پیاز اصفهان در حجم گسترده بودیم كه طبق بررسی های كارشناسان به علت سرمازدگی اواخر سال گذشته هنوز این محصول مناسب عرضه به بازار نیست بنابراین با تاخیر به بازار عرضه می شود.
وی با بیان این كه درحال حاضر این محصول به شكل اندك به بازار تزریق می شود اظهارداشت: پایین بودن عرضه پایین محصول در بازار نمی تواند قیمت پیاز را منطقی كند بنابراین باید در انتظار ورود حجم گسترده پیاز از اصفهان هستیم.
به گفته وی، تولید محصولات كشاورزی تابع اقلیم است و فصل سرد تولید این محصول در نواحی گرم همچون جیرفت، كازرون و دزفول انجام می شود.
وی اضافه كرد: به طوری كه جیرفت (كرمان) تامین كننده پیاز اواخر زمستان تا بهار است و ذخایر محصول این استان تا جایی كه محصول پیاز استان های خوزستان (كازرون) و فارس (كازرون) به بازار عرضه شود و این ذخیره به ما كمك می كند تا بازار متععدل بماند.
مدیركل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد كشاورزی تصریح كرد: آنچه كه رخ داده سال گذشته در اثر بارندگی های شدیدی كه ما انتهای سال در جیرفت داشتیم محصول ما از بین رفت و فقط توانستیم بازار همان فصل را تامین كنیم و ذخیره ای برای ما باقی نماند.
به گفته وی، قیمت پیاز در زمان عرضه محصول از خوزستان بین 18 تا 20 هزارریال بوده است.
** كاهس 500 هكتاری سطح زیركشت پیاز در كازرون
اصغری گفت: این در حالیست كه امسال با كاهش 500 هكتاری سطح زیركشت در كازرون استان فارس به علت شوری و كمبود آب مواجه شدیم.
وی افزود: عرضه محصولات تابستانی با مشكلاتی در مناطق سرد و گرم مواجه است زیرا در مناطق گرمسیر اراضی زیركشت محصولات دیگری است و در مناطق سردسیر هنوز كاشت پیاز انجام نشده است.
مدیركل دفتر محصولات علوفه ایی و جالیزی وزارت جهاد كشاورزی درباره شایعاتی مبنی بر گرانی پیاز درباره صادرات به قطر گفت: صادرات عمده پیاز به هیچ كشوری نداریم زیرا صادرات پیاز ایرانی به دلیل بالا بودن هزینه های تمام شده تولید برای انها مقرون به صرفه نیست.
وی اضافه كرد: درواقع زمانی صادرات ارزش پیدا می كند كه قیمت محصول در كشور پایین تر از ارزش صادراتی ان باشد اما اكنون قیمت پیاز در كشور خودمان بالاتر از نرخ صادراتی است.
وی ادامه داد: در برخی سالها با مازاد تولید پیاز مواجه هستیم كه به نظر می رسد باید شرایط برای صادرات این محصول نیز مهیا شود.
اصغری تصریح كرد: براساس آخرین آمار رسمی سالهای 93 و 94 نزدیك 2 میلیون و 426 هزارتن پیاز در سطح 63 هزار هكتار تولید شد.
وی كاهش تولید فعلی پیاز را به دلیل كاهش سطح زیركشت به دلیل پایین بودن قیمت این محصول در سنوات گذشته (دو تا سه سال اخیر) و كاهش تمایل كشاورزان به كاشت و كمبود آب عنوان كرد.
وی سطح زیر كشت امسال پیاز را بین 52 تا 55 هزار هكتار برشمرد و گفت: اكنون سرانه مصرف پیاز در كشور برای هر نفر حدود 22 كیلوگرم است.

به گزارش ایرنا، طی یك تا دو ماه گذشته تاكنون قیمت پیاز بین 20 تا 32 هزارریال در میدان میوه و تره بار و با قیمت هایی بین 35 تا 48 هزارریال در بازار خرده فروشی عرضه می شود
بارش باران و برف در اواخر زمستان سال گذشته خسارت های چند صد میلیارد ریالی به مزارع كشاورزی اكثر نقاط كشور به ویژه مناطق جنوبی و شرقی وارد كرد.
به گفته حسین اصغری مدیركل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد كشاورزی طی یك ماه گذشته با خبرنگار اقتصادی ایرنا، بارندگی و سیل سال گذشته به مزارع پیاز آسیب وارد كرد و منجر به افت كمی و كیفی این محصول شد. اكنون با كاهش عرضه پیاز از برخی مناطق تولیدی شاهد افزایش قیمت آن در سطح عرضه هستیم.
اصغری میانگین عملكرد تولید پیاز را در هر هكتار حدود 40 تن اعلام كرد و افزود: اصفهان با 337 هزارتن، جنوب كرمان با 300 هزارتن، هرمزگان با 270 هزارتن، زنجان با 185 هزارتن، خوزستان با 162 هزارتن و آذربایجان شرقی با 130 هزارتن به ترتیب بزرگترین تولیدكنندگان پیاز كشور به شمار می روند.
براساس آمار ماه گذشته هر كیلوگرم پیاز خوراكی در مزارع با توجه به رقم بازارپسندی، سایز پیاز و سایر فاكتورهای موثر در قیمت بین 7 تا 12 هزار ریال از كشاورزان خریداری می شد.
این درحالیست كه طبق امارهای سال های 1393 تا 1395 به ترتیب 278 ، 288 و 343 هزارتن پیاز به ارزش 260 میلیون دلار صادر شد كه بخش عمده این صادرات به كشورهای عراق، حاشیه خلیج فارس و افغانستان بوده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9186 خبرنگار: هما همت خواه * انتشار: مرضیه فاتحی