آستارا - ايرنا - مدير شهرك صنعتي آستارا گفت: از 36 طرح مجوزدار اين شهرك 15مورد فعال يا نيمه فعال است در حالي كه 35 كارآفرين براي اجراي طرح هاي جديد، زمين تقاضا كرده اند اما اراضي كافي براي واگذاري به آنها وجود ندارد.

علي موسوي روز يكشنبه در مصاحبه با خبرنگار ايرنا اظهار داشت : از 20 هكتار وسعت شهرك صنعتي آستارا 14 هكتار قابل واگذاري به طرح ها بود و تاكنون نزديك به 11 هكتار واگذار شده و مالكيت سه هكتار ديگر به علت وجود معارض اجتماعي، در محاكم قضايي در حال رسيدگي است.
وي با بيان اين كه كارآفرينان جديد و متقاضيان زمين در شهرك صنعتي آستارا قصد اجراي طرح هايي نظير بسته بندي و توليد آب معدني، شيرخشك و لوازم يدكي خودرو را دارند افزود : اگر تكليف اراضي تحت معارض اجتماعي تعيين شود، زمين مورد نياز براي تعدادي از طرح هاي جديد تامين خواهد شد، اما براي پاسخگويي به همه متقاضيان و توسعه صنعت در اين شهرستان بايد شهرك صنعتي شماره 2 مكان يابي و ايجاد شود.
به گفته وي در واحدهاي فعال يا نيمه فعال شهرك صنعتي آستارا انواع فوم پلي اتيلن، شيرآلات بهداشتي و صنعتي، تيرچه بلوك ساختماني، فراورده هاي لبني، جعبه هاي چوبي، فلزات برش كاري شده، ورق هاي شيرواني، پرده و كركره فلزي، ميلگرد و نبش ناوداني، لوازم بسته بندي، كفش كتاني، سبد ميوه، قطعات باران گير در و پنجره و زغال صنعتي توليد مي شود.
موسوي ياداور شد : 100 نفر به صورت مستقيم و پايدار در شهرك صنعتي آستارا مشغول به كار هستند و براي حدود 400 نفر ديگر نيز به صورت غير مستقيم، شغل و درآمد ايجاد شده است.
وي خاطرنشان كرد : شهرك صنعتي آستارا از تلفن بي سيم بدون قابليت فاكس، آب چاه، برق و گاز برخوردار است اما مقدار آب آن جوابگوي نياز نيست و براي حفر چاه دوم مكان يابي شده و افزايش برق براي توسعه صنايع ضروري است و جهت ساخت تصفيه خانه شهرك نيز، فعاليت 50 درصد واحدهاي تعريف شده ضرورت دارد.
مدير شهرك صنعتي آستارا بيان كرد: كمبود اعتبار از مشكلات بخش صنعت است و از چهار ميليارد و 950 ميليون ريال اعتبارات دولتي مصوب شهرك صنعتي در سال گذشته، 650 ميليون ريال اختصاص يافت و اين رقم به لحاظ وسعت كار در صنعت بسيار كم است.
موسوي ادامه داد: براي سال جاري 30 ميليارد ريال اعتبار جهت بهسازي راه دسترسي شهرك درخواست كرده ايم و در صورت تخصيص لازم، كارهاي خوبي انجام خواهد شد.
وي بيان كرد: هزينه هاي جاري شهرك صنعتي با دريافت مبالغي از مجريان واحدها در هر سه ماه تامين مي شود و هر متر مربع زمين براي اجراي طرح هاي تعريف شده به صورت مزايده اي و به قيمت 450 هزار ريال واگذار مي شود و اين رقم از سال 93 تاكنون براي ترغيب كارآفرينان، فقط 80 هزار ريال افزايش يافته است.
وي اظهار كرد: سامانه بهين ياب وزارت صنعت، معدن و تجارت براي تصويب تسهيلات مجريان طرح ها خيلي موثر است و همه واحدهاي مجوزدار شهرك صنعتي آستارا شرايط دريافت تسهيلات را ندارند و واحدهاي با پيشرفت فيزيكي 60 درصد به بالا مشمول وام مي شوند و به طور معمول، تسهيلات آنها با 18 درصد سود و بدون رسوب (ماندن بخشي از وام در حساب) است.
مدير شهرك صنعتي آستارا نامناسب بودن راه، محدوديت زمين براي واگذاري به طرح هاي جديد و محصور نبودن بخشي از فاز دوم شهرك به علت وجود معارض اجتماعي را از مشكلات آن برشمرد.
** اظهارات كارفرمايان
انوش زينال پور مدير كارخانه شيرآلات بهداشتي و صنعتي شهرك صنعتي آستارا نيز در اين باره گفت: اين كارخانه از سال 93 با توليد 40 هزار قطعه در ماه فعال شده است و براي توسعه و ايجاد فاز دوم آن، از طريق سامانه بهين ياب، 15 ميليارد ريال تسهيلات تقاضا كرده ام.
وي اظهار داشت : اكنون 12 نفر در اين كارخانه مشغول به كار هستند و در صورت تامين تسهيلات و ايجاد فاز دوم، زمينه اشتغال بيش از 10 نفر ديگر نيز فراهم خواهد شد؛ طرح توليد سيم كابل را نيز ارائه كرده ام اما به علت نبود زمين در شهرك، امكان اجراي آن وجود ندارد.
وي با بيان اين كه ما توليدكنندگان از معافيت مالياتي برخوردار نيستيم افزود : كارخانه توليد كود شيميايي شهرك صنعتي آستارا از سال 94 به علت مشكلات مالي تعطيل و 35 نفر بيكار شده است و از مسئولان انتظار مي رود با تامين سرمايه در گردش، از كارآفرينان و مجريان طرح هاي اشتغالزا حمايت كنند.
زينال پور خاطرنشان كرد: برجام در تامين مواد اوليه كارخانه هاي صنعتي موثر و گره گشا بوده است و قيمت مواد اوليه شيرآلات بهداشتي و صنعتي از 20 ميليون ريال در هر تن به حدود 16 ميليون ريال كاهش يافته است.
وهاب اميرزاده مجري كارخانه توليد كركره ورق و برش فلزات شهرك صنعتي آستارا نيز گفت: براي ايجاد اين كارخانه سه ميليارد ريال تسهيلات دريافت و زمينه اشتغال سه نفر را فراهم كرده ام و براي توسعه آن و اشتغالزايي بيشتر، دريافت تسهيلات ديگر را پيگيري مي كنم.
** رضايت كارگران از كارفرمايان
جعفر بهبودي كارگر كارخانه شيرآلات بهداشتي و صنعتي و كريم بينا كارگر كارخانه كركره ورق و برش فلزات نيز در سخنان جداگانه اي با اشاره به دريافت حقوق بر مبناي قانون كار و واريز به موقع حق بيمه، از كارفرمايان خود حمايت از سرمايه گذاران و شركتهاي توليدي را موجب اشتغالزايي براي جوانان منطقه عنوان كردند .
** پاسخ رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت آستارا
رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت آستارا نيز در خصوص مشكلات شهرك صنعتي اين شهرستان گفت: از ابتدا مكان يابي درستي براي ايجاد شهرك انجام نشده و راه دسترسي آن ناهموار و داراي مشكل است و مكان فعلي آن براي ايجاد منطقه گردشگري مناسب بوده است.
بيژن خالق وردي پور افزود: به لحاظ تكميل گنجايش شهرك صنعتي و وجود متقاضيان جديد براي راه اندازي كارگاه هاي صنعتي، پيگير زمين مناسب براي ايجاد شهرك صنعتي دوم در آستارا هستيم و حل مشكل معارض اجتماعي شهرك فعلي نيز پيگيري مي شود.
وي بيان كرد: شهرك صنعتي آستارا از تخصيص كم اعتبارات دولتي رنج مي برد و تعدادي از واحدهاي كارگاهي آن به علت نبود سرمايه در گردش تعطيل شده است، اما با استفاده از همه ظرفيت هاي قانوني و اداري از فعاليت آنها حمايت مي كنيم.
وي اظهار كرد: كارخانه توليد مانتو شهرك صنعتي آستارا را براي تامين مانتو مورد نياز مدارس دخترانه اين شهرستان به دستگاه هاي ذيربط معرفي كرده ايم تا از اين طريق از آن حمايت شود.
خالق وردي پور ادامه داد: متاسفانه قانون معافيت مالياتي واحدهاي توليدي در شهرك صنعتي آستارا اعمال نمي شود و توليدكنندگان از اين مزيت بي بهره هستند و انتظار مي رود با اعمال آن، كارآفرينان به توليد و اشتغال ترغيب شوند.
شهرك صنعتي آستارا سال 1380 در حاشيه روستاي كوهپايه اي هودول بخش مركزي اين شهرستان احداث شد و راه پرپيچ و خم و كم عرض از موانع دسترسي به آن است.
شهرستان مرزي بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعيت در غرب استان گيلان و همسايگي جمهوري آذربايجان قرار دارد.
خبرنگار: عيسي پاشاپور ** انتشار دهنده: بابايي
7124 /6030