تهران-ایرنا- مدیر كل دفتر آمار های فرهنگی،بازرگانی و خدمات مركز آمار ایران با بیان اینكه ، با ورود هر گردشگر حدود 1200 دلار درآمد ارزی نصیب كشور می شود، گفت: این رقم معادل فروش 30 بشكه نفت است .

براساس گزارش روز دوشنبه ایرنا، به نقل از روابط عمومی مركز آمار 'محمدحسین پیمان' افزود:این میزان درآمد اهمیت گردشگری را در اقتصاد كشور به ویژه با رویكرد اقتصاد مقاومتی و عدم وابستگی به نفت را نمایان می سازد.
وی در بخشی دیگر از سخنرانی خود افزود:16 در صد از جمعیت جهان گردشگر هستند كه تعداد آنها حدود 1.2 میلیارد نفر است. در این میان حدود220 میلیارد دلار هزینه حمل و نقل این تعداد گردشگر در جهان است.
وی افزود:در ایران هدفگذاری در صنعت گردشگری رساندن تعداد گردشگران ورودی از پنج میلیون به 25 میلیون نفر است.
وی تصریح كرد: گردشگری از سه منظر عرضه، تقاضا و توسعه پایدار برای كشور اهمیت دارد.لذا با توجه به این سه منظر باید نظام تصمیم سازی مناسبی داشته باشیم كه پایه های آن را آمار و اطلاعات و بررسی و مطالعه این ابعاد در استان ها تشكیل می دهد.
وی از جمله مطالعات مهم در این زمینه را، شناسایی ظرفیت های بالقوه استان ها و تبدیل آنها به ظرفیت های بالفعل و موثر و تغییرات ناشی از گردشگری و همچنین بررسی زیر ساخت های لازم برای گردشگری استان ها از جمله حمل و نقل و اسكان ذكر كرد.
پیمان تاكید كرد:نقش آمار و اطلاعات در این عرصه بسیار مهم است چرا كه گردشگری با راهبرد و به طور استراتژیك در استان ها باید برنامه ریزی شود.
وی افزود:گردشگری نه تنها از جنبه اقتصادی بلكه از جنبه تعاملات فرهنگی كشور‌ها اهمیت دارد.
پیمان در ادامه افزود: براساس آخرین نتایج طرح های آمارگیری مركز آمار ایران،سالانه 55 درصد خانوارها در ایران سفرهای داخلی و 1،36درصد از آنها در هر فصل، سفر های خارجی دارند. همچنین 57 درصد خانوارها در سفر های داخلی اقامت شبانه داشته و 63 در صد از آن در خانه آشنایان و اقوام خود اقامت می گزینند. 77 در صد از سفر ها جنبه تفریحی و 11 درصد آنها، گردشگری سلامت می باشد.
وی در ادامه مسافر پذیرترین استان ها را، استان های گیلان، مازندران و خراسان رضوی و مسافر فرست ترین استان ها را استان های تهران و گیلان ذكر كرد.
به گزارش ایرنا،در صنعت گردشگری آنچه كه اهمیت دارد گردشگران خارجی است كه می تواند ارز را به كشور وارد كند.
برای توسعه صنعت گردشگری باید زیر ساخت های اقتصادی را بازنگری كرد.گردشگر به حمل و نقل مطلوب، اقامتگاه مناسب و رستوران هایی با استانداردهای بین المللی نیاز دارد.
'عدنان مصلایی'مدیر روابط عمومی شركت سرمایه گذاری و ساختمانی عظام پیشتر در گفت و گو با ایرنا اظهار داشته بود: گردشگری موضوع های متعددی از غذا،هتل و مهمانسرا، صنایع دستی، حمل و نقل، دارو و درمان تا حتی ساخت دستشویی های بهداشتی بین راهی برای گردشگران دارد و لذا جای كار در این حوزه بسیار است.
ممكن است ساخت دستشویی های مجهز به ویژه دستشویی های بین راهی به نظر كاری كم اهمیت بیاید اما شكی نیست این موضوع نه تنها می تواند اشتغال ایجاد كند بلكه می تواند تصویر مطلوبتری از رعایت نظافت در ایران را برای گردشگران خارجی ایجاد كند.
همچنین ایجاد رستوران هایی كه بتواند غذاهای بین المللی را به گردشگران خارجی عرضه كند خود زمینه ساز آموزش و اشتغال است.
مسئول یكی از آژانس های گردشگری خارجی در ایران از نامناسب بودن غذاهای بین راهی در ایران شاكی بود و به ایرنا گفت: با توجه به اینكه بسیاری از گردشگران خارجی در ایران از كشورهای شرق آسیا هستند اما رستوران های ایران غذای مناسبی برای عرضه به این گردشگران ندارند و بسیاری از آنان بجای خوردن ماهی در رستوران های بین راهی مجبور به خوردن گوشت قرمز و یا گوشت مرغ می شوند.
'محسن قریب' مدیرعامل شركت سرمایه‌گذاری ایرانگردی و جهانگردی، صنعت گردشگری را مهمترین مزیت اقتصادی ایران می داند و در گفت و گو با ایرنا،بیان داشت: این صنعت بستر مناسب اشتغالزایی و رهایی از اقتصاد نفتی است و باید حمایت از صنعت گردشگری را هدف ملی خود قرار دهیم و به طور همه جانبه از آن دفاع كنیم.
وی توسعه بخش هتلداری را پیش نیاز گسترش صنعت گردشگری در كشور عنوان كرد و افزود:هم اكنون با بحران كمبود اتاق در هتل ها برای پذیرایی از گردشگران مواجه هستیم.رشد فعالیت های گردشگری در كشور اشتغالزاست. به طور نمونه با ساخت هر اتاق در هر هتل 2.5 شغل ایجاد می شود.
وی تاكید كرد، بی توجهی به صنعت گردشگری، هزاران فرصت شغلی را در كشور از بین می برد.
این روزها در خیابان های شهرهای تهران، اصفهان،شیراز ،مشهد و بسیاری از دیگر شهرهای كشور حضور گردشگران خارجی را مشاهده می كنیم.
ثبات و امنیتی كه در سال های اخیر به ویژه با روی كار آمدن دولت یازدهم در كشور و ادامه منطقی این دولت برای چهار سال آینده رقم خورده است زمینه حضور گردشگران خارجی را در كشور افزایش داده است.
در ابتدای دولت یازدهم مدیرعامل شركت سرمایه‌گذاری ایرانگردی و جهانگردی، به ایرنا اعلام كرده بود كه گردشگران خارجی در دولت یازدهم حدود 12درصد افزایش یافته اند.
این روزها حضور گردشگران خارجی در میدان نقش جهان اصفهان بیش از گردشگران داخلی احساس می شود.
طی چهار سال اخیر صنعت بوم گردی در ایران رونق بسیاری گرفته است به طوری كه در بیشتر استان های كشور خانه های بوم گردی توسعه یافته و در تمام طول سال پذیرای گردشگران داخلی و خارجی هستند.
خانه های بوم گردی در استان های آذربایجان غربی، خراسان شمالی و رضوی،لرستان،یزد، مازندران،گیلان، سمنان،خوزستان، قزوین، مركزی، اردبیل، هرمزگان، فارس،اصفهان،گلستان و همدان
هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری است.
در بازدیدی كه از سوی خبرنگار اقتصادی ایرنا از خانه نخجیر در استان مركزی و یا خانه های بوم گردی در استان گیلان انجام شده بود نه تنها توانسته برای صاحبان خانه های بوم گردی اشتغال ایجاد كند بلكه رونقی در صنایع دستی و صنایع غذایی همان منطقه ایجاد كرده است.
در كنار تمام امكانات مادی كه در ایران برای توسعه صنعت گردشگری وجود دارد نمی توان از تنوع قومی و فرهنگی ایران كه یكی از جاذبه های گردشگری كشور است حرفی نزد.
فرهنگ متنوع، آداب و رسوم دلپذیر اقوام ایرانی، تنوع غذایی، نویسندگان و شاعران غنی ادبی ایران، موسیقی متنوع اقوام گوناگون،اماكن مذهبی و بسیاری دیگر در زمره فرهنگ مردم ایران است كه گردشگران بسیاری را می تواند برای دیدن،راهی ایران كند.
شاید بتوان به جرات گفت،مهمتر از اشتغالی كه در این مناطق ایجاد می شود، شور و تحرك مردم منطقه از مشاركت در یك فعالیت اقتصادی است و این شوق فعالیت به معنای آن است كه توسعه حتی می تواند به روستاها و یا مناطق دور افتاده كشور راه یابد.
یكی از صنایع ارزشمندی كه در كنار صنعت گردشگری می تواند رونق یابد، صنایع دستی در كشور است.
سهم دستان هنرمندان ایرانی در تولید ثروت كم نیست.فرش و گلیم دستباف ایرانی،خاتم و قلمكاری، شیشه كاری، سفال و سرامیك،تذهیب و مینیاتور ایرانی،حصیربافی،تراش سنگ های قیمتی، معرق كاری، حكاكی، رودوزی های سنتی و بسیاری از هنرهای دیگر كه با حضور گردشگران خارجی در كشور می توانند دوباره رونق گیرند.
نفت،ثروت است،گاز ثروت است،معادن ثروت است اما ثروت واقعی در ایران نیروی انسانی است كه باید برای توسعه بپاخیزد.
درآمدهای نفتی تا زمانی كه در بودجه های جاری هزینه شود ، توسعه خیالی بیش نیست.
ایران نمی تواند تنها با فروش نفت مسیر توسعه را طی كند.تجربه دیگر كشورها نشان می دهد مسیر توسعه زمانی به سر منزل مقصود می رسد كه از خانه ها و كوچه هایی كه مردم در آن زندگی می كنند عبور كند.
امروز ایران اسلامی از جایگاه و منزلت بالایی در صنعت گردشگری برخوردار است .
ثبت شهر تاریخی یزد در فهرست میراث جهانی،ثبت شهر تبریز به عنوان پایتخت گردشگری كشورهای اسلامی در سال 2018 میلادی و ثبت جهانی شهر رشت به عنوان شهر خلاق غذا همه اینها نمونه ای از هزاران ثروت عظیمی است كه باید با دستان توانمند مردم به ثمر بنشیند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی را در جهان دارا است.
'ماهاتیر محمد'نخست وزیر سابق مالزی در دیداری كه از شهر اصفهان داشت اعلام كرده بود: اگر مدیریت جاذبه های توریستی استان اصفهان در اختیار مالزی قرار گیرد سالانه برابر با ارز آوری نفت برای ایران سودآور خواهد بود.
داشته های ما بسیار است وقدر آنها را بدانیم.
اقتصام**9123** خبرنگار: زهره دریغ گفتار**انتشار:مرضیه فاتحی