به گزارش ایرنا، دو حادثه تیراندازی نیروهای نظامی استرالیا در افغانستان در سال 2012 باعث مرگ 2 كودك شد.
به نوشته روز دوشنبه تارنمای شبكه خبری 'ای.بی. سی' استرالیا، یك منبع مطلع نظامی در ارتباط با یكی از این حوادث گفت كه نیروهای ویژه استرالیا صبح زود در حال حركت به نقطه ای خارج از محدوده شهر بودند كه به پسر بچه ای شلیك و جسد وی را در همان منطقه رها كردند.
جسد كودك ساعاتی بعد توسط روستاییان افغانستان در منطقه پیدا و تحویل خانواده او شد.
این منبع مطلع همچنین تصریح كرد در این منطقه عملیات نظامی قبل از كشته شدن كودك صورت نگرفته بود و تیم گشت زنی قبل از شلیك به كودك تیرانداری دیگری انجام نداده بود.
این حادثه به دستور مقامات عالی رتبه استرالیا مورد بررسی قرار نگرفته است.
این منبع آگاه به 'ای.بی.سی' گفت كه قبل از زمان حادثه هیچ گونه تلفاتی در منطقه مشاهده نشده بود.
دفتر بازرسی كل وزارت دفاع استرالیا هم اكنون در حال انجام تحقیقات در مورد اتهامات وارده به نیروهای نظامی این كشور در افغانستان در رابطه با قتل های انجام شده است. این موضوع در دادگاه عالی استرالیا توسط قاضی سرشناس 'پاول بررتون' مورد بررسی قرار دارد.
تصاویر منتشر شده از صحنه حادثه و جسد كودك افغانستانی كه 'خان محمد' نام داشت بیانگر این موضوع است كه وی هیچگونه سلاحی همراه نداشته و از افراد شورشی نبوده است.
به گفته خانواده 'محمد خان'، وی كه حدود 14 سال سن داشت برای جمع آوری انجیر از درختان در ساعات اولیه صبح از خانه خارج شده بود و توسط روستائیان از كشته شدن فرزندشان مطلع شدند.
آنها گفتند كه فرزندشان از ناحیه كتف و سینه مورد اصابت گلوله قرار گرفته است و جسدش در میان صخره ها رها شده بود، گرچه زنجیره وقایعی كه باعث مرگ پسر بچه افغان شده است همچنان نامشخص است.
گزارش قتل این كودك توسط خبرنگار محلی' ای.بی.سی' به وزارت دفاع استرالیا داده شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
** كشته شدن پدر و فرزند در یك حمله
یك منبع آگاه نیز در خصوص پیگیری پرونده قتل پدر و فرزندی كه در 'اورازگان' افغانستان كشته شدند ادعا كرد: این افراد طی اقدامی برای استفاده از اسلحه توسط نیروهای استرالیا كشته شدند.
به نوشته تارنمای این شبكه استرالیایی، تحقیقات مشخص كرد پدر این كودك به نام 'بسم الله ازدی' عضو طالبان بوده است. با این وجود یكی از اقوام 'بسم الله' گفت كه آنها نه مسلح بوده اند و نه عضو طالبان و به همراه وی در خواب بودند.
'محمد معصوم' با اشاره به سوراخ های ایجاد شده در پتو به علت شلیك گلوله سعی در اثبات ادعای خود داشت.
وی همچنین گفت كه كمی بعد از واقعه او توسط ' مطیع الله خان' پلیس منطقه به قرارگاه نیروهای نظامی استرالیا برده شد و نیروهای استرالیایی با ابراز تاسف از این حادثه عذرخواهی كردند، اما وی این عذرخواهی را نپذیرفته است.
وی همچنین گفت كه بعد از كشته شدن 'بسم الله' و پسرش و بعد از اینكه نیروهای استرالیایی متوجه شدند به اشتباه تیراندازی كرده اند، مقداری پول نقد در كنار جسد گذاشته و محل را ترك كردند.
'ای.بی.سی' با یكی از سربازان قدیمی نیروهای ویژه استرالیا در افغانستان گفت وگو و وی به این موضوع اشاره كرد كه این فرهنگ سهل انگاری نشان دهنده بی توجهی نیروهای استرالیایی به جان افغان هاست كه در میان اقلیت سربازان نیروهای ویژه استرالیایی در افغانستان وجود دارد.
وی گفت كه رفتار برخی نیروهای ویژه استرالیا باعث كشتارهای قابل اجتناب و بی پروایانه افراد غیر نظامی شده است. دلیل این امر تغییرات بنیادی در فرهنگ است كه باعث از بین رفتن ارزش های اخلاقی و انسانی در حین درگیری های نظامی شده است.
وی همچین گفت: من شاهد مرگ افراد بیگناهی بوده ام كه هرگز دلیلی برای مرگ آنها وجود نداشته است. این رفتار در مغایرت كامل با معنای واقعی یك نیروی ویژه بودن است.
به گفته منبعی كه هویت وی توسط شبكه خبری 'ای.بی.سی' تایید شده است، این فرهنگ بیشتر تحت تاثیر حادثه سال 2009 در افغانستان است كه طی آن یك كماندوی استرالیایی یك نارنجك را به داخل خانه ای پرتاب كرد و تعداد زیادی كودك در این حادثه جان باختند.
2 سرباز استرالیایی در این حادثه متهم شدند، ولی از آنها قبل از شروع دادرسی رفع اتهام شد. نیروهای استرالیایی البته به كمك مجروحان این حادثه رفتند ولی جریان این حادثه را پوشش نداد. تنها گزارشی تهیه شد كه به دلیل حمایت دولت، مجازاتی برای افراد خاطی در بر نداشت. این سطح از حمایت باعث بی پروایی در میدان نبرد شده زیرا اینگونه رفتار تبعاتی در بر ندارد.
** مسلح جلوه دادن كشته شدگان حادثه:
این منبع همچین گفت صحبت هایی بین سربازان استرالیایی مبنی بر گذاشتن اسلحه در كنار اجساد جهت مسلح جلوه دادن آنها صورت گرفته است.
حمل اسلحه های رها شده دشمن توسط برخی از عناصر نیروهای ویژه استرالیا در افغانستان امری معمول است. این اسلحه ها شامل چاقو و اسلحه كوچك است كه در موارد خاص در كنار جسد قرار داده می شود، از آنها عكس گرفته شده و جهت رد اتهام از آن استفاده می شود. این موضوع توسط 2 تن دیگر از نیروهای استرالیایی حاضر در افغانستان تایید شد.
یك مشاور كه با نیروهای عملیات ویژه استرالیا مصاحبه كرد، از میزان ارتكاب جرم كه در مصاحبه ها مشاهده شد، ابراز نگرانی كرد و گزارشی از این موضوع برای فرمانده ارتش استرالیا فرستاد.
فرمانده ارتش پس از آن از بازرسی كل كه دارای حكم كمیسیون ویژه است خواست در این رابطه تحقیق كند، با این وجود مقامات وزارت دفاع از این موضع ابراز نگرانی كردند. آنها اعتقاد دارند این عمل باعث می شود قوانین حفظ اطلاعات در وزارت دفاع و نیروهای ویژه استرالیا رعایت نشود.
ای.بی.سی گزارش داد: بازرسی كل استرالیا نیز در بیانیه ای از تمامی افرادی كه دارای سابقه رفتار نامناسب و غیر قانونی هستند خواست خود را به این مركز معرفی كنند.
یكی از كماندوهای سابق استرالیایی بن نام ' كوین فراست' به ' ای.بی.سی' گفت كه وی در سال 2007 شاهد قتل یكی از نیروهای زندانی طالبان در زندان بوده و این موضوع را به بازرسی اطلاع داده است.
در كتابی كه اخیرا توسط ' جان استفان' و ' نیكی هگر' نگارش شده به نقش نیروهای نیوزیلند در كشتار روستائیان افغان در سال 2010 اشاره شده است، اما سیاستمداران و مقامات عالی رتبه نظامی برای سال ها این موضوع را پنهان كردند.
همچنین در هفته های گذشته اتهاماتی در انگلستان علیه نیروهای این كشور مبنی بر كشتار غیرنظامیان و پنهان سازی موضوع وارد شده است.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۶
كوالالامپور- ایرنا- پلیس فدرال استرالیا اعلام كرد تحقیقات در مورد یكی از حوادث تیراندازی نیروهای ویژه این كشور در افغانستان كه باعث قتل یك پسر در قندهار شد، آغاز شده است.