حميد گلالي پور روز يكشنبه در جلسه هم انديشي توسعه همكاري با بخشداري و اعضاي انجمن بخش سرشيو شهرستان سقز، افزود: ميراث فرهنگي و آثار باستاني نماد فرهنگي يك ملت محسوب مي شود و حفظ و نگهداري آن ضروري است.
وي اظهار كرد: اعضاي انجمن ميراث فرهنگي مي توانند با راهنمايي كردن سرمايه گذاران به سمت احداث اقامتگاه هاي بوم گردي در زمينه اشتغال زايي و توسعه اين منطقه، اداره ميراث فرهنگي شهرستان سقز را حمايت كنند.
وي از آمادگي اداره ميراث فرهنگي شهرستان سقز براي دادن مجوز برابر مقررات جاري خبر داد و گفت: در صورت نياز سرمايه گذاران براي دريافت تسهيلات به بانك هاي عامل معرفي خواهند شد.
در پايان جلسه كارت هاي صادر شده اعضاي انجمن ميراث فرهنگي بخش سرشيو به بخشدار و اعضاي انجمن اهدا شد.
قلعه باستاني زيويه يكي از آثار باستاني سقز است كه در فاصله 55 كيلومتري جنوب شرق سقز و در شمال روستايي موسوم به همين نام بر بالاي تپه اي طبيعي قرار گرفته است، شواهد و مدارك بدست آمده حاكي از آن است كه اين قلعه يك قلعه حكومتي بوده و قدمت آن مربوط به نيمه دوم قرن هفتم قبل از ميلاد است.
بناي حمام حاج صالح يكي ديگر از آثار باستاني سقز است كه مربوط به دوره صفويه در سال 79 به شماره 2830 در فهرست آثار ملي كشور ثبت شده است.
مسجد 2 مناره در بافت قديمي سقز و مربوط به اواخر دوره افشاريه و اوايل زنديه است.
در شهرستان سقز بيش از 150 اثر تاريخي و باستاني مانند گرمابه حاج صالح، نارين قلعه، قلعه اشرفي ماماشا، قلعه كاني نياز، قپلانتو و صاحب وجود دارد كه گنجينه ارزشمندي از تمدن و فرهنگ كهن اين شهرستان محسوب مي شود اما تاكنون بطور علمي و دقيق مورد كاوش، بررسي و مطالعه قرار نگرفتهاند.
سقز در 190 كيلومتري شمال غربي سنندج واقع شده است.
7352/6108
**خبرنگار: شيوا اردلان منش/**انتشار دهنده: اميد بهمني
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۵
سنندج- ايرنا- رئيس اداره ميراث فرهنگي سقز گفت: تاكنون 55 اثر تاريخي در بخش سرشيو سقز شناسايي شده كه تعداد پنج اثر آن در فهرست آثار ملي ثبت شده و پرونده 10 اثر ديگر آماده و در نوبت ثبت قرار دارد.