سمنان-ايرنا- استاندار سمنان با اشاره به اينكه تغيير الگوي كشت بخش كشاورزي اين استان بايد به گفتمان و فرهنگ تبديل شود، گفت: بايد با برنامه ريزي و توسعه سيستم هاي نوين آبياري و تغيير الگو در بخش كشاورزي منابع آبي استان را مديريت كنيم.

محمد رضا خباز روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تغيير الگوي آبياري براي كشاورزي كه بيش از نيم قرن با روش هاي سنتي زمين خود را آبياري كرده نيازمند برنامه ريزي و آموزش است و بايد در يك برنامه و به صورت كامل كارشناسي و علمي انجام و به گفتمان و فرهنگ تبديل شود.
وي اظهارداشت : با توجه به اين كه كشور ما داراي كمبود منابع آبي و خشكسالي است و ميزان بارندگي سالانه نيز كاهش يافته، استفاده بهينه از منابع موجود و تغيير الگوي آبياري بخش كشاورزي امري ضروري است.
وي بر انسداد چاه هاي غيرمجاز و مهار آب هاي هرز در استان براي رفع بخشي از مشكل كم آبي تاكيد و اضافه كرد : خوشبختانه تعداد چاه آب كشاورزي غيرمجاز به حداقل رسيده و استان در اين بخش نسبت به ساير استان ها در وضعيت مطلوبي قرار دارد.
استاندار سمنان نصب كنتور هاي هوشمند و فهام را يكي از راهكارهاي مديريت منابع آبي استان برشمرد و گفت: استان سمنان در اين بخش اقدامات خوبي انجام داده و بنا بر گزارش رسيده عمده چاه هاي آب كشاورزي مجهز به كنتورهاي هوشمند و حجمي شده است.
خباز با بيان اين كه حدود 70 درصد كسري مخازن دشت هاي استان سمنان با تجهيز چاه هاي آب كشاورزي به كنتور هوشمند و فهام جبران مي شود، گفت : از مجموع 2 هزار و 600 حلقه چاه كشاورزي در استان سمنان، 596 حلقه چاه با بيش از 20 درصد اضافه برداشت وجود دارد كه بايد به كنتور هوشمند تجهيز شود.
وي با اشاره به اين كه نصب كنتورهاي هوشمند در تعادل بخشي و احياي منابع آب بسيار موثر است، افزود : در صورت تكميل تجهيز همه چاه ها به كنتورهاي هوشمند و شارژ و بهره برداري از آن ها امكان جلوگيري درصد قابل توجهي از كسري مخزن دشت ها در استان ميسر مي شود.
خباز با بيان اين كه همدلي و همزباني ويژه اي براي رفع مشكل كم آبي و خشكسالي در استان وجود دارد، اظهار كرد: در بحث تأمين و استفاده بهينه از منابع آب در اين استان نيازمند هم افزايي و همراهي مردم در همه بخش ها و دستگاه هاي اجرايي مرتبط هستيم ضمن اين كه مي توانيم نسخه جديدي براي حل بحران آب تهيه و ارايه شود.
در استان سمنان حدود يك ميليارد و 250 ميليون مترمكعب آب در سال توليد مي شود كه 87 درصد در بخش كشاورزي، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشاميدني مصرف مي شود.
از 26 دشت موجود در استان سمنان 13 دشت نقطه بحراني و ممنوعه براي برداشت تشخيص داده شده كه هرگونه برداشت آب در اين دشت ها ممنوع است و ساير دشتها با وجود ممنوعه نبودن، فاقد ظرفيت آبي است.
7470/6026/
خبرنگار: عليرضا عربي **انتشار: جانعلي فتحي