از آغاز تعطیلات تابستانی ظرفیت تمام مراكز اقامتی این شهرستان تكمیل شده و مسافران در مدارس ، سالن های ورزشی اسكان داده می شود.همچنین تمام پارك ها و بوستان های این شهر مملو از چادرهای اقامتی مسافران شده و ورود گردشكران به منطقه همچنان ادامه دارد.
فرماندار مشگین شهر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از رونق گردشگری در این شهرستان خبر داد و گفت: امسال بیش از یكصد تخت اقامتی به ظرفیت اقامتی هتل های این شهرستان افزوده شده و در حال حاضر حدود یك هزار و 200 تخت آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران می باشد.
میرعلی رحیمی زاد افزود: علاوه بر ظرفیت اقامتی هتل های شهرستان چند مدرسه نیز برای اسكان فرهنگیان و سایر مسافران در نظر گرفته شده است.
وی اظهار كرد: برای مسافرانی كه مایل به اسكان شبانه در فضای باز هستند محلی در نظر گرفته شده كه از لحاظ امنیتی و بهداشتی هیچ گونه مشكلی ندارد.
به گفته او ، در سال های اخیر با رونق صنعت گردشگری در شهرستان مشگین شهر سرمایه گذران زیادی برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری این منطقه اعلام آمادگی كرده اند.
رحیمی زاد افزود: در 2 سال اخیر بیش از 2هزار و 500 میلیارد ریال درحوزه گردشگری این شهرستان سرمایه گذاری شده است.
وی با بیان اینكه این شهرستان وارد مرحله جدیدی از توسعه و عمران شده از آمادگی مسوولان محلی برای همكاری با سرمایه گذاران بخش خصوصی خبر داد.
او با اشاره به اینكه 20 طرح گردشگری در این شهرستان در حال اجرا می باشد افزود: افتتاح آبدرمانی آیقار قینرجه به عنوان بزرگترین پروژه آبدرمانی خاورمیانه و افتتاح مجتمع های آبدرمانی آخارباخار ، یل سویی ، شهربازی مجتمع رفاهی - خدماتی ایكی قارداش و زیپ لاین پل معلق از پروژه هایی است كه در چند روز اخیر در این شهرستان افتتاح شد.
مشگین شهر:
مشگین شهر یكی از شهرستان های استان اردبیل با بیش از 155 هزار نفر جمعیت در 95 كیلومتری اردبیل واقع شده است.
ارتفاع متوسط این شهر از سطح دریا برابر با 1625متر می باشد كه از شمال به شهرستان گرمی و جمهوری آذربایجان ، از شرق به شهرستان های نمین و اردبیل ، از غرب و جنوب به استان آذربایجان شرقی محدود می شود.
** پیشینه تاریخی:
وراوی ، میمند ، خیاو و مشگین نام هایی است كه به سرزمین كهن تر از تاریخ شناخته شده اش اطلاق می شده ، شهر خیاو در دوره هایی از تاریخ اسلام میمند نام داشته و در روزگار سلجوقیان و اتابكان آذربایجان آن را وراوی می نامیدند.
به روایتی نام قدیم مشگین شهر اورامی و یا وراوی محل تولد سعدالدین وراوینی دانشمند و مترجم مرزبان نامه در قرن ششم هجری بوده است و در دوره ای كه گرجستان بخشی از شمال ایران را تصرف كرده بود یكی از امیران گرجی به نام بیشگین، والی این شهر آن را مطابق اسم خود نامگذاری كرد.
این نام بعدها توسط مردم محل به مشگین شهر تغییر نام یافت ، بزرگانی همچون سعدالدین وراوینی مترجم مرزبان نامه ، شیخ ابوالحسن مشگینی ، ملا امام وردی مشگینی از سران مشروطه و آیت الله مشگینی در این شهر پرورش یافته اند.
** جاذبه های تاریخی:
از نظر تاریخی مشگین شهر با داشتن بیش از 248 محوطه تاریخی و باستانی و اماكن متبركه ثبت شده یكی از شهرستان های تاریخی استان اردبیل می باشد و جاذبه هایی مانند محوطه باستانی و پیش از تاریخ شهر یری (سنگ افراشته ها) ، غارهای تاریخی دستكند بنه لر ، قلعه انار (هزاره اول قبل از میلاد) ، قلعه دیو (هزاره اول قبل از میلاد) ، قلعه قهقهه (پیش از اسلام و دوره صفویه) ، كتیبه عصر ساسانی (دوره ساسانی) و قلعه تاریخی كهنه قلعه ، بقعه شیخ حیدر (پدر شاه اسماعیل اول صفوی) ، كاروانسرای قانلی بلاغ (دوره صفویه) ، مقبره سید سلیمان (دوره صفویه و قاجاریه) ، قلعه ارشق(دوره سلجوقی-ایلخانی) ، امام زاده سید ابراهیم ، قلعه بربر ، سنگ نگاره های شیخ مدی.
** جاذبه های طبیعی:
قرار گرفتن مشگین شهر در دامنه كوه سبلان به آن غنای طبیعی و چشم اندازهای بی نظیری بخشیده به طوری از لحاظ جاذبه های اكوتوریستی یكی از مقاصد ویژه گردشگری كشور و استان می باشد به طوری كه كوهنوردی، یخ نوردی، دره نوردی، پرواز با گلایدر از ورزش هایی است كه در قالب گردشگری ماجراجویانه در این شهرستان برگزار می شود.
جاذبه هایی از قبیل قله سبلان ، دریاچه دهانه قله سبلان ، تالاب آت گولی ، پارك جنگلی خیاو ، منطقه نمونه گردشگری شابیل ، منطقه نمونه گردشگری قینرجه ، منطقه نمونه گردشگری خیاو تاگردولی (پل معلق) ، منطقه نمونه گردشگری آبگرم قوتورسوئی ، منطقه نمونه گردشگری ایلاندو ، منطقه نمونه گردشگری شیروان دره سی ، منطقه نمونه گردشگری و آبدرمانی ملك سوئی ، پارك مسافر در پارك ولایت ، سایت های پاراگلایدر در تپه گردولی (منطقه نمونه گردشگری خیاو تا گردولی) ، مناظر طبیعی كپز ، مناظر طبیعی قشلاق تنگ ، آبشار كركریق ، ییلاقات عشایری (خاوندی)، تالاب طاووس گلی، رودخانه قره سو ، طبیعت زیبای آیقار ، پل معلق مشگین شهر ، سنگ عقاب سبلان (قارتال در ارتفاع4200متری) ، دریاچه زیبای جیران گلی در داخل دره زیبای شیروان دره سی ، روستای هدف گردشگری انار ، روستای گردشگری موئیل
** پل معلق مشگین شهر:
پل معلق مشگین شهر به عنوان بزرگترین پل معلق خاورمیانه در ارتفاع 80 متری رودخانه خیاوچای احداث شده ، دارای 2 متر است و 365 متر طول به عدد روزهای سال دارد.
این پل در منطقه نمونه گردشگری خیاو تا گیردولی احداث شده و برای احداث پل و تاسیسات جانبی آن بیش از 400 میلیارد ریال هزینه شده است.
** چشمه های آبگرم:
در شهرستان مشگین شهر چند دهنه چشمه آبگرم وجود داردكه مجتمع های آبدرمانی شابیل ، قینرجه و وله زیر ، آبگرم موئیل ، آبگرم قوتورسوئی ، آبگرم ملك سوئی ، آبگرم نگین دودو و آبگرم شفا از آن جمله هستند.
چشمه آبگرم قینرجه با دمای 86 درجه داغ ترین چشمه معدنی جهان است و در سال های نه چندان دور اولین مجتمع آبدرمانی توسط دولت در این منطقه احداث شده است.
سه مجتمع بزرگ آبدرمانی وله زیر ، شابیل و قینرجه و چشمه های آبگرم قوتورسویی ، موئیل ، ملك سوئی و دودو مورد استفاده قرار می گیرند.
** صنایع دستی:
بافته های داری مانند قالی بافی ، گلیم بافی ، جاجیم بافی ، نمد مالی ، طراحی نقشه قالی و گلیم ، بافته های سنتی ، لباس های سنتی ، احجام چوبی سفالگری ، منبت كاری و معرق چوب.
** جاذبه های كشاورزی:
شهرستان مشگین شهر یكی از قطب های مهم كشاورزی استان اردبیل است ، سطح باغ ها در این شهرستان بیش از 14 هزار و 500 هكتار است. سیب مشگین شهر و زردآلوی آن شهرت ملی دارند.
سالانه بیش از 300 هزار تن انواع میوه های مرغوب سردرختی در این شهرستان تولید می شود.
قابلیت ها و توانمندی های این شهرستان در تولید محصولات زراعی همچون گندم ، جو و حبوبات منحصر بفرد است به گونه ای كه سطح زیركشت این محصولات نیز به بیش از 150 هزار هكتار می رسد.
عمده محصولات كشاورزی شهرستان مشگین شهر محصولات باغی از جمله سیب ، انگور ، زردآلو ، گیلاس ، هلو ، گلابی ، شلیل ، شفتالو و گندم و جو است.
گزارش: گیتی طالبی ** انتشار دهنده: سیفعلی موسی زاده
6018/6016
تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۱
اردبیل - ایرنا - شهرستان گردشگری مشگین شهر با قابلیت های فراوان طبیعی ، تاریخی و گردشگری پذیرای خیل عظمی از مسافرانی است كه برای گذراندن تعطیلات به این شهرستان سفر كرده و از جاذبه های سیاحتی آن استفاده می كنند.