تبريز- ايرنا - مسئول طرح كشاورزي حفاظتي معاونت زراعت وزارت جهادكشاورزي از پيش بيني برنامه ششم توسعه براي اجراي عمليات كشاورزي حفاظتي در سه ميليون هكتار از اراضي كشور خبر داد و گفت: 60 درصد اين عمليات در اراضي ديم و 40 درصد در اراضي آبي اجرا مي شود.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومي سازمان جهادكشاورزي استان آذربايجان شرقي، فرزاد زلقي در نشست كشاورزي حفاظتي در تبريز با اعلام اينكه 10 استان به عنوان قطب و يا كانون تحقيقات كاربردي كشاورزي حفاظتي انتخاب شده است، ادامه داد: براي آن كه كشاورزي مرسوم به سمت كشاورزي حفاظتي سوق پيدا كند، به تغيير رويكرد نياز داريم و نخستين گام براي اين تغيير رويكرد در جامعه كشاورزي، آموزش بهره برداران است.
وي مديريت بقاياي گياهي، انجام حداقل عمليات خاك ورزي، تناوب و توجيه اقتصادي توليد را از اصول كشاروزي حفاظتي برشمرد و خاطرنشان كرد: اجراي طرح كشاورزي حفاظتي از سال 1386 و در سطح 150 هكتار در چهار استان به صورت آزمايشي آغاز شد.
زلقي گفت: كشاورزي حفاظتي با هدف توليد پايدار و حفظ منابع آب و خاك براي نسل آينده اجرا مي شود.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادكشاورزي استان آذربايجان شرقي هم گفت: كشاورزي حفاظتي يك ضرورت مهم در امنيت غذايي است.
ايوب ايراني فام با اشاره به اين كه 365 هزار هكتار از اراضي زراعي آذربايجان شرقي بصورت ديم و 85 هزار هكتار بصورت آبي به كشت گندم اختصاص دارد، اظهاركرد: متوسط سالانه بارندگي زراعي در استان 250 تا 280 ميلي متر است كه از نظر كارشناسان كشاورزي ارقام مطلوبي براي زراعت محسوب نمي شود.
وي با اشاره به تغييرات اقليمي استان در سالهاي اخير گفت: در سالجاري تا بيستم فروردين ماه در شهرستان هاي مناطق جنوبي استان بخصوص شهرستان هاي چاراويماق و هشترود پوشش برف و يخبندان وجود داشت كه اين مسئله باعث شد تا ما از مزارع ديم موجود در اين مناطق نااميد شويم.
ايراني فام ادامه داد: در مناطق جنوبي استان به علت كاهش نزولات جوي و بارش برف و يخبندان در زمستان سال گذشته 70 تا 100 درصد مزارع ديم از بين رفت.
وي اظهار كرد: شكننده بودن كشت ديم استان و تغييرات اقليمي ايجاب مي كند در رابطه با عملياتي كردن كشاورزي حفاظتي از موسسه هاي بين المللي مانند موسسه سيميت و ايكاردا كمك بگيريم.
ايراني فام گفت: در اين راستا موسسه سيميت وارد يك طرح مشترك با وزارت جهادكشاورزي شده و قراردادي با موسسه ايكاردا در خصوص كشاورزي حفاظتي منعقد شده است تا از اين طريق بتوانيم يافته هاي تحقيقاتي آنها را عملياتي كرده و از منابع توليد خود حداكثر استفاده را داشته باشيم.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادكشاورزي آذربايجان شرقي با اعلام اينكه انواع خاكورزها با ظرفيت كاري 244 هزار و 800 هكتار در شهرستان هاي استان تدارك ديده شده است، گفت: امسال نيز اعتباري افزون بر 97 ميليارد ريال با تاكيد بر تامين ادوات كشاورزي حفاظتي براي اين استان در نظر گرفته شده است.
آذربايجان شرقي داراي يك ميليون و 200 هزار هكتار اراضي زراعي است كه از اين ميزان 800 هزار هكتار اراضي ديم و 400 هزار هكتار آن اراضي آبي است.
تنظيم كننده: پرويز انصاري**انتشاردهنده: محمد عزيزي راد
3071/518