تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۹

تهران - ایرنا - جدیدترین محصولات سازمان دارالقرآن الكریم در حوزه ترجمه، قرائت، خوشنویسی، حفظ و سبك زندگی قرآنی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا مراسم رونمایی از محصولات جدید سازمان دارالقرآن الكریم روز سه شنبه با حضور حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی، مهدی قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن و اعضای هیات امنای این سازمان برگزار شد.
قره شیخلو از ضرورت توجه به تولید محصولات قرآنی در جامعه و تنوع لازم برای سلیقه های مختلف سخن گفت و اظهار داشت: در یك دهه گذشته در حدود 100 محصول قرآنی در حوزه های مختلف تولید كرده ایم.
وی افزود: توجه به بخش های معرفتی و تربیتی با رویكرد كاربردی در حوزه قرآن بسیار مهم است و در این زمینه خلاء داریم و این موضوع از مسائلی است كه پژوهشگران می توانند با تولید محتوای كاربردی كمك كنند.
رئیس سازمان دارالقرآن الكریم با اشاره به ضرورت حمایت از صاحبان اثر، اندیشه و هنر در حوزه های مختلف قرآنی یكی از وظایف بخش های حاكمیتی را پشتیبانی از هنرمندان و پژوهشگران قرآنی و استفاده از توانمندی و هنرمندی آنان دانست.
در این مراسم از ترجمه قرآن یحیی یثربی، قرآن حزبی (241 صفحه ای) علیرضا توتونچی، قرآن قرینه ای سیدكاظم فروتن و ترتیل قرآن با صدای حامد ولی زاده نفر اول سی و سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن اوقاف رونمایی شد.

**‌ ترجمه ای به زبان روز
یثربی درباره ویژگی های ترجمه قرآن خود با استناد به آیه چهارم سوره ابراهیم (لسان قوم) گفت: این ترجمه به زبان روز است. یعنی زبانی كه مردم با آن صحبت می كنند و لذا معتقدم ترجمه باید به زبان قوم باشد.
وی تفكیك موضوعی آیات را از دیگر ویژگی های ترجمه خود دانست و گفت: در ترجمه این قرآن برای هر موضوعی یك تیتر اختصاص دادم و پرانتز را نیز حذف كرده ام و هیچ چیزی از خود به ترجمه اضافه نكرده ام.
این استاد فلسفه و عرفان افزود: هدف من از این ترجمه، بردن قرآن میان مردم است. یعنی همانگونه كه مردم در كوچه و بازار از حافظ و سعدی می خوانند، آیات قرآن نیز جزو مكالماتشان باشد.
وی زبان وحی را دارای صفایی دانست كه در كلام هیچ انسانی حتی معصومین وجود ندارد و حضرات معصومین نیز با خواندن قرآن حال و معنویت بیشتری پیدا می كردند.
یثربی تاكید كرد: در روزگاری كه دشمنان به دنبال تهمت زدن به ما هستند باید سعی كنیم از این تهمت كه ما را متهم به فاصله گرفتن از قرآن می كنند، دوری كنیم و با قرآن انس بیشتری داشته باشیم.

** آفرینش آثار هنری مقدمه ای برای ورود به معرفت قرآن
سید كاظم فروتن خلق آثار هنری را مقدمه ای برای ورود به معرفت قرآن دانست و درباره قرآن قرینه ای گفت: ویژگی هنری این قرآن در ابتدای سطور آن است. یعنی هر صفحه 11 سطر دارد كه حرف ابتدایی اولین و آخرین سطر، یكی است حرف ابتدایی سطر دوم و دهم نیز یكی است تا سطر ششم كه حرف آن با حرف سطر ششم صفحه مقابل آن یكی است.
وی افزود: در این قرآن بر روی كلمات بیشتر تاكید شده و یك نوآوری در خطوط آن ایجاد كرده ام.
این پزشك جراح كلیه همچنین گفت: در این قرآن از ترجمه ابوالفضل بهرامپور استفاده كرد و امیدوارم بتوانم از طریق هنر جامعه را با قرآن آشنا كنم.

** كتابت قرآن همچون شنا در اقیانوس است
علیرضا توتونچی با بیان برخی ویژگی های قرآن حزبی گفت: وقتی شروع به خوشنویسی كردم احساس كردم وارد اقیانوسی شدم و نوشتن قرآن را همچون شنای در این اقیانوس می دانم.
وی همچنین گفت: این قرآن به خط نسخ است كه 241 صفحه است و پایان هر صفحه به انتهای حزب می رسد.
توتونچی با اشاره به مشكلاتی كه هنگام خوشنویسی این قرآن پیش آمد،‌ اظهار داشت: شاید 60 صفحه را تكرار كردم. چون گاهی به دلیل یك اشتباه مجبور می شدم دوباره تمام صفحه را دوباره بنویسم.
شروع این مراسم با تلاوت حامد ولی زاده بود و در خلال برنامه نیز تلاوت ترتیل این قاری قرآن رونمایی شد كه ترجمه حسین انصاریان با ترجمه گویای عباس سلیمی همراه بود.

** معرفی پنج اثر جدید
مهدی شكری معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكریم با اشاره به فعالیت های این سازمان به معرفی جدیدترین آثار پرداخت.
وی اظهار داشت: كتاب درسنامه مبادی سبك زندگی قرآنی تالیف حجت الاسلام محمدعلی رضایی اصفهانی در 160 صفحه به مفهوم شناسی و تبارشناسی سبك زندگی می پردازد و بطن شناسی به شیوه مرحوم آیت الله محمدهادی معرفت را پیش گرفته است.
شكری با اشاره به دیدار گروهی از مسئولان سازمان دارالقرآن الكریم با آیت الله عبدالله جوادی آملی گفت: این مفسر قرآن درباره درختواره سبك زندگی قرآنی فرمود كه این نقشه جامع تمدن اسلامی است و همه وظیفه داریم برای تبلیغ و ترویج آن تلاش كنیم كه كتاب درسنامه در واقع بخش اول این نمودار و درختواره است.
وی به معرفی كتاب راهبردها و روش های سلبی در آموزش قرآن پرداخت و گفت:‌این كتاب تالیف عبدالعظیم كریمی استادیار دانشگاه است كه به سفارش سازمان دارالقرآن نوشته شده و در 350 صفحه به 9 راهبرد پرداخته است در حالی كه به گفته مولف در حدود 20 راهبرد وجود دارد.
شكری همچنین گفت: كتاب شرح شاطبیه در اصول قرائات سبع اثر محمدرضا حاج اسماعیلی عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان است كه در 490 صفحه در حوزه تخصصی علم قرائت تالیف شده است.
وی افزود: كتاب صداسازی در هنر معنوی تلاوت تالیف جهانبخش فرجی نفر اول مسابقات قرآن دانشجویان در سال 68 است كه این كتاب به صورت كاربردی به هنر تلاوت از منظر صدا پرداخته است.
درسنامه حفظ موضوعی نوشته حسین تقی پور آخرین كتاب از محصولات جدید سازمان دارالقرآن بود كه به گفته شكری یك منظومه فكری پیرامون آیات موضوعی است و آن دسته از كسانی كه فرصت حفظ كل قرآن را ندارند،‌ می توانند این آیات را به شكل كاربردی حفظ كنند.

فراهنگ**1003** ** 1823 خبرنگار: محمدرضا جعفرملك** انتشار: طاهره نبی اللهی