كوالالامپور - ایرنا - ایران و اندونزی توافق كردند مذاكرات خود در مورد موافقتنامه تجارت ترجیحی را تا پایان سال جاری میلادی با هدف گسترش دسترسی و متنوع كردن محصولات صادراتی به بازارهای غیر سنتی به پایان رسانده و آن را امضاء كنند.

به گزارش ایرنا، 'مادی آیو مارتینی' رئیس تیم مذاكره كننده اندونزی با ایران روز سه شنبه در بیانیه ای پیش بینی كرد كه دسترسی بیشتر به محصولات ایرانی و دسترسی اندونزی به بازار ایران باعث افزایش تجارت دوجانبه به بیش از دو میلیارد دلار در سال شود.
براساس گزارش خبرگزاری رسمی اندونزی (آنتارا)، وی اعلام كرد: برای منتفع شدن از اجرای طرح جامع اقدام مشترك (برجام)، اندونزی و ایران باید نسبت به نهایی كردن این توافق تجاری تا پایان سال 2017 نگاه مثبتی داشته باشند.
اندونزی و ایران روز یكشنبه سومین دور مذاكرات این نشست را در تهران پس از اینكه در سال 2015 متوقف شده بود، برگزار كردند.
در این مذاكرات، دو كشور پیش نویس این توافق، شروط، درخواست و فهرست محصولاتی را كه قرار است به هر یك از این كشورها صادر شود، مورد بحث و بررسی قرار دادند.
'مادی آیو مارتینی' همچنین خاطرنشان كرد: از اینرو فعالان تجاری ایران و اندونزی می توانند از این توافق بیشترین منافع را حاصل كنند.
ایران و اندونزی در تلاش برای توافق به منظور تنظیم راه های پرداخت ها و نقل و انتقالات مالی هستند، بنابراین، تجار پس از اجرایی شدن این توافق نه تنها از كاهش تعرفه ها منتفع می شوند، بلكه معافیت یا كاهش هزینه انتقال نیز شامل حال آنها می شود.
این توافق بین ایران و اندونزی با هدف كاهش یا لغو برخی تعرفه های صادراتی دو كشور در حال انجام است. پایه حقوقی این توافق در سال 2005 توسط وزرای دو كشو در تهران امضاء شده بود.
ایران و اندونزی سال 2008 نیز برای تشكیل كمیته مذاكرات تجاری و این مذاكرات به تفاهم دست یافته بودند.
نخستین مذاكرات این توافق سال 2010 و دومین دور نیز سال 2015 انجام شده بود.
روابط تجاری ایران و اندونزی در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته میلادی 457.36 درصد افزایش یافته است.
تجارت دو كشور سال گذشته میلادی به 338.6 میلیون دلار رسید كه در مقایسه با سال پیش از آن كه 273.1 میلیون دلار بوده 23.99 درصد افزایش داشته است.
براساس آمار وزارت تجارت اندونزی، تجارت دوجانبه ایران و اندونزی سال 2012 به بالاترین حد خود به میزان یك میلیارد و 300 میلیون دلار رسید كه یكسال پس از آن به 568 میلیون دلار كاهش یافت و سپس در سال 2014 با كاهش قابل توجهی به 448 میلیون دلار رسید.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی