به گزارش ايرنا از جهاد دانشگاهي، دكتر حميد گورابي روز سه شنبه در بازديد اعضاي كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي از پژوهشگاه رويان افزود: پژوهشگاه رويان يك قطب تحقيقاتي و فناوري در سطح بينالمللي، پيشگام در توسعه علم، فناوري و نوآوري در علوم زيستي و مرجعيت در علوم سلولهاي بنيادي، توليد مثل، زيستفناوري، طب ترميمي و موثر در ارتقاء سلامت جامعه است.
گورابي ماموريتهاي پژوهشگاه رويان را نيز كه در راستاي نقشه جامع علمي كشور و در چارچوب برنامه توسعه جهاد دانشگاهي تنظيم شده، به ترتيب 'پژوهش و توسعه علم و فناوري از زمينههاي زيستشناسي و پزشكي توليد مثل و سلولهاي بنيادي و زيستفناوري'،' آموزش و ترويج يافتههاي علمي در سطح ملي و بينالمللي'، 'تجاريسازي يافتههاي پژوهشي براي ارائه خدمات و توليد محصولات زيستي به منظور رفع نيازهاي علمي تخصصي كشور' و 'درمان بيماران نابارور و صعبالعلاج از طريق استفاده كارآمد از نتايج پژوهش ' عنوان كرد.
وي اضافه كرد: پژوهشگاه رويان به وسيله خدماتي كه ارايه ميكند توانسته از اعزام بيماران به دليل ناباروري به خارج از كشور جلوگيري كند كه اين مساله نه تنها يك اقدام پزشكي محسوب ميشود بلكه يك كار فرهنگي اجتماعي نيز است.
گورابي با اشاره به شركتهاي دانشبنيان وابسته به پژوهشگاه رويان گفت: شركت فناوري بن ياختههاي رويان، شركت سلتك رويان، شركت رويان بيوتك، شركت داياتك و شركت رويان توكاژن شركتهاي دانشبنيان وابسته به اين پژوهشگاه هستند.
وي در ادامه با بيان اينكه حاصل فعاليتهاي اين پژوهشگاه در زمينه تحقيقات اين بوده كه توانسته سرمايهگذاران بخش خصوصي را جذب كند، اظهار كرد: حدود چهار پروژه پژوهشگاه كه به فناوري ختم ميشود و خطرپذير نيز هست توسط سرمايهگذاران بخش خصوصي پشتيباني ميشود.
** تاكنون شاهد تولد 9 بز شبيه سازي شده هستيم
گورابي همچنين با اشاره به اقدامات مربوط به شبيهسازي در اين پژوهشگاه گفت: تاكنون شاهد تولد 9 بز شبيهسازي شده از 11 انتقال بوديم و از طرفي براي حفظ حيوانات در معرض خطر انقراض تلاشهايي را صورت دادهايم.
وي افزود: براي مثال براي شبيهسازي پلنگ تدابيري را انديشيدهايم و با گرفتن تخمك گربه، جنين پلنگ را شكل دادهايم اما يافتن رحم جايگزين براي تولد معضلي در اين زمينه بوده است.
رييس پژوهشگاه رويان جهاددانشگاهي در ادامه با اشاره به اولين پيوند بافت تخمدان منجمد انساني در بيمار سرطاني گفت: با تثبيت روش انجماد تخمدان انسان كه حاصل بيش از 15 طرح تحقيقاتي بزرگ و كوچك و چاپ بيش از 10 مقاله علمي در مجلات معتبر بينالمللي بود، در سال 91 بانك تخمدان و بيضه انساني در پژوهشگاه رويان تاسيس شد كه تاكنون بيش از 120 تخمدان بيمار سرطاني و غيرسرطاني در اين بانك ذخيره شده است.
وي افزود: سال گذشته اولين پيوند بافت تخمدان منجمد بيمار سرطاني در ايران صورت پذيرفت كه نتايج اين پيوند در حال بررسي است.
گورابي با اشاره به سخن مقام معظم رهبري مبني بر اينكه موسسه رويان تركيب علم، ايمان و تلاش است، گفت: تمام تلاش ما در پژوهشگاه رويان براي اين است كه به جايگاهي برسيم كه شايستگي اين تعريف مقام معظم رهبري را داشته باشيم.
براساس اين گزارش، حسين بهاروند عضو هيات علمي پژوهشگاه رويان به ارايه توضيحاتي در خصوص سلولهاي بنيادي و فعاليتهاي اين مركز در حوزه سلولهاي بنيادي پرداخت.
هسته اوليه پژوهشگاه رويان به دنبال برگزاري سمينار باروري و ناباروري در جهاد دانشگاهي علوم پزشكي ايران شكل گرفت و در پي آن در تاريخ هشتم خرداد سال 1370 به عنوان مركز جراحي محدود با هدف ارائه خدمات درماني به زوجهاي نابارور و پژوهش و آموزش در زمينه علوم باروري و ناباروري توسط زندهياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني و گروهي از پژوهشگران در جهاد دانشگاهي علوم پزشكي ايران تاسيس شد.
اين پژوهشگاه در سالهاي 77، 87 و 91 به ترتيب موفق به اخذ مجوز مركز تحقيقات علوم سلولي، مركز تحقيقات پزشكي توليد مثل و مركز تحقيقات اپيدميولوژي باروري از شوراي گسترش دانشگاههاي علوم پزشكي وزارت بهداشت شد و در آبانماه سال 88 شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم با ارتقاء 'پژوهشكده رويان' به 'پژوهشگاه رويان' موافقت كرد.
علمي (1) ** 1201 **1440
دريافت كننده: عبدالكريم جبارپور** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۴
تهران - ايرنا - رئيس پژوهشگاه رويان ضمن بيان اينكه خدمات رويان موجب شد تا از ارزبري اعزام بيماران نابارور به خارج جلوگيري شود، گفت: سالانه بيش از 200 هزار ويزيت و بيش از 6 هزار و 500 سيكل درماني در پژوهشگاه رويان انجام ميشود.