بهزاد ولی زاده روز چهارشنبه در كارگاه آموزشی مبارزه با قاچاق كالای دخانی در مشهد افزود: طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت، 10 درصد افزایش قیمت محصولات دخانی منجر به كاهش پنج درصدی مصرف آن در كشورهای در حال توسعه می شود.
وی اظهار كرد: محافظت از مردم در برابر مواجهه با دود دست دوم دخانیات، از دیگر راهكارهای كاهش مصرف آن است كه در این راستا طبق ماده 13 قانون جامع كنترل دخانیات و بند هشت ماده یك آئین نامه اجرایی آن، استعمال دخانیات در اماكن عمومی ممنوع اعلام شده است.
وی گفت: 30 دانشگاه علوم پزشكی كشور از جمله دانشگاههای مشهد، اصفهان، همدان، شهركرد، اراك، شاهرود، زنجان و قزوین با هماهنگی دستگاههای ذیربط و پشتیبانی حوزه قضایی و انتظامی موفق شده اند عرضه قلیان را در اماكن عمومی زیرپوشش خود به شكل جامع ممنوع كنند.
ولی زاده افزود: از دیگر راهكارهای كاهش عرضه دخانیات، ساماندهی عرضه، صدور مجوز عاملیت و استقرار نظام ردیابی و رهگیری محصولات دخانی است.
وی اظهار كرد: با همكاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تاكنون 30 هزار واحد صنفی، سوپر ماركت و خواروبار فروشی مجوز عاملیت فروش كالای دخانی را دریافت كرده اند و شرایط لازم برای درج شناسه كالا و كد رهگیری فراهم شده است.
وی گفت: جلوگیری از توزیع كالای دخانی در مراكز و واحدهای صنفی فاقد مجوز از جمله دكه های مطبوعاتی و واحدهای صنفی كه تاكنون اقدام به اخذ پروانه فروش كالای دخانی نكرده اند بسیار ضروری است.
ولی زاده افزود: هدف برنامه ملی كنترل دخانیات، كاهش 30 درصدی شیوع مصرف تا سال 1404 است كه به همراهی و پشتیبانی دستگاههای ذیربط و بخش قانونگذاری برای ضابطه مند كردن شرایط فروش و عرضه كالای دخانی نیاز دارد.
1922/ 6053 خبرنگار: كامیار اسماعیل پور ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۷
مشهد- ایرنا- مسئول دبیرخانه ستاد كشوری كنترل دخانیات گفت: موثرترین راهكار برای كاهش مصرف دخانیات، افزایش قیمت آن از طریق مالیات است.