تهران - ایرنا - معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به توجه ویژه دولت به موضوع زنان، گفت: موضوع عدالت جنسیتی و توان افزایی دختران و زنان ایرانی به عنوان یك اولویت در دستور كار دولت دوازدهم قرار گرفته و پیگیری می شود.

به گزارش ایرنا، شهیندخت مولاوردی روز شنبه در جلسه كارگروه تخصصی امور بانوان و خانواده استانداری تهران افزود: بحث توان افزایی، توانمندی و استفاده از قابلیت زنان و دختران ایرانی به صورت ویژه در برنامه رییس جمهوری برای پیگیری و اجرا در دولت دوازدهم مطرح و مورد توجه قرارگرفته است.
وی با اشاره به رویكرد برنامه پنجم توسعه در بحث زنان و خانواده اظهار كرد: موضوع عدالت جنسیتی در ماده 101 برنامه ششم توسعه نیز مورد توجه و تاكید قرار گرفته است.
مولاوردی تصریح كرد: یكی از ویژگی های برنامه ششم توسعه در مقایسه با برنامه های قبلی، ارائه شاخص هایی برای تحقق رویكرد، پایش و رصد برنامه های اجرا شده است كه این رویكرد مانع از عملكرد كلیشه ای برنامه خواهد شد.
معاون رییس جمهوری با بیان اینكه شاخص های سند برنامه ششم توسعه در محور الویت بندی شده، گفت: یكی از مشكلات و ایرادات برنامه پنجم توسعه در حوزه زنان، نگاه آرمان گرایانه و كلی بود و برهمین اساس پیش بینی می شود تا پایان برنامه 30 درصد از اهداف و برنامه های آن محقق شود.
مولاوردی با بیان اینكه در برنامه ششم توسعه دولت با آسیب شناسی كه انجام داد احكام بسیار محدودی را برای برنامه ششم توسعه پیشنهاد كرد، گفت: در نهایت مجلس شورای اسلامی تعداد مواد پیشنهادی دولت را برای برنامه ششم توسعه از 35 ماده به 101 ماده رساند كه البته از لحاظ محتوایی مشكلی در برنامه ایجاد نشد و تغییر خاصی صورت نگرفت.
به گفته وی در كل كشور از عدم توسعه متوازن رنج می‌بریم و در حوزه زنان نیز این عدم تعادل‌ وجود دارد.
مولاوردی با بیان اینكه در حال حاضر در شاخص‌های آموزش و بهداشت زنان دستاوردهای خوبی داریم اما در شاخص‌های اقتصادی و سیاسی با محدودیت‌ها و محرومیت‌هایی مواجهیم گفت: برای كاهش عدم تعادل در حوزه زنان در كشور طرح‌هایی از جمله تعادل جنسیتی در مدیریت‌ها، توانمندی اقتصادی و سیاسی زنان ارایه شده است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: در حال حاضر ریل گذاری برای رسیدن به اهداف در حوزه زنان و خانواده انجام و در دولت دوازدهم نیز در این چارچوب عمل خواهد شد.
مولاوردی تاكید كرد كه ادعای رفع و ریشه كن كردن آسیب‌های اجتماعی را نداریم زیرا در هیچ جای دنیا این اتفاق نیفتاده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به منشور حقوق شهروندی اشاره كرد و گفت: برخلاف تصور برخی قرار نیست این منشور به لایحه یا قانون تبدیل شود بلكه قوانین پراكنده‌ای است كه در یك منشور جمع بندی شده‌اند اما اگر برای تحقق آن نیاز باشد منشور حقوق شهروندی به لایحه، بخشنامه و یا دستورالعملی تبدیل شود، باید این كار صورت گیرد تا در دولت دوازدهم شاهد تحقق آن در كشور باشیم.
مولاوردی ابراز امیدواری كرد: در دولت دوازدهم شاهد تحقق تمامی وعده‌ها و برنامه‌های رئیس جمهور باشیم و هر آنچه كه در دولت یازدهم نیز بر روی زمین ماند و یا برخی با حاشیه سازی اجازه ندادند این طرح‌ها به انجام برسد و مجال تحقق آنها را ندادند، در دولت دوازدهم محقق شود.
وی با اشاره به اینكه در حال حاضر سیاست‌های مربوط به بازار كار در چهار جلد در اختیار شورای عالی اشتغال قرار گرفته است، گفت: در این خصوص در دولت دوازدهم برای زنان سرپرست خانوار و همچنین دختران فارغ التحصیل دانشگاهی برنامه اشتغال ارائه دادیم و اشتغال این 2 گروه هدف در دستور كار ما قرار دارد البته نگرانی‌هایی در حوزه بازار غیر رسمی اشتغال در كشور داریم چراكه بازار به سمت زنانه شدن پیش می‌رود.
مولاوردی در ادامه با اشاره به استخدام زنان در دستگاههای دولتی گفت: هر چند در اشتغال آفرینی برای زنان به استخدام‌های دولتی اكتفا نمی‌كنیم اما هر جا روزنه‌ای برای استخدام دولتی آنها ایجاد شود، آن را با جدیت دنبال خواهیم كرد، این در حالیست كه هر جا احساس كنیم نقض حقوق و یا تبعیضی در خصوص زنان و دختران در حال شكل گیری است نیز با جدیت با آن برخورد خواهیم كرد.
وی افزود: آزمون استخدامی سال گذشته را به دلیل نقض حقوق زنان لغو كرده و توانستیم فرصتی را ایجاد كنیم كه 350 فرصت شغلی برای زنان و دختران ایجاد شود.
مولاوردی همچنین با اشاره به طرح راه اندازی شهرك بازتوانی زنان آسیب دیده افزود: این مركز با گرمخانه ها و خانه های امن كه فقط وظیفه نگهداری از زنان آسیب دیده را دارند، متفاوت است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینكه هدف این طرح بازاجتماعی كردن و توانمندسازی زنان از جمله زنان زندانی است تصریح كرد: ایران بیشترین آمار بازگشت به زندان را با رقم 20 درصد دارد در حالیكه این عدد در دنیا ۵ درصد است.
وی افزود: درهمین ارتباط، طرح سین هشتم یا سرپناه از سوی جمعی از هنرمندان ارایه شده كه براساس آن موضوع باز اجتماعی كردن و بازگشت آسیب دیدگان به جامعه توسط هنرمندان انجام شود.
مولاوردی با اشاره به نمونه هایی از مراكز حمایت از آسیب دیدگان و اجتماعی كردن آنها گفت: با وجود سختی هایی كه درافتتاح برخی از این مراكز شاهد هستیم اما می توان حركات جدی را در این مسیر آغاز كرد.
به گزارش ایرنا، ثریا شارقی مدیركل امور بانوان و خانواده استانداری تهران نیز دراین جلسه گفت: محصولات تولید شده از سوی بانوان كارآفرین استان تهران در سطح خوبی قرار دارد اما در مسیر نحوه فروش و بازار صادرات این محصولات با مشكلاتی مواجه هستیم.
سیدحسین هاشمی استاندار تهران نیز دراین خصوص تاكید كرد كه تا هفته دولت با بهره مندی از تشكل های موجود، تشكل واحدی برای بررسی و اجرای طرح فروش تولیدات بانوان كارآفرین استان تهران راه اندازی شود.
نشست كارگروه تخصصی امور بانوان و خانواده استانداری تهران با حضور شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری، سیدحسین هاشمی استاندار تهران، ثریا شارقی مدیركل امور بانوان و خانواده استانداری و جمعی از مدیران، كارشناسان و مسئولان سازمان های مردم نهاد عضو كارگروه در استانداری برگزار شد.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با كانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: مهدی مقدر - انتشار دهنده: محسن فتاحی
تهرام 9353**1625