اروميه- ايرنا- طرح آمارگيري دامداري و باغداري همزمان با سراسر كشور در آذربايجان غربي آغاز شد و تا 22 مرداد ماه سال جاري ادامه دارد.

اردشير يوسف زاده معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در اين خصوص گفت: در اين فرايند، آمار و اطلاعات به روز در ارتباط با تعداد بهره برداران كشاورزي داراي فعاليت باغداري و دامداري، مساحت باغات و قلمستان‌ها، تعداد انواع درختان مثمر و غير مثمر، مقدار توليد انواع محصولات باغي، مقدار توليد شير و گوشت قرمز، تغييرات تعداد انواع دام در كشور، مدت استفاده از مرتع و تعليف دام، مقدار مصرف انواع خوراك دام، هزينه هاي سرمايه گذاري، مقدار مصرف نهاده ها از بهره برداران استخراج و در پرسشنامه هاي آماري ثبت مي شود.
وي اضافه كرد: طرح‌ آمارگيري باغداري و دامداري به روش نمونه ‌گيري و با مشاركت بيش از 87 نفر نيروي انساني در 660 آبادي و شهر آذربايجان غربي اجرا مي شود و ماموران آمارگير منتخب با مراجعه به هشت هزار و 75 نمونه بهره برداري در استان به جمع آوري آمار اقدام مي كنند.
وي اظهار كرد: مدت اجراي اين طرح يك ماه در نظر گرفته شده و پيش بيني مي شود.
وي ادامه داد: با توجه به نتايج سرشماري عمومي كشاورزي سال 93 از چهار ميليون بهره بردار كشاورزي كشور، حدود 200 هزار بهره بردار در آذربايجان غربي به فعاليت كشاورزي مشغول هستند كه پنج درصد از كل بهره برداران كشور را شامل مي شوند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي اضافه كرد: از حدود 16 ميليون و 400 هزار هكتار اراضي كشاورزي تحت مديريت بهره برداران كشاورزي كشور نيز 782 هزار هكتار اراضي كشاورزي در آذربايجان غربي واقع شده كه شامل 22 درصد از مساحت استان است.
يوسف زاده ادامه داد: طبق برآوردهاي صورت گرفته متوسط اراضي كشاورزي در استان به ازاي يك بهره بردار در حدود 1.5 هكتار و براي اراضي باغي به ازاي هر بهره بردار 2.1 هكتار است.
وي بيان كرد: در خصوص بهره برداري از دام سبك نيز طبق نتايج سرشماري عمومي كشاورزي سال 93 از يك ميليون و 164 هزار و 159 بهره بردار داراي دام سبك در كشور حدود 51 هزار و 694 بهره بردار در استان واقع شده است.
يوسف زاده ادامه داد: در بين شهرستان ها نيز بيشترين ميزان بهره برداري ها با 6 هزار و897 بهره بردار در شهرستان اروميه و كمترين ميزان با يك هزار و 224 بهره بردار در شهرستان اشنويه است.
وي گفت: در اجراي طرح آمارگيري باغداري و دامداري از متدهاي علمي و آمارگيري استفاده شده و اهتمام بخش كشاورزي مركز آمار نيز بر به كارگيري توصيه هاي سازمان هاي آماري بين المللي به ويژه سازمان غذا و كشاورزي ملل متحد (فائو) است تا طرح هاي آماري از زير بخش هاي كشاورزي را طراحي، اجرا و نتايج آن را منتشر كند.
يوسف زاده اظهار كرد: نتايج حاصل از اجراي اين طرح در برگيرنده اطلاعات ارزشمندي است كه به برنامه ريزان و سياستگذاران بخش كشاورزي براي توسعه و بهبود فعاليت هاي مورد اشاره و همچنين اطلاع از وضعيت موجود به منظور تصميم گيري در خصوص ميزان صادرات و يا كنترل واردات محصولات باغي و توليدات دامي كمك مي كند.
به گزارش ايرنا، طرح آمارگيري دامداري و باغداري هر 2 سال يك بار برگزار مي شود.
8137/2093 ** خبرنگار: سيده فاطمه سجادي ** انتشاردهنده: صابر چهرقاني