به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمد الهیاری روز یكشنبه در نشستی خبری افزود: در دوره پنجم و ششم این جشنواره به ترتیب 25 هزار و 235 هزار نفر شركت كننده وجود داشت در حالیكه این دوره شاهد استقبال مردم از این جشنواره هستیم.
وی ادامه داد: در هفتمین دوره جشنواره كتابخوانی رضوی 431 هزار و 885 نفر بصورت فردی و 61 هزار و 738 نفر نیز به صورت خانوادگی شركت كرده اند.
الهیاری با بیان اینكه جشنواره كتابخوانی رضوی از برنامه هایی است كه به مناسبت دهه كرامت توسط بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود، اظهار كرد: متولی برگزاری پنج دوره قبل این جشنواره یكی از ادارات ارشاد استان ها است اما از سال گذشته پیشنهاد برگزاری آن به نهاد كتابخانه های عمومی كشور ارائه شد.
معاون توسعه كتابخانه ها و كتابخوانی نهاد عمومی كشور افزود: در هفتمین جشنواره كتابخوانی رضوی، 319 دستگاه از جمله 196 دستگاه دولتی و خدماتی، 93 دستگاه علمی و فرهنگی، 19 دستگاه نظامی، 8 مجموعه اقتصادی مانند بانكها و 3 موسسه مردم نهاد مشاركت داشته اند.
وی حضور این تعداد شركت كننده در مسابقه كتابخوانی رضوی را رقمی خوب و طرازی مناسب برای سایر مسابقات كتابخوانی دانست.
** تشكیل كارگروه انتخاب منابع مسابقه
الهیاری گفت: برای آنكه دوره هفتم جشنواره دارای فعالیت پربارتری باشد و بعضی از مشكلات گذشته آن رفع شود، اتاق فكری شكل گرفت و كارگروهی برای انتخاب منابع مسابقه فعالیت خود را آغاز كرد.
وی با بیان اینكه 73 كتاب مرتبط با امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و احمد بن موسی شاهچراغ توسط این كارگروه شناسایی شدند، اضافه كرد: یكی از ویژگی های این دوره معرفی دو كتاب درباره زندگی حضرت معصومه(س) و شاهچراغ بود.
معاون توسعه كتابخانه ها و كتابخوانی نهاد كتابخانه های عمومی كشور با بیان اینكه همه این آثار تمام خوانی و 23 عنوان آن به اتاق فكر پیشنهاد شد، خاطر نشان كرد: در نهایت 6 عنوان كتاب به عنوان منبع نهایی مسابقه انتخاب شد.
به گفته الهیاری، «10 قصه از امام رضا(ع)»، «ماه غریب من»، «امام رضا(ع) و زندگی»، «مهارت های زندگی در سیره رضوی»، «بانوی ملكوت» و «چلچراغ شیراز» عناوین كتاب هایی است كه علاقه مندان به شركت در این مسابقه به عنوان منبع از آن استفاده كردند، دو كتاب اول پس از مذاكره با ناشران آن به صورت گویا تهیه شد هرچند برای شركت روشندلان در این جشنواره 3 كتاب نیز به نسخه بریل تبدیل شد.
** طراحی سوالات مطابق با استاندارد
معاون توسعه كتابخانه ها وكتابخوانی نهاد كتابخانه های عمومی كشور سوالات مسابقه كتابخوانی جشنواره رضوی را دارای استانداردهای لازم دانست و گفت: در این باره با چند مجموعه طراح سوال مانند سازمان سنجش مذاكره شد.
وی با بیان اینكه كودكان در این جشنواره به دو صورت شركت كردند، ادامه داد: در یك روش، منابع ویژه كودكان توسط كتابداران یا والدین آنها خوانده شده و سپس كودكان براساس برداشت خود از كتاب، اقدام به نقاشی كردند و در شیوه دوم این امكان فراهم شد كه ویدئویی برای معرفی كتاب از زبان كودك منتشر شود.
به گفته الهیاری، مسابقه برای گروه سنی نوجوان و بزرگسال به صورت چهار گزینه ای بود.
** فقط یك بار شركت در مسابقه امكان پذیر بود
الهیاری اضافه كرد: نحوه شركت افراد در مسابقه كتابخوانی رضوی به ترتیبی بود كه آنها با وارد كردن كد ملی خود فقط یكبار می توانستند در آن شركت كنند بنابراین امكان شركت مجددا برای یك فرد وجود نداشت.
معاون توسعه كتابخانه ها وكتابخوانی نهاد كتابخانه های عمومی كشور با بیان اینكه امسال 500 نفر از كودكان در بخش پویش مجازی شركت كرده اند، گفت: سال گذشته 50 هزار كودك در جشنواره كتابخوانی رضوی حضور داشتند درحالیكه این رقم امسال به 137 هزار و 403 نفر رسید.
الهیاری حضور مردم بویژه كتابداران را در این دوره از جشنواره پررنگ دانست و گفت: از مجموعه 429 شهرستان ثبت شده در كشور، 427 شهرستان در این مسابقه شركت كردند.
وی توضیح داد: منابع مسابقه كه توسط شركت كنندگان مطالعه شده به ترتیب مهارت های زندگی در سیره رضوی (96 هزارنفر)، امام رضا(س) و زندگی ( 116هزارنفر)، ماه غریب من( 79 هزار)، بانوی ملكوت( 96 هزار نفر) و چلچراغ شیراز (83 هزارنفر) است هرچند آمار تحلیلی به تفكیك هر استان در دست تهیه است.
** شركت بیش از سه هزار كتابدار در جشنواره
الهیاری با بیان اینكه سه هزار و 603 نفر از كتابداران نیز در این دوره از جشنواره شركت كردند، ادامه داد: سه هزار و 500 كتابخانه زیر مجموعه نهاد كتابخانه های عمومی كشور فعالیت دارند.
** تولید و انتشار 200 عنوان گزارش و خبر
مدیركل روابط عمومی و بینالملل نهاد كتابخانههای عمومی كشور نیز در این نشست، فعالیت های این اداره كل را برای برگزاری جشنواره تشریح كرد.
محمد هادی طاهری ناصری گفت: برای تبلیغ این جشنواره در رسانه و فضای مجازی در 31 استان كشور برنامه ریزی هایی انجام و بیش از 200 عنوان گزارش و مقاله درباره جشنواره در پایگاه اطلاع رسانی نهاد تولید و منتشر شد.
وی با بیان اینكه با بیش از 40 چهره و گروه در این باره مصاحبه شد، اضافه كد: بیشترین استقبال در پایگاه اطلاع رسانی نهاد از خبرهای مربوط به حوزه كودك بود، در مجموع از این پایگاه بیش از 33 هزار بازدید برای تولید محتوا ثبت شده است.
طاهری ناصری با بیان اینكه بیش از یكصد هزار بار ورود به سامانه ثبت نام الكترونیكی ثبت شده، اظهار كرد: از فایل های صوتی معرفی كتاب 57 هزار نفر بازدید و برای تولید و معرفی كتاب های منبع مسابقه 210 هزار بازید به ثبت رسیده است.
به گفته وی، در بخش پویش كتابخوان مجازی 631 و در مجموع 2 میلیون بازدید از پایگاه اطلاع رسانی نهاد كتابخانه های عمومی كشور به ثبت رسیده است.
مدیركل روابط عمومی و بینالملل نهاد كتابخانههای عمومی كشور با بیان اینكه تبلیغات درباره جشنواره كتابخوانی رضوی در سطح استان ها و رسانه های محلی انجام شده، گفت: تیزر و زیر نویس در این باره نیز در چندین نوبت از رسانه ملی پخش شده است.
هفتمین جشنواره كتابخوانی رضوی با هدف ترویج فرهنگ رضوی و گسترش و ترویج مطالعه با موضوع فرهنگ غنی اسلامی و سیره ائمه معصوم (ع) و به مناسبت ایام با بركت دهه كرامت (سوم تا سیزدهم مرداد ماه) برگزار میشود.
فراهنگ ** 1880 ** خبرنگار: پروین اروجی * انتشار: امید غیاثوند
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۸
تهران - ایرنا - معاون توسعه كتابخانه ها و كتابخوانی نهاد كتابخانه های عمومی كشور از شركت 631 هزار و 526 نفر در هفتمین جشنواره كتابخوانی رضوی خبر داد و گفت: 63 درصد شركت كنندگان به صورت مكتوب و 37 درصد بصورت الكترونیكی شركت كردند.