تهران-ایرنا- نتایج یك مطالعه جدید در كانادا، بر خطرات مصرف شیرین كننده های مصنوعی برای سلامت تاكید دارد؛ این مطالعه نشان می دهد كه مصرف این شیرین كننده ها با افزایش طولانی مدت وزن و افزایش خطر ابتلا به چاقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماری قلبی ارتباط دارد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی یورك اَلِرت، مصرف شیرین كننده های مصنوعی مانند آسپارتام، سوكرالوز و استویا گسترده و در حال افزایش است.
داده های جدید نشان می دهند كه مصرف شیرین كننده های مصنوعی یا غیرمغذی می تواند اثرات منفی بر سوخت و ساز، باكتری روده و اشتها داشته باشند.
محققان مركز بهداشت و درمان 'جورج اند فای یی' (George & Fay Yee) از دانشگاه مانیتوبا در كانادا برای درك بهتر این كه آیا شیرین كننده های مصنوعی با اثرات منفی طولانی مدت بر وزن و بیماری قلبی ارتباط دارند، با بررسی سیستماتیك 37 مطالعه، وضعیت 400 هزار نفر را برای مدت متوسط 10 سال مورد پیگیری قرار دادند.
آزمایش های صورت گرفته روی این افراد تاثیر مستمر مصرف شیرین كننده های مصنوعی بر كاهش وزن را ثابت نكردند و حتی براساس نتایج مطالعات طولانی تر، مصرف این شیرین كننده ها با خطرات نسبتا بالاتر افزایش وزن و چاقی، فشار خون بالا، دیابت، بیماری قلبی و سایر مسائل سلامتی ارتباط دارند.
دكتر 'مگان آزاد' استادیار دانشكده علوم سلامت دانشگاه مانیتوبا كه ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: تا زمانی كه اثرات منفی طولانی مدت مصرف شیرین كننده های مصنوعی به طور كامل مشخص شود، لازم است كه در مصرف آنها احتیاط شود.
محققان هم اكنون در موسسه تحقیقات بیمارستان كودكان مانیتوبا سرگرم انجام مطالعه ای جدید در زمینه چگونگی تاثیر مصرف شیرین كننده های مصنوعی توسط زنان باردار بر افزایش وزن، متابولیسم و ​​باكتری های روده نوزادان آنها هستند.
آزاد گفت: با توجه به مصرف گسترده و در حال افزایش شیرین كننده های مصنوعی و اپیدمی كنونی چاقی و بیماری های مرتبط با آن، لازم است تحقیقات بیشتری برای تعیین خطرات و مزایای طولانی مدت این محصولات صورت بگیرد.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me