به گزارش ایرنا، آرتاشس تومانیان روز دوشنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان گلستان در گرگان با بیان اینكه معرفی چند تن از سرمایه گذاران ایرانی در حوزه داروسازی برای سرمایه گذاری دراین كشور انجام شده است، گفت: آمادگی برای همكاری با فعالان اقتصادی گلستان نیز برای سرمایه گذاری در ارمنستان وجود دارد.
وی ابراز امیدواری كرد كه از ظرفیت های استان گلستان برای افزایش مراودات تجاری با ارمنستان در آینده بیشتر بهره گرفته شود.
وی با بیان اینكه ارمنستان از سرمایه گذاران ایرانیان برای فعالیت در بخش های مختلف استقبال می كند، گفت: دولت ارمنستان برای سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و مخابرات و انرژی های تجدیدپذیر از سرمایه گذاران خارجی حمایت می كند.
به گفته وی ارمنستان دو منطقه آزاد تجاری شامل خدمات فنی و مهندسی و جواهر و ساعت سازی فعال دارد و یك منطقه آزاد تجاری عمومی نیز در همسایگی ایران در حال تاسیس است كه سرمایه گذاران خارجی را در این مناطق برای فعالیت جذب می كند.
سفیر ارمنستان در ایران، حجم سرمایه گذاری خارجی در پنج سال اخیر در ارمنستان را سه میلیارد دلار اعلام كرد و افزود: این میزان سرمایه گذاری بیشتر از سوی كشورهای روسیه، فرانسه، آلمان و آرژانتین در حوزه های انرژی، مخابرات، صنایع معدنی و موادغذایی انجام شده است.
وی در خصوص مزایای جذب سرمایه گذار خارجی در ارمنستان نیز گفت: در این كشور برای جذب سرمایه گذار خارجی محدودیت وجود ندارد و سرمایه گذار می تواند شركت ثبت كرده و 100 درصد سهام از آن خودشان باشد و همچنین زمین برای سرمایه گذاری خرید كند.
كشور ارمنستان با وسعت 30 هزار كیلومترمربع در شمال غرب كشورمان واقع شده و 3 میلیون نفر جمعیت دارد.
به گزارش ایرنا، معاون امور هماهنگی و اقتصادی استاندار گلستان نیز در این نشست گفت: این استان از ظرفیت بسیار خوبی در زمینه های مختلف برای توسعه روابط تجاری با كشور ارمنستان برخوردار است.
محمود ربیعی اظهار داشت: حضور سفیر ارمنستان در استان گلستان فرصت مغتنمی است كه ارتباطات تجاری بهتری با این كشور دوست و همسایه برقرار شود.
وی تولیدات كشاورزی و گردشگری را از جمله ظرفیت های كم نظیر استان گلستان برشمرد و گفت: تولید توتون در این استان به لحاظ كیفیت و مرغوبیت در منطقه كم نظیر بوده و آمادگی صادرات این محصول را تا ظرفیت 2 هزار تن به كشور ارمنستان داریم.
به گفته وی اكنون بخشی از توتون تولیدی استان گلستان به كشور روسیه صادر می شود.
ربیعی همچنین به وجود جاذبه های گردشگری بكر استان گلستان اشاره كرد و افزود: از این ظرفیت می توان بیش ازگذشته برای جذب گردشگر از كشور ارمنستان استفاده كرد.
به گزارش ایرنا، در این نشست رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی گرگان نیز گفت: استان گلستان دارای ظرفیت های منحصر به فرد در حوزه های مختلف از جمله كشاورزی، دامپروری، شیلات و گردشگری است كه ظرفیت صادرات به كشور ارمنستان را دارد.
رمضان بهرامی افزود: به عنوان نمونه زنجیره تولید مرغ استان گلستان از كشورهای اروپایی فاصله ندارد و آماده صادرات این محصول به كشور ارمنستان هستیم.
وی به پرورش میگو به عنوان یكی دیگر از ظرفیت های استان گلستان اشاره كرد و گفت: می توانیم همكاری های خوبی را در این زمینه با ارمنستان داشته باشیم.
در این نشست شماری از فعالان اقتصادی گلستان در خصوص وضعیت ارایه خدمات به سرمایه گذاران در صورت سرمایه گذاری در كشور ارمنستان طرح سوال كردند كه سفیرارمنستان در جمهوری اسلامی ایران به آنان پاسخ داد.
در استان گلستان بیش از 800 بازرگان درحوزه های مختلف فعالیت اقتصادی دارد.
استان مرزی گلستان واقع در شمال شرق كشور واقع است و بیش از یك میلیون 800 هزار نفر جمعیت آن در 14 شهرستان سكونت دارند.
سفیر ارمنستان در جمهوری اسلامی ایران به منظور آشنا شدن با ظرفیت های گلستان و دیدار با مسئولان ارشد، نشست با فعالان اقتصادی و بازدید از چند كارخانه تولیدی موفق و جاذبه های گردشگری به این استان سفر كرده است.
6204/1860
خبرنگار: علی اصغر تیموریان ** انتشار دهنده: تاج محمد شیری
تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۲
گرگان – ایرنا - سفیر ارمنستان در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینكه ارمنستان از سرمایه گذاری ایرانیان در این كشور استقبال می كند، گفت: با توجه به موقعیتی كه گلستان دارد، این استان زمینه افزایش همكاری تجاری، كشاورزی و گردشگری با ارمنستان را دارد.