بجنورد- ایرنا- مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با بیان اینكه ادارات استان برای تامین برق از انرژی های نو برنامه ریزی كنند گفت: بر اساس برنامه های ابلاغ شده، تا نیمه نخست سال آتی 20 درصد از انرژی برق دستگاه های اجرایی باید از انرژی های نو و تجدید پذیر تامین شود.

علیرضا صبوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: تا كنون برخی ادارات همچون دیوان محاسبات، شركت آب و فاضلاب شهری، شركت گاز و سازمان جهادكشاورزی نسبت به این امر اقدام كرده اند.
وی افزود: دستگاه های اجرایی باید تا نیمه نخست سال آتی 20 درصد از برق مصرفی خود را از انرژی های نو تامین كنند در غیر این صورت مجبور به پرداخت هزینه بیشتر برای برق مصرفی خود هستند.
وی تصریح كرد: 20 درصد از برق مصرفی اداره هایی كه در این مدت نسبت به اجرای طرح های انرژی های تجدید پذیر اقدام نكنند، با نرخ بیشتر از تعرفه معمول محاسبه می شود.
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: 50 كیلو وات از برق مصرفی ستاد این شركت از انرژی های نو تامین می شود و
دیوان محاسبات برای تامین 10 كیلو وات، شركت گاز و شركت آب و فاضلاب هر كدام 15 كیلووات، و سازمان جهاد كشاورزی برای تامین 12 كیلووات انرژی برق از انرژی های تجدید پذیر اقدام كرده است.

* 5 نیروگاه در استان احداث می شود
علیخانی به ساخت نیرو گاه های خورشیدی در استان اشاره كرد و گفت: تا كنون برای ساخت نیروگاه خورشیدی در مدیریت توزیع شركت توزیع نیروی برق در پنج شهرستان استان اقدام شده است.
وی خاطرنشان كرد: ساخت نیروگاه 10 كیلو وات در مدیریت توزیع نیروی برق شیروان، نیروگاه 15 كیلو وات در مدیریت توزیع نیروی برق اسفراین، نیروگاه 10 كیلو وات در مدیریت توزیع نیروی برق مانه و سملقان، نیروگاه پنج كیلو وات در مدیریت توزیع نیروی برق فاروج و نیروگاه 5.2 كیلو وات در مدیریت توزیع نیروی برق بجنورد در دست پیگیری است.
وی درباره میزان سرمایه گذاری پیش بینی شده برای ساخت نیروگاه های خورشیدی و بادی در استان گفت: هزینه ساخت هر یك مگا وات حدود 40 میلیارد ریال برآورد می شود.
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در باره نوع سرمایه گذاری ها و قراردادها گفت: قرارداد با سرمایه گذاران خارجی به صورت قرارداد های بی.او.تی (B.O.T) یا ساخت، بهره برداری و انتقال ( واگذاری) است.
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق خراسان شمالی درباره سازگاری تجهیزات وارد شده با آب و هوای ایران گفت: پخش انرژی خورشید در سطح زمین یكنواخت نیست اما خوشبختانه ایران در بهترین وضعیت قرار دارد به طوری كه موقعیت ایران از نظر میزان دریافت انرژی خورشیدی در بین نقاط جهان در بالاترین رده ها قرار دارد و حدود 300 روز در آن آفتابی است.
وی تصریح كرد: در 90 درصد مناطق مختلف كشور به جز مناطق شمالی امكان استفاده از پنل های خورشیدی وجود دارد.
وی در پاسخ به اینكه استهلاك تجهیزات و یا به عبارتی زمان حداكثری استفاده از تجهیزات چه مدت است گفت: شركت تولید كننده پنل های معتبر زمان گارانتی راندمان برای پنل های خورشیدی در 10 سال اول بالای 95 درصد و در 10 سال دوم بالای 85 درصد را تعهد می كند و زمان گارانتی برای اینورترها و تجهیزات الكتریكال پنج سال است.
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود درباره فرصت های سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیر در كشور و استان گفت: برای توسعه و تشویق ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر برنامه هایی توسط دولت در دست پیگری است و در لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه كشور ساخت 24 هزار مگاوات نیروگاه جدید برنامه ریزی شده است كه 16 هزار مگاوات آن با تبدیل نیروگاه گازی به سیكل تركیبی، سه هزار مگاوات آن با ساخت نیروگاه های تولید پراكنده، DG ( نیروگاه تولید پراكنده )و CHP (تولید همزمان برق و حرارت ) و پنج هزار مگاوات دیگر آن با ساخت نیروگاه های تجدید پذیر بادی و خورشیدی تامین می شود.
وی افزود: در راستای تحقیق اصل 44 قانون اساسی مبنی بر ارتقا و توسعه مشاركت بخش غیر دولتی در فعالیت های اقتصادی كشور و به منظور صیانت از منابع انرژی فسیلی محافظت از محیط زیست كمك به تنوع بخشی به منابع انرژی و پدافند غیر عامل سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق وزارت نیرو (ساتبا) خرید تضمینی برق تولیدی نیروگاه های تجدید پذیر و پاك غیر دولتی را در راس برنامه های خود قرار داده است.
صبوری خاطرنشان كرد: در این راستا و بر اساس مصوبه هیات وزیران، برق حاصل از نیروگاه ها و مولد های تجدیدپذیر و پاك به قیمت های تضمینی بلند مدت خریداری می شود.
استان 863 هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق كشور واقع است.
7185/ 6042 خبرنگار: كبری آبادی** انتشاردهنده: سیدحسین قدسی