به گزارش ايرنا، فريبا درخشان نيا روز سه شنبه در آيين بهره برداري از مركز خانه امن پگاه اراك به عنوان نخستين مركز خانه امن استان مركزي در دانشگاه علمي كاربردي بهزيستي استان اظهار كرد: سازمان بهزيستي در حوزه خدمات اجتماعي به زنان، بازپروري اين قشر، خانه هاي سلامت به فراخور نيازهاگام هاي اساسي برداشته اما هنوز راه زيادي باقيست.
وي افزود: خشونت عليه زنان از ويژگي هاي جامعه در حال گذار است كه راهبري امور و گره كشايي از مشكلات زنان آسيب ديده با سياست خدمات خانه هاي امن پي گرفته مي شود و از سال 92 طراحي خانه هاي امن در ١٤ استان كشور از جمله استان مركزي پي گرفته شده است.
درخشان نيا بيان كرد: غربالگري خشونت در مراكز استان ها از سال گذشته به منظور شيوع شناسي رفتار خشونت بار انجام شد و نتايج آن در هر استان به فراخور شرايط و ميزان خشونت ها متفاوت بود.
وي تصريح كرد: تهيه پروتكل اجرايي و راهنماي مداخله عملي در اين زمينه از سال ٩٣ آغاز و اين مهم و در سال گذشته ابلاغ شد و در كنار آن براي مسئولان فني مراكز، مددكاران و روانشناسان دوره هاي آموزشي برگزار شده است.
مديركل دفتر امور آسيب ديدگان سازمان بهزيستي، هدف اين مراكز و دفتر تامين امنيت براي زنان آسيب ديده و در معرض خشونت عنوان كرد و گفت: زنان نيمي از جمعيت كشور هستند كه بايد اقدامات مقابله اي در زمينه خشونت عليه آنان به صورت علمي تقويت شود البته وضعيت زنان ايران در مقايسه با زنان كشورهاي آسيايي و خاورميانه به واسطه ها تصويب و اجراي طرح هاي مترقي بهتر است.
وي با اشاره به انواع خشونت هاي رواني، عاطفي،جسمي و جنسي، افزود: ارزيابي ها حاكي از آن است كه اغلب خانواده ها از حداقل مهارت هاي زندگي و ارتباطي موثر بهره مند هستند و به همين منظور در مراكز خانه امن توانمندسازي رواني و اجتماعي محور اصلي كار است تا به واسطه اين مهارت ها نقش هاي اجتماعي خود را عهدار شوند.
وي عنوان كرد: مراكز خانه امن به منظور ارائه مداخله هاي تخصصي براي پنج زن به همراه فرزندان ساخته شده است كه در كنار اين تكليف مشاوره به زنان خشونت ديده مرتكبان خشونت را نيز مشاوره مي كند و تلاش مي شود احكام مرتكبان خشونت با گذران دوره هاي مهارتي و آموزشي جايگزين شود.
درخشان نيا بيان كرد: مسايل اجتماعي در كشور متولي واحدي ندارد به همين منظور بايد مجموعه اي از سازمان هاي اجتماعي با هم افزايي زمينه كاهش آسيب ها را فراهم كنند.
خانه امن پگاه توسط بخش غيردولتي با اعتبار يك ميليارد ريال (٥٠ درصد مشاركت و ٥٠ درصد حمايت بهزيستي) در فضايي به وسعت ٣٠٠ مترمربع ساخته شده است و با آغاز فعاليت غيررسمي خود از ابتداي فروردين ماه امسال تاكنون ٤٠ نفر را مورد پذيرش و مشاوره قرار داده اند.
اين مركز داراي پزشك، روانپزشك، مشاور، كارشناس حقوقي، مددكار و فضاي اسكان زنان خشونت ديده است كه امكان اسكان براي ٢ تا چهار ماه درآن فراهم است و شهروندان مي توانند در صورت بروز و مشاهده خشونت عليه زنان با شماره ٣٣٨٧٦ تماس گيرند.
در ادامه سفر مديركل دفتر آسيب ديدگان اجتماعي بهزيستي كشور به اراك، بنياد فرزانگان سالمند به بهره برداري رسيد.
اين بنياد با هدف تكريم سالمندان در حوزه فرهنگي، گردشگري، فعاليت هاي علمي و پژوهشي، ارتقاي كيفيت جسمي و سلامت رواني سالمندان، فراهم كردن زمينه تعامل عاطفي، رواني، سلامت اجتماعي و معنوي سالمندان با خانواده و جامعه، ايجاد زمينه نشاط و شور اجتماعي در فضاهاي ورزشي و ايجاد فضاي مناسب براي حضور و مشاركت خانواده سالمندان ايجاد شده است.
بهزيستي استان مركزي ٧٠ هزار توانجو را تحت حمايت خود دارد.
٦٩٩٢/6013/خبرنگار: آذر اسفندياري***انتشاردهنده: مژگان حيدري
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۱
اراك-ايرنا- مديركل دفتر آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي كشور گفت: بيش از ٨٠ درصد قربانيان خشونت هاي خانگي و خانواده زنان هستند و حمايت از زنان در معرض خشونت و يا خشونت ديده با محوريت حفظ خانواده و تحكيم اين نهاد در اولويت امور قرار دارد.