تهران- ايرنا- زمينه‌هاي توسعه گردشگري ايران و چين با حضور رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري و «پانگ سن» سفير چين در تهران بررسي شد.

به‌گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، زهرا احمدي‌پور در ديدار با «پانگ سن» سفير چين در تهران گفت: ايران و چين به‌لحاظ تجاري و سرمايه‌گذاري روابط ديرينه‌اي دارند كه اين روابط درحال گسترش است و بايد به حوزه گردشگري هم تسري پيدا كند.
وي ادامه داد: از سال 2011 ايران به‌عنوان يكي از مقاصد گردشگري چين انتخاب شده و در فهرست مقاصد گردشگري چين قرار گرفته است كه اميدواريم به يك بازار گردشگري براي چين تبديل شود.
احمدي پور بيان داشت: چين تجربه خوبي در ساخت‌وساز خصوصاً در بازسازي و مرمت بناهاي تاريخي دارد و با توجه به ظرفيت‌هاي بسيار خوب ايران در اين حوزه، مرمت اين بناها مي‌تواند آن‌ها را به فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در حوزه گردشگري تبديل كند.

**ظرفيت ارزشمندي به نام راه ابريشم
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: ايران در مسير راه ابريشم واقع شده است و با توجه به اينكه راه ابريشم امروز به‌عنوان يك برند در حوزه گردشگري و ميراث‌فرهنگي مطرح است، ظرفيت ارزشمندي براي گسترش روابط گردشگري ايجاد مي‌كند.
وي به ظرفيت‌هاي ايران در حوزه گردشگري سلامت اشاره كرد و گفت: ايران به‌عنوان يكي از قطب‌هاي پزشكي منطقه مطرح است و با توجه به زيرساخت‌هاي مناسب گردشگري سلامت در ايران و نوآوري‌هاي بسيار خوبي كه در حوزه پزشكي در ايران وجود دارد، چين مي‌تواند ايران را به‌عنوان يكي از مقاصد حوزه گردشگري سلامت خود انتخاب كند.
احمدي پور گفت: با توجه به فعاليت‌هاي خوبي كه چين در حوزه گردشگري دريايي دارد و تصميم ما براي گسترش اين گردشگري، انتظار داريم كه چين بتواند سرمايه‌گذاري جدي را در حوزه گردشگري دريايي و ساحلي در ايران انجام دهد.
وي اظهار كرد: در تمام استان‌هاي چين ايران به‌عنوان مقصد گردشگري مطرح است اما هنوز هم بايد درخصوص معرفي جاذبه‌هاي گردشگري ايران در چين از امكاناتي نظير بيلبوردها و فضاهاي نمايشگاهي استفاده شود.

**بورسيه دانشجويان ايراني به چين و آموزش زبان چيني
رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در ادامه گفت: براي رونق بازار گردشگري و افزايش عرضه خدمات به گردشگران چيني، به‌نظر مي‌رسد اگر بتوانيم ظرفيت بورسيه‌هاي دانشگاهي بيشتري را براي دانشجويان ايراني برقرار كنيم، اين افراد مي‌توانند براي آموزش زبان چيني به اين كشور سفر كنند تا بعد از آموزش در قالب راهنمايان گردشگري براي مسافران چيني فعاليت كنند.

**همكاري با ايران در طرح كمربند اقتصادي راه ابريشم
پانگ سن سفير چين در ايران نيز در اين نشست گفت: بعد از مطرح شدن طرح كمربند اقتصادي راه ابريشم همكاري چين با كشورهاي مختلف به‌شكل مطلوبي پيش رفت و اين طرح از طرف ايران استقبال شده است و نهادهاي مربوطه دولت چين و ايران در حوزه‌هاي مختلف مانند صنايع، كشاورزي و پزشكي همكاري‌هاي خوبي دارند.
وي ادامه داد: ايران يك كشور متمدن و داراي منابع و جاذبه‌هاي غني گردشگري است كه در طرف مقابل نيز چين يك كشور بزرگ با جمعيت جوان است كه منابع گردشگري غني دارد.
سن افزود: در سال‌هاي اخير قدرت چين روز‌به‌روز افزايش يافته است بنابر‌اين مردم چين روز‌به‌روز ثروتمند‌تر مي‌شوند و اشتياق آن‌ها براي سفر به خارج از كشور بيشتر مي‌شود.
به گفته وي، در گذشته بيشتر مردم چين به كشورهاي همسايه‌شان مانند هنگ‌كنگ، تايلند، مالزي و سنگاپور سفر مي‌كردند اما اين روزها چيني‌ها به مقاصد دورتر و كشورهايي در اروپا، آمريكا و استراليا سفر مي‌كنند.
سن ادامه داد: اكنون علاقه گردشگران چيني متنوع‌تر شده و آن‌ها دوست دارند به كشورهاي خاورميانه و آسياي غربي سفر كنند، به‌عنوان مثال چيني علاقه زيادي براي سفر به كشور مصر دارند با اين حال چيني‌هاي زيادي به ايران مي‌آيند و در سال‌هاي اخير سفر چيني‌ها به ايران در مقايسه با مصر افزايش يافته است.
سفير چين در ايران ادامه داد: در سفر رئيس‌جمهوري ايران به چين و ملاقات با رئيس‌جمهوري چين بر توسعه روابط گردشگري دو كشور و افزايش گردشگران تاكيد شد كه متقابلا در سفر رئيس‌جمهوري چين به ايران نيز اين موضوع مورد تاكيد قرار گرفت.
سن پيشنهاد كرد هيات گردشگري متشكل از مسئولان بخش دولتي و خصوصي دو كشور از ايران و چين به كشورهاي هم سفر كنند تا به بررسي عميق مسائل گردشگري در دو كشور بپردازند و درصورت لزوم، تفاهم‌نامه‌هايي نيز با هم امضا كنند.

**توليد فيلم و سريال با هدف معرفي جاذبه‌هاي گردشگري دو كشور
اين ديپلمات چيني در ادامه گفت: پيشنهاد ديگر من تبليغات و معرفي جاذبه‌هاي گردشگري دو كشور است كه مي‌توان از طريق تلويزيون و يا فضاي مجازي به معرفي جاذبه‌هاي دو كشور پرداخت و جاذبه‌هاي گردشگري دو كشور از طريق توليد فيلم و سريال معرفي شود.
وي اضافه كرد: مردم چين با شهرهاي ايران از جمله اصفهان و شيراز آشنايي اوليه دارند و با اجراي اين تبليغات و ساخت سريال و فيلم مردم چين مي‌توانند بيشتر با ايران آشنا شوند؛ ضمن اينكه اين امكان فراهم مي‌شود تا با ديگر جاذبه‌هاي گردشگري ايران و شهرهاي معروفي مانند يزد نيز آشنا شوند.
سن خاطرنشان كرد: از نظر سخت‌افزاري و تأمين زيرساخت‌ها نيز مي‌توان زمينه را براي حضور هرچه مناسب‌تر گردشگران چيني در ايران آماده كرد.
وي افزود: چيني‌ها بيشترشان گردشگران اكونوميك هستند و تمايل به اقامت در هتل‌هاي تميز اما با قيمت مناسب دارند كه به‌عنوان مثال هتل‌هاي زنجيره‌اي مي‌تواند مكان مناسبي براي اقامت گردشگران چيني باشد.
وي در پاسخ به موضوع مطرح‌شده از سوي احمدي‌پور در خصوص بورسيه دانشجويان ايراني در چين نيز گفت: در سفر معاون نخست‌وزير چين به ايران اين موضوع مطرح شد و در خصوص افزايش سهميه بورسيه ايران به چين تاكيد شده است.
سفير چين در ايران در ادامه به جاذبه‌هاي گردشگري دريايي ايران اشاره كرد و گفت: در سفر به بندر چابهار شاهد امكانات و زيبايي‌هاي اين شهر بودم، ضمن اينكه به سواحل درياي خزر نيز سفر كردم و به نظر مي‌رسد زيرساخت‌هاي گردشگري در اين منطقه بايد افزايش يابد، به‌عنوان مثال راه‌اندازي يك راه‌آهن سريع‌السير مي‌تواند باعث تسريع در سفر گردشگران به اين منطقه شود.

**علاقه‌مند به بسط گردشگري دو كشور هستم
سن با ابراز علاقه خود براي توسعه و بسط گردشگري بين ايران و چين گفت:‌ مايليم نقش مهمي در همكاري گردشگري دو كشور داشته باشيم و مصوبات اين جلسه را به پكن گزارش مي‌دهم و اميدوارم با همكاري و هم‌فكري روابط گردشگري دو كشور افزايش يابد.
به گفته وي، سال گذشته بيش از 100هزار ويزا در چين به مقصد ايران صادر شد كه اين در مقايسه با سال ماقبل آن، 16درصد افزايش نشان مي دهد.
در اين ديدار مرتضي رحماني‌موحد معاون گردشگري، محمدحسن طالبيان معاون ميراث‌فرهنگي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري و ابرهيم‌ پور‌فرج رئيس جامعه تور گردانان ايران حضور داشتند.
فراهنگ**3079**1055
دريافت: علي اسدي** انتشار: زينب كارگر
عكس: مرتضي لطف اللهي