به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سیدحمید حسینی» عصر امروز (سه شنبه) در دومین نشست تخصصی بررسی تحولات آینده عراق در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران افزود: در سه ماه نخست امسال صادرات جمهوری اسلامی ایران به عراق در همسنجی با پارسال 6 درصد رشد كرد و به رقم یك میلیارد و 600 میلیون دلار رسید.
به گفته این مقام مسئول، با اتصال شبكه گاز ایران به عراق، افزایش صادرات مصالح ساختمانی، دارو و خدمات فنی و مهندسی، سهم ایران در بازار بزرگ عراق از 15 درصد فعلی فراتر می رود.
وی تصریح كرد: مصالح ساختمانی بهترین بازار ایران در عراق است كه سهمی 55 درصدی در بازار یك میلیارد و 112 میلیون دلاری این كشور دارد.
حسینی ادامه داد: سهم ایران در بازار فرآورده های شیمیایی عراق 28 درصد، سوخت، مواد معدنی و محصولات پالایشگاهی 48 درصد، فلزات و مصنوعات فلزی بسیار ناچیز (فقط 560 میلیون دلار)، صنایع دارویی و تجهیزات پزشكی فقط یك درصد، صنایع نساجی 11 درصد، چوب و تولیدات ساخته شده از چوب پنج درصد، ماشین آلات مكانیكی و برقی چهار درصد، كاغذ و مقوا پنج درصد، وسایل نقلیه و قطعات خودرویی چهار درصد و مبلمان و صنایع شیمیایی 2 درصد است.
دبیركل اتاق بازرگانی ایران و عراق خاطرنشان كرد: صادرات عراق از سال 2010 تا 2016 به ترتیب 50، 77، 98، 89، 85، 55 و 45 میلیارد دلار بوده است.
وی اضافه كرد: در مقابل واردات این كشور در این سال ها به ترتیب 29، 33، 34، 39، 44، 44 و 43 میلیارد دلار بوده است.
حسینی اظهارداشت: امروز عراقی ها برخلاف چند سال گذشته گرایش و علاقه مندی مثبتی به ایرانی ها دارند كه ناشی از فعالیت های انساندوستانه و خالصانه كشورمان است.
به گزارش ایرنا، پیشتر محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت معدن و تجارت كشورمان از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همكاری ها با عراق به ویژه بازسازی شهر جنگ زده موصل خبر داده بود.
همچنین ، «محمد شیاع السودانی» سرپرست وزارت صنایع و معادن عراق در اظهار نظری اعلام كرده بود: امروز جنگ های پی در پی و اقدامات تروریستی، همه زیرساخت های خدماتی و رفاهی عراق را از بین برده و همه پروژه هایی كه در پی اجرای آنها بودیم را به تعطیلی كشانده است.
به گفته وی، این شرایط همه منابع مالی عراق را به باد داده و نتوانستیم در راستای توسعه اقتصادی گام برداریم.
السودانی ادامه داد: اكنون نرخ بیكاری در بسیاری استان های عراق بویژه استان های در تصرف داعش بسیار بالاست و به موازات این مشكلات با بحران شدید مالی مواجه ایم.
وی از آماده سازی سند چشم انداز توسعه اقتصادی این كشور تا سال 2030 خبر داد و ابراز امیدواری كرد جمهوری اسلامی ایران نیز به یاری عراق برای تحقق این سند بشتابد.
این مقام مسئول عراقی خاطرنشان كرد: ایران و عراق به دلیل مشتركات فرهنگی، اجتماعی فراوان قادر به تعامل سازنده در زمینه های اقتصادی اند.
وی با اشاره به واردات 340 میلیارد دلاری عراق در 10 سال گذشته، اضافه كرد: بیش از 37 میلیون نفر عراقی نیازمند مواد غذایی و سایر مایحتاجند و بازسازی ویرانه های جنگ در این كشور جرو اولویت هاست؛ رویكرد عراق در این زمینه، حضور شركت های ایرانی در بازسازی این كشور و اجرای پروژه های مختلف است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام ** 3065 **1561** خبرنگار: محمد ملك دار ** انتشار:مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۲
تهران- ایرنا- عضو هیات رئیسه و دبیركل اتاق بازرگانی ایران و عراق از عراق به عنوان بزرگترین بازار حال و آینده ایران یاد كرد كه تثبیت حضور در آن آثار مثبت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای كشورمان به دنبال دارد.