تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رييس‌جمهوري در بازديد از شركت‌هاي فناور داخلي كه محصولات و تجهيزات دارويي و پزشكي توليد مي كنند؛ با جديدترين دستاوردهاي فناوران كشور در اين حوزه آشنا شد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري،شركت «سيناژن» كه در توليد فرآورده‌هاي دارويي نوتركيب فعاليت مي كند، نخستين بخشش از برنامه بازديد سورنا ستاري بود.

***ظرفيت توليد 9 هزار ليتر آنتي‌بادي
دستگاه‌هاي توليدكننده فرآورده‌هاي دارويي و هورمون رشد، داروي نوتركيب نازايي با ظرفيت تأمين نياز داخلي و همچنين عرضه فرآورده‌هاي توليدي به ديگر كشورها از تازه‌ترين توانمندي‌هاي سيناژن بود كه همچنين توانسته است ظرفيت توليد 9 هزار ليتر آنتي‌بادي مونوكلونال را در كشور محقق كند.

***بازديد از فرآيند توليد و عرضه داروي بيماري‌هاي تهاجمي
ستاري با حضور در بخش توليد داروهاي نوتركيب شركت «نانو الوند» نيز از توانمندي اين شركت فناور داخلي در توليد فرآورده‌هاي دارويي مؤثر در بيماري‌هاي پرخطر ديدن كرد.
فرآيند توليد داروهاي اين شركت در قالب قرص، كپسول و ديگر اشكال دارويي براي بيماري‌هايي همچون سرطان، ام‌اس، نارسايي‌هاي كليوي و ديگر بيماري‌هايي كه توليد داروي آن نيازمند شرايط خاص و پيچيده است، بخشي بود كه مورد توجه ستاري قرار گرفت.
شركت نانوالوند توانسته است توليد محصول ضدسرطان بورتزوميب، فرآورده‌اي مهم براي بيماران سرطاني را با بهره‌گيري از فناوري ايزولاتور براي نخستين بار علاوه بر ديگر ويژه شيمي‌درماني هم‌تراز با استانداردهاي جهاني در كشور توليد كند.

***توليد تجهيزات بومي توليد دارو از آغاز تا توليد
اما شركت «آروكو» مقصد بعدي بازديد ستاري و همراهان وي بود. معاون علمي و فناوري رييس جمهوري از دستگاه‌هاي بيورآكتور و فرمانتور توليدي اين شركت دانش بنيان كه كاربردهاي وسيعي در توليد فرآورده‌هاي دارويي نوتركيب دارند، ديدن كرد. آروكو علاوه بر ساخت اين دستگاه‌ها تمام مخازن استيل صنايع دارويي و صنايع وابسته، دستگاه‌هاي SIP و SIP استريل كننده، همچنين تجهيزات فليتراسيون را توليد مي‌كند.
اين شركت فناور، فرآيند توليد اين تجهيزات را كه نقش مهمي در توليد داروهاي مورد نياز بيماران دارند؛ از جمله طراحي، مهندسي، اتوماسيون، برنامه‌ريزي، سيستم‌هاي كنترلي و ديگر فرآيندهاي حساس را در بخش‌هاي گوناگون اين شركت فناور داخلي انجام مي‌دهد.
آروكو، با جمع كردن تركيبي از متخصصان در دو حوزه زيست‌فناوري و مهندسي توانسته است مجموعا 180 متخصص را كه 40 نفر از آنان در مهندسي تخصص دارند مشغول فعاليت كند.
ستاري در ادامه بازديد از دستاوردهاي فناورانه‌ شركت‌هاي دانش بنيان فعال حوزه دارويي و پزشكي، با حضور در «آريوژن زيست‌دارو» با جديدترين دستاوردهاي اين شركت فناور فعال در توليد داروهاي ضد سرطان، روماتوييد و هموفيلي آشنا شد.
دو فرآورده‌ دارويي «بواسيزومبپ» و «تراستوزومب» كه سالانه 100 تا 120 ميليون دلار ارزبري دارند از توليدات اين شركت فناور هستند كه توليد بومي اين داروها در كنار ديگر فرآورده‌هاي دارويي اين شركت توانسته صرفه‌جويي ارزي قابل توجهي را براي كشور به همراه داشته باشد.
آريوژن محصولات دارويي متعددي را توليد مي كند كه هر روزه جان بسياري از بيماران مبتلا به بيماري هاي خاص مثل سرطان، بيماري‌هاي اتوايمون و هموفيلي را در ايران و برخي ديگر از نقاط دنيا نجات مي ‌بخشد. داروهاي بيوسيميلار يا بيوژنريك عرضه شده، با استفاده از تكنيك هاي مهندسي ژنتيك و بيوتكنولوژي دارويي توليد، پايش كيفي و عرضه مي‌شوند.

***گام بلند طرح‌هاي شتاب‌دهنده زيست‌پزشكي به سوي بازار تجاري
معاون علمي و فناوري رييس‌جمهوري همچنين با حضور در «پرسيس» نخستين شتاب‌دهنده‌ زيست‌پزشكي كشور از طرح‌هاي فناور قرار گرفته در فرآيند شتاب‌دهي و جزييات پيشرفت اين طرح‌ها آگاه شد.
اين مجموعه شتاب‌دهي با دريافت طرح‌هاي متقاضي، آنها را داوري مي‌كند طرح‌هاي منتخب با قرار گرفتن در مرحله پيش شتاب‌دهي گزينش نهايي شده و در نهايت وارد فرآيند شتاب‌دهي مي‌شوند. با نظارت مستمر و ارزيابي زمينه توليد محصول و ورود به بازار تجاري با معرفي طرح‌ها به سرمايه‌گذار فراهم مي‌شود.
در نشستي با حضور فعالان فناور شتاب‌دهنده پرسيس، ضمن معرفي طرح‌هاي قرارگرفته در فرآيند شتاب‌دهي، گزارشي از فرآيند پيشرفت و مراحل طي شده توسط اين طرح‌ها به معاون علمي و فناوري ارائه شد.

علمي**9157
تنظيم: منصوره شوشتري*انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me