به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، نخستين همانديشي شوراي سياستگذاري اجلاس گفتوگوهاي فرهنگي آسيايي روز چهارشنبه با حضور نمايندگان نهادهاي برگزار كننده كميسيونهاي علمي اين دوره از گفتوگوها در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد.
بنابر اعلام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ، معاون بينالملل اين سازمان گفت: عليرغم فضاي تبليغاتي گستردهاي كه تحت عناوين مختلف چون اسلامهراسي و ايرانهراسي و به ويژه فرهنگهراسي عليه ما ايجاد شده است، ظرفيتهاي بزرگي را در پيش رو داريم كه ميتوانيم در عرصه جهاني مثمرثمر باشيم.
عباس خامه يار به برگزاري گفتوگوهاي فرهنگي به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اشاره كرد و اظهار داشت: اين سازمان در گفتوگوهاي فرهنگي ايران و جهان عرب كه در ماههاي اخير برگزار شد، به نتايج مطلوبي دست يافت كه ميتوان از آن به عنوان نمونه بارز و موفق تقويت همدلي و همكاري فكري و فرهنگي دو حوزه، ياد كرد.
** سازمان فرهنگ عهدهدار مديريت روابط فرهنگي بينالملل كشور
معاون پژوهشي و آموزشي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هم با اشاره به اهميت مقوله فرهنگ در دستيابي به اهداف و بهبود روابط ميان دولتها، گفت: از آنجايي كه فرهنگ زمينهساز حركت جوامع و الگوهاي رفتار سياسي، اجتماعي و اقتصادي است، بايد به مسئله برطرف كردن تنازعات و چالشهاي بينالمللي بپردازيم، چراكه موجب همگرايي دولتها و ملتها ميشود.
سليماني افزود: با عنايت به اينكه اين سازمان مأموريت مديريت و راهبري روابط فرهنگي بينالمللي را عهدهدار است، از ظرفيتهاي ملي كشورمان به ويژه دانشگاهها در حوزه مديريت خود استفاده ميكند.
وي بر ضرورت تجديدنظر در روابط بينالملل به تناسب موقعيت، جايگاه، فرصتها و ظرفيتهاي فرهنگي هر كشور و شيوه اجراي آن، تأكيد كرد.
سليماني با اشاره به برگزاري گفتوگوهاي فرهنگي آسيايي اظهار كرد: اعتقاد داريم كه در اين مسير طولاني، علاوه بر اعتمادسازي، نقاط مشترك را در اين گفتوگوها بسازيم و از موضوعات سياسي اجتناب كنيم.
**دي ماه امسال گفتوگوهاي فرهنگي آسيايي برگزار ميشود
رييس مركز مطالعات فرهنگي بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در سخنان خود، با اشاره به تحولات دهههاي اخير در حوزه روابط بينالملل، گفت: آنچه مقصود سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است، ايجاد تعامل، تفاهم، تقويت همكاريهاي مشترك و توسعه مناسبات فرهنگي در روابط با دولتهاست.
علي رباني افزود: گفتوگوهاي فرهنگي آسيايي فرصت و زمينههاي موجود در ميراث مشترك تمدني، فرهنگي و آثار تاريخي آسيا و ضرورتها و سودمنديهاي بهرهگيري از اين ظرفيت براي كاهش چالشهاي موجود در مسير مناسبات ايران و كشورهاي آسيايي را فراهم ميكند.
وي همچنين، برجسته كردن نقش مورد توافق و غير حساس فرهنگ در روابط ايران و كشورهاي آسيايي، قابليت نهادهاي علمي و دانشگاهي ايران و گروههاي مرجع آسيا و حل و فصل چالشهاي موجود در مسير توسعه همكاريها را از ديگر زمينههاي لازم در اين دوره از گفتوگوها نام برد.
رييس مركز مطالعات فرهنگي بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي رويكرد گفتوگوهاي فرهنگي آسيايي را منطقهاي و نهادي مطرح كرد و گفت: در حوزه منطقهاي سه بخش شبه قاره، آسياي ميانه و قفقاز و جنوب شرق آسيا و در حوزه نهادي، مؤسسه فرهنگي اكو، مجمع گفتوگوهاي آسيايي و دبيرخانه گفتوگوهاي تمدني و فرهنگي بينالمجالس آسيايي، در دستور كار قرار دارند.
دبير اجلاس گفتوگوهاي فرهنگي آسيايي با اذغان اينكه اساس مسئوليت فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مديريت و مشاركت دادن دانشگاهها و نهادهاي فرهنگي در برگزاري رويدادهاي فرهنگي به ويژه گفتوگوهاي فرهنگي است، افزود: گفتوگوهاي فرهنگي آسيايي، ديماه به مدت يك هفته به ميزباني دانشگاه علامه طباطبايي (ره)، دانشگاه فردوسي مشهد، دانشگاه تهران، دانشگاه يزد، مؤسسه فرهنگي اكو، مجمع گفتوگوهاي آسيايي و دايرةالمعارف بزرگ اسلامي برگزار ميشود.
رباني، ميراث مشترك آسيايي، ظرفيتهاي تعامل و همكاري علمي و فرهنگي مراكز علمي و فرهنگي عضو اكو، بازشناسي موانع و چالشهاي همگرايي فرهنگي آسيا و نقش معنويتگرايي و عرفان در مواجهه با افراطگرايي در آسيا را از محورهاي پيشنهادي اين دوره از گفتوگوها مطرح كرد.
رييس مركز مطالعات فرهنگي بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي از تشكيل كميسيون رؤساي دانشگاههاي عضو اكو، كميسيون دبيرخانه گفتوگوهاي فرهنگي تمدني بينالمجالس آسيايي، كميسيون رؤساي مراكز دايرةالمعارف كشورهاي عضو اكو، كميسيون جنوب و شرق آسيا و كميسيون شبه قاره خبر داد.
در ادامه اين نشست، هر يك از نمايندگان نهادهاي برگزار كننده كميسيونهاي علمي اين دوره از گفتوگوها به بيان نظرات خود و بررسي و تعيين موضوعات كميسيونها و نحوه و ميزان همكاري دستگاههاي مشاركتكننده، پرداختند.
اجلاس بينالمللي گفتوگوهاي فرهنگي آسيايي دي ماه 96، با حضور شخصيتها و صاحبنظران عرصه فرهنگي بينالمللي از كشورهاي آسيايي به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در تهران برگزار ميشود.
فراهنگ ** 1355 ** 1823 خبرنگار: علي اكبر قزوينيان ** انتشار: طاهره نبي اللهي
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۳
تهران - ايرنا - معاون بينالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با اشاره به جايگاه و نقش قدرت فرهنگي در روابط بينالملل گفت: امروز، تنها راه موجود در عرصه بينالملل، گفتوگو و ستون فقرات اين مهم نيز گفتوگوي فرهنگي است.