به گزارش ایرنا, تیم پرش با اسب ایران برای نخستین بار در حالی به رقابت های بین المللی اعزام می شود كه پیش از این مشكلات انتقال اسب به خارج از كشور و فقدان قرنطینه بین المللی مانع حضور ورزشكاران ایرانی در این عرصه ها بود.
اكنون پس از تلاش ها و رایزنی های انجام شده، سرمربی بلژیكی تیم ملی برای نخستین بار پنج سواركار حرفه ای ایران را به همراه اسب هایشان به پنجمین دوره رقابت های بازی های داخل سالن و هنرهای رزمی آسیایی تركمنستان اعزام می كند.
«علی رحمتی» با اسب كیووادیس، «داوود پوررضایی» با اسب فیلیسیانو، «علیرضا عامری» با اسب فلائینگ، «شراگیم حبیبی» با اسب والدو و «مازیار جمشیدخانی» با اسب وایمور به این بازی ها دعوت شده اند.
رحمتی درباره رقابت های بین المللی در رشته سواركاری به ایرنا گفت: تاكنون تجربه حضور در رقابت های سواركاری در این سطح را نداشتم.
وی ادامه داد: بدون تردید مسابقات سواركاری داخل سالن در بازی های آسیایی در سطح بسیار بالایی برگزار می شود كه سواركاران ایران در 2 بخش انفرادی و تیمی به روی مانژ می روند.
عضو تیم ملی سواركاری گفت: اكنون تمرین خود را زیر نظر مربی بلژیكی دنبال می كنیم و امیدواریم در نخستین تجربه حضور در بازی های آسیایی مقام كسب كنیم. زیرا سواركاران ایران استعداد رفتن به روی سكو را دارند.
رحمتی تاكید كرد «هر چند در این سال ها رشته سواركاری به رشد خوبی رسیده است اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم».
وی درباره میزان تاثیر اسب و سواركار در كسب موفقیت گفت: به نظر می رسد در رقابت های بین المللی 60درصد عامل موفقیت مربوط به اسب و 40درصد سواركار است؛ زیرا در رقابت های بین المللی و مهم مانند داخل سالن آسیایی تركمنستان اسب های اصیل و گرانقیمت در میدان مانژ حاضر می شوند كه قابل مقایسه با اسب های ایران نیستند.
رحمتی درباره تاثیر حضور سواركاران ایرانی به همراه اسب های خود در این رقابت ها افزود: وقتی سواركاری با اسب خود در این رقابت ها حضور می یابد درصد موفقیتش افزایش می یابد؛ زیرا اسب های قرضی به لحاظ كیفی در سطح پایین قرار دارند.
به گفته این سواركار ایرانی كه 20سال به طور حرفه ای در این زمینه فعالیت دارد، در سال های اخیر با كسب میزبانی های مختلف بین المللی سواركاری ورود اسب های خارجی به كشور به توسعه این رشته كمك كرده است.
** مسائل مربوط به قرنطینه
مازیار جمشیدخانی دیگر سواركار اعزامی ایران به بازی های داخل سالن و هنرهای رزمی آسیایی نیز به ایرنا گفت: سواركاری ایران روند رو به جلو دارد كه این به تشكیل یك تیم ملی منسجم منجر شد؛ هرچند درگذشته تیم ملی داشتیم اما از یكدستی لازم برخوردار نبود.
عضو تیم ملی سواركاری ادامه داد: هر چه حضور سواركاران ایران در این رقابت ها بیشتر شود تجربه ها افزایش می یابد و زمینه برای تربیت سواركاران نسل آینده بهتر می شود.
به گفته جمشید خانی كه 31سال در این عرصه به طور حرفه ای فعالیت می كند، استعداد سواركاران ایرانی در دنیا مثال زدنی است و ایران مهد سواركاری به شمار می رود.
این سواركار كشورمان گفت: با اینكه كشورهای عربی برای اسب های تیم ملی خود هزینه زیادی می كنند اما ایران این بخت را دارد كه در بازی های آسیایی روی سكو برود.
جمشیدخانی ادامه داد: این امكان هست كه ایران بهترین اسب ها را داشته باشد اما در مقایسه با اسب های سواركاران كشورهای عربی مانند قطر و امارات كار سختی در پیش خواهیم داشت.
وی به یكی از مشكلات این رشته اشاره كرد و گفت: قرنطینه و مشكل انتقال اسب به خارج از كشور، وضعیت اقتصادی سواركاران و كمبود حامیان مالی موانعی را بر سر راه توسعه این رشته ایجاد كرده است كه پس از سال توانستیم به نخستین رقابت های بین المللی اعزام شویم.
عضو تیم ملی سواركاری ایران توضیح داد: سازمان جهانی دامپزشكی برای خروج اسب به دیگر كشورها و حضور در رقابت های بین المللی قوانینی دارد كه بر اساس پروتكل انجام می شود اما براساس نظر این سازمان ایران جزو مناطق آلوده محسوب می شود و به طور طبیعی اگر قرار است اسب از كشور خارج شود باید در قرنطینه قرار گیرد كه شرایط را برای حضور سواركاران ایران در رقابت های بین المللی سخت كرده است.
قهرمان رقابت های بین المللی پرش با اسب دوستاره باكو گفت: برای شركت در رقابت های آسیایی تركمنستان مذاكراتی با كشور میزبان انجام شد و بر اساس پروتكل دوجانبه، خروج اسب های ایران به تركمنستان مشكلی ندارد.
به گفته وی، در 2 روز آینده 9 اسب ایران برای 21روز به قرنطینه می روند و سپس برای شركت در این رقابت ها به تركمنستان اعزام می شوند.
بازیهای داخل سالن و هنرهای رزمی آسیا با حضور 69 كشور از بیست و ششم شهریورماه در عشقآباد تركمنستان در 22رشته ورزشی آغاز می شود.
45 كشور از قاره آسیا در این دوره بازیها شركت می كنند. 24 تیم نیز از اقیانوسیه برای نخستین بار در این بازیها حضور می یابد.
برای آگاهی از آخرین اخبار ورزش ایران و جهان با كانال ورزشی ایرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شوید.
ورزشی**9250*1961* خبرنگار: گلی سفیدزاده* انتشار: مریم مسعود
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۲
تهران- ایرنا- 2 سواركار تیم ملی ایران اعزامی به رقابت های داخل سالن آسیا معتقدند در نخستین تجربه حضور در رقابت های بین المللی و با وجود اسب های گرانقیمت شركت كنندگان كشورهایی مانند قطر و امارات، بخت رفتن روی سكو را دارند.