هر روز كه به اواسط تابستان نزديك تر مي شويم و روزهاي گرم سال را سپري مي كنيم بيم تامين آب مورد نياز شهروندان بيشتر مي شود.
از سويي تداوم خشكسالي و كم آبي در سالهاي اخير به معضل تامين آب شرب شهروندان فارس افزوده است از سويي ديگر پراكندگي در بارش هاي سال زراعي جاري موجب شد كه برخي از منابع ذخيره آبهاي سطحي مانند سد درودزن ذخيره چنداني براي تامين آب شرب مردم ندارشه باشند و بر دامنه نگراني ها افزوده شود.
هر چند متوسط بارندگي در سال زراعي جاري بيشتر از سال گذشته بوه است اما اين بارشها عمدتا درمناطق جنوب و شرق فارس نازل شده است و مناطق مركزي، شمال ، شمال شرق و شمال غرب شيراز بهره چنداني از بارش هاي زمستاني نبرده است، از اين رو تامين آب شرب شهرهاي اين مناطق همچنان روي خط قرمز تنش قرار دارد و تاكيد بر صرفه جويي و مصرف بهينه و رعايت الگوي مصرف دراين مناطق همچنان اولويت دارد.
در گفت و گو هايي كه خبرنگار ايرنا با مديران و مسئولان شركت هاي آب دراستان فارس انجام داده است ضمن ترسيم سيماي فعلي منابع آب بر لزوم صرفه جويي و مصرف بهينه نيز تاكيد شده است.
مدير عامل شركت آب منطقه اي استان فارس بر لزوم مصرف بهينه و صرفه جويي بيشتر در مصرف آب تاكيد كرد و بيان داشت: اين روش ها مي تواند ما را از بحران تابستان با تنش آبي برهاند.
مهندس حميدرضا دهقاني اظهار داشت:خالي بودن نيمي از ظرفيت سدهاي فارس بيانگر آن است كه مردم بايد با حساسيت و توجه بيشتري به مصرف بهنيه فكر كنند.
وي ادامه داد: متاسفانه عده اي از ضعف قانون در زمينه كشت سوء استفاده كرده اند و مبادرت به كشت برنج در بعضي نقاط استان فارس كرده اند كه اين عمل در شرايط كنوني به ضررخود كشاورزان است و كشاورزان و بهره برداران بايد شرايط پرتنش آبي را درك و از كاشت بيشتر محصولات پرهيز كنند.
مدير روابط عمومي سازمان آب منطقه اي استان فارس نيز با ارائه آماري از ظرفيت آب سدهاي استان فارس گفت: ورودي آب سدهاي استان فارس اكنون 11.7 متر مكعب بر ثانيه است و همه سدهاي در حال بهره برداري حدود 921 ميليون متر مكعب آب قابل بهره برداري دارند .
محمدرضا ارجمند در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت : در حال حاضر 49 درصد از حجم مخازن سدهاي استان فارس آب دارد و 39 درصد از آب موجود قابل استفاده و برداشت است، اولويت در برداشت آب با تامين آب شرب مردم است.
ارجمند به ذخيره سد درودزن به عنوان تامين كننده بخشي از آب شرب شيراز و مرودشت اشاره كرد و گفت: سد درودزن فقط 50 ميليون متر مكعب آب قابل استفاده دارد ، ورودي آب به اين سد اكنون كمتر از 4 دهم متر مكعب در ثانيه است .بنا بر اين كشاورزان نبايد انتظار داشته باشند در اين شرايط كه از سد درود زن آبي براي مصارف كشاورزي رها سازي شود.
مدير روابط عمومي سازمان آب منطقه اي استان فارس همچنين به ذخيره سدهاي ملا صدرا و سلمان فارشي اشاره كرد وگفت: سد ملا صدرا 6 ميليون متر مكعب و سد سلمان فارسي 736 ميليون متر مكعب آب قابل استفاده دارد، ورودي آب به سدهاي ياد شده به ترتيب يك متر مكعب و 4.7 متر مكعب در ثانيه است .
ارجمند با بيان اينكه سد رودبال در شرق استان فارس نيز 5 متر مكعب در ثانيه ورودي و 70 ميليون متر مكعب آب قابل استفاده دارد گفت:تنش آبي در شهرهاي شرق استان فارس ايجاب مي كند كه از آب سد رودبال در مصارف شرب استفاده شود و تامين آب شرب مردم در اولويت باشد.
همچنين مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان فارس بر لزوم مصرف بهينه و صرفه جويي در مصرف آب تاكيد كرد و بيان داشت : بخش قابل ملاحظه اي از كمبود آب روزانه شهرهاي استان كه به ميزان حداقل 80 هزار متر مكعب در شبانه روز است با رعايت الگوي مصرف جبران خواهد شد.
مهندس محمد علي قلندري افزود: اكنون در استان فارس غير از شهر شيراز 80 هزار متر مكعب در شبانه روز براي تامين و توزيع آب شرب، كمبود آب داريم.
وي ادامه داد: براي عبور از تابستان گرم و جبران كمبود آب ، شهروندان مي توانند با 10 درصد كاهش مصارف غير ضروري خود مانند شست و شوي حياط ، شست و شوي ماشين و با افزايش راندمان كولرهاي آبي مورد استفاده از طريق ايجاد سايه بان و رفع عيوب فني، در مصرف آب صرفه جويي كنند.
قلندري گفت: از عمده ترين روش ها براي مقابله با معضل كم آبي مي توان به كاربرد مديريت درتقاضا و مصرف، مهار آب، تحقيق و مطالعات آبي،كنترل كيفيت آب، اقتصاد و منابع مالي آب ، فن آوري و استفاده از آخرين دستاورد هاي سخت افزاري اشاره كرد.
وي ادامه داد:همچنين مديريت آمارو اطلاعات، مشاركت و سرمايه گذاري بخش خصوصي ،ارتباطات و آموزش همگاني، مشاركت و جذب سرمايه گذاري بخش خصوصي ، مديريت محيط زيست و تصفيه را از عمده ترين روش هاي مديريت كاربردي غلبه بر مشكلات و بحران هاي ناشي از كم آبي در تابستان برشمرد.
قلندري گفت:به منظور عبور از بحران كم آبي در تابستان به ويژه در شهرهاي اولويت دار ، با مطالعات فراگير و تشكيل كارگروه هاي اجرايي براي كاهش محسوس اثرات بحران كم آبي ، اولويت هاي اجرايي را مشخص كرديم. وي بيان كرد:برهمين اساس با مشخص كردن نياز ها و اقدامات مورد لزوم به مهندسي فرايند مقابله با بحران پرداختيم كه در گام اول پس از بررسي منابع آب و امكانات هر امور ،شهرهاي استان در سه دسته بحراني ، ريسك پذيرو نقطه سر به سر تقسيم شدند.
مدير عامل شركت آبفا استان فارس افزود: 19 شهر استان در نقطه اي قرار دارند كه در صورت عدم رعايت الگوي مصرف توسط شهروندان، ارائه خدمات آبرساني با مشكلات جدي مواجه مي شوند. بي ترديد با صرفه جويي در مصرف آب توسط مشتركين در شهرهاي مذكور مي توان مشكلات حوزه آبرساني را مديريت كرد و از دامنه نگراني ها در ارائه خدمات آبرساني كاست.
وي ادامه داد: دسته دوم شهرهاي ريسك پذير هستند كه شامل 21 شهر استان است و در صورت بروز هرگونه اختلال در برداشت از منابع آب اين شهرها، روند تأمين آب شهر دچار مشكل مي شود و وضعيت آبرساني با بحران مواحه مي شود.
قلندري گفت:42 شهر نيز جزو شهر هاي در نقطه سر به سر هستند كه ميزان توليد و مصرف آب در اين شهرها در نقطه سر به سر است.
وي بيان داشت: براي حل مشكل كم آبي در شهرهاي بحراني يك برنامه ريزي كوتاه مدت و ميان مدت در حال انجام است كه شركت آبفا استان فارس در برنامه ريزي هاي كوتاه مدت و بخشي از برنامه ريزي ميان مدت نقش دارد. شركت آب منطقه اي استان نيز در برنامه ريزي بلند مدت و بخشي از برنامه ريزي ميان مدت ايفاي نقش مي كند.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شيراز نيز گفت: شهر شيراز تابستان امسال با توجه به ميزان ذخيره آب سد درودزن و چاه هاي اطراف در شرايط تنش آبي قرار دارد و گذر از اين شرايط با مشاركت فعال شهروندان در مصرف بهينه آب ميسر است.
الله بخش نظرپور در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: 78 درصد از آب شرب شيراز از چاه هاي اطراف اين شهر تامين مي شود كه در شرايط كنوني، بيشتر چاه ها با افت سطح آب مواجه شده است.
وي اظهار كرد: عمق چاه هاي شيراز اكنون به 300 متر رسيده است و بايد توجه داشت كه پايين رفتن سطح آب كميت و كيفيت آب را تحت تاثير قرار مي دهد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شيراز بيان كرد: 180 حلقه چاه آب در شيراز اكنون فعال است و آب مردم را تامين مي كند، حتي اگر يك چاه هم دچار مشكل شود قطعا روي تامين آب شبكه تاثير خواهد گذاشت، شهروندان بايد شرايط تنش آبي را درك كنند و مشاركت فعال در صرفه جويي و مصرف بهينه داشته باشند.
نظرپور با بيان اينكه 22 درصد از آب شرب شيراز از محل سد درودزن تامين مي شود، گفت : اين سد نيز امسال ذخيره كافي براي تامين آب شيراز ندارد و كم بارشي هاي سال زراعي جاري بر اين سد اثر گذاشته است از اين رو صرفه جويي و درست مصرف كردن بايد اولويت نخست مردم باشد.
وي در ادامه به خانواده ها توصيه كرد براي گذر از تابستان پر تنش آبي امسال حتما مخزن ذخيره آب در منازل داشته باشند و گفت : در شرايط كنوني حداقل ذخيره آب براي 36 ساعت الزامي است ، ذخيره آب مي تواند خانواده ها را در مقابل قطعي و افت فشار ناخواسته تامين كند.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شيراز اظهار كرد: برخي از قطعي ها و افت فشار ناشي از نقص فني و خرابي پمپ ها يا ايجاد حادثه در شبكه توزيع يا اختلالات مقطعي است كه براي رفع شدن نياز به زمان دارد و در اين شرايط قطع آب يا افت فشار اجتناب ناپذير است، خانواده ها بايد براي عبور از اين شرايط حتماً در منازل مخازن ذخيره آب داشته باشند .
وي با بيان اينكه در فصل تابستان تقاضا براي مصرف آب بالا مي رود، گفت: ما سعي كرده ايم به همه اين تقاضاها پاسخ دهيم و آب شرب مورد نياز مردم تامين شود اما بروز حادثه در شبكه توزيع گاه قابل پيش بيني نيست، دراين شرايط مخازن آب مي تواند آب مورد نياز مردم را تامين كند.
نظرپور همچنين به فرهنگ مردم شيراز براي مصرف بهينه آب اشاره كرد و يادآور شد: در حالي كه متوسط سرانه مصرف آب در سطح كشور 150 ليتر در شبانه روز است اين ميزان مصرف در شيراز حدود 132 ليتر است، كمتر مصرف شدن آب در شيراز جاي اميدواري دارد كه فرهنگ مصرف بهينه در اين كلان شهر فرهنگي نهادينه شود اما بايد تلاش ها به سمتي برود كه ما به مصرف سرانه 105 ليتر در شرايط كنوني برسيم .
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شيراز گفت:كلان شهر شيراز در كنار شهرهايي چون بوشهر، بندرعباس، اصفهان وكرمان تابستان امسال با تنش آبي همراه است، تنها راه خروج از بحران كم آبي مصرف بهينه و صرفه جويي بيشتر است.
نظرپور شهروندان را به جدي گرفتن مقوله مصرف بهينه فراخواند وگفت:باصرفه جويي ومصرف بهينه مي توان اميد داشت كه تابستان امسال بدون نوبت بندي آب در شيراز سپري شود، شيراز در زمره شهرهاي خشك و كم آب است و وضعيت بارندگي در سال زراعي جاري در مناطق بالا دست اين كلان شهر موقعيت مناسبي براي تابستان امسال رقم نزده است.
مديرعامل شركت آب وفاضلاب شيرازبا اشاره به ورود 9 حلقه چاه جديد براي تامين آب شيراز گفت:تمهيداتي براي خروج از تابستان پرتنش امسال لحاظ شده است كه از جمله آن احداث 9 حلقه چاه جديد است، سه حلقه چاه ديگر نيز با رفع مشكل معارضان در روزهاي آينده وارد مدار تامين آب در شيراز مي شود.
نظرپور گفت:در عين حال اگر مردم به صرفه جويي و مصرف بهينه توجه نكنند حفر دهها حلقه چاه هم نمي تواند ما را از بحران خارج كند، ضمن آنكه منابع آب زيرزميني بسيار محدود است و هر چاه جديدي كه حفر مي شود بايد از ژرفاي بيشتري آب با هزينه بيشتر استحصال شود.
وي ادامه داد: ژرفاي بيشتر در حفر چاه به منزله تاثير بر كيفيت و كميت آب است، آبهايي كه از اعماق بيشتر به دست مي آيند گوارايي كمتري دارند و از نظر كمي نيز ما به مقدار كمتري آب دسترسي داريم از اين رو مردم بايد دراين زمينه رعايت كنند و بدانند كه در چاه هاي جديد عمق همه چاهها در شيراز به 300 متر رسيده است ، اين به معني آن است كه ما براي دسترسي به آب بايد 100 بيشتر چاه حفر كنيم و 100 متر عمق چاه بر كيفيت و كميت آب اثر زيادي مي گذارد .
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شيراز، كولرها را يكي از مصرف كنندگان عمده آب دانست و گفت : 25 درصد از آب موجود در شبكه توزيع در كولرها صرف مي شود ، هر كولر طي 18 ساعت حدود 300 ليتر آب مصرف مي كند ، خاموش كردن كولرها در ساعت اول صبح و پوشاندن روي كولرها با سايبان و همچنين سرويس و چكه گيري كولرها صرفه جويي زيادي در مصرف آب ايجاد مي كند .
نظرپور درادامه با بيان اينكه كلان شهر شيراز 666 هزار مشترك آب دارد گفت : با اين حجم مشترك و با اين ميزان مصرف آب در كولرها طبيعي است كه 25 درصد آب شبكه در كولرها صرف شود، در عين حال مردم بايد رعايت حال همه شهروندان را بكنند و زمينه استفاده همگان از هواي خنك و آب مناسب را فراهم كنند ، ما بايد بپذيريم كه در تابستان تقاضا براي آب افزايش مي يابد و مصرف آب حق همه مردم است اما همه بايد با صرفه جويي و مصرف بهينه آب را مصرف كنند .
بر آيند همه گفت و گو ها و اظهار نظرهاي كارشناسانه اين است كه مردم بايد الگوي بهينه مصرف آب را رعايت كنند و بين مصرف آب در شرايط عادي و در شرايط خشكسالي تفاوت و تميز قائل شوند ، نگاهي به آمارهاي ارائه شده در اين اظهار نظرها مانند خالي بودن نيمي از ظرفيت سدهاي موجود يا رسيدن عمق چاهها به 300 متر يا در معرض تنش بودن 19 شهر استان فارس بايد تغيير در رفتار شهروندان به وجود آورد و تلنگري بر نحوه مصرف آب باشد .
در حوزه برق و انرژي نيز استان فارس امسال شرايط متفاوتي دارد ، گرماي كم سابقه هوا و به وجود آمدن تغييرات اقليمي تقاضا برا ي مصرف برق را فزوني بخشيده است ، هر روز كه ميگذرد بر گرماي هوا افزوده مي شود و دور كولرها تندتر ميگردد ، تاكيد مديران و مسوولان استان فارس دراين حوزه نيز صرفه جويي و مصرف بهينه برا يعبور از شرايط پر تنش تابستاني است .
دراين زمينه علاوه بر توصيه هاي كارشناسي ، تمهيداتي نيز از جمله تعامل با كشاورزان و صاحبان صنايع برا ي مصرف كمتر برق دراين حوزه اي به ويژه در ساعت هاي اوج مصرف شده است ، اما هيچكس نبايد منتظر بماند كه ديگران در صرفه جويي پيشقدم شوند ، خاموش كردن يك لامپ اضافه ر ساعات اوج مصرف ميتواند ما را از شرايط پر تنش تابستاني عبور دهد .
در گفت و گو هايي كه خبرنگار ايرنا با مديران و مسئولان شركت هاي برق دراستان فار س انجام داده است ، توصيه همه اين مسئولان به مصرف بهنيه و صرفه جويي و موكول كردن استفاده از وسايل پر مصرف به ساعات خارج از اوج مصرف است .
مدير عامل شركت توزيع نيروي برق استان فارس بر لزوم ضرورت صرفه جويي و مصرف بهينه در برق و انرژي براي گذر از تابستان امسال تاكيد كرد و بيان داشت : با صرفه جويي و مصرف بهينه مي توان اميد داشت كه تابستان امسال بدون اعمال برنامه اي خاموشي برق سپري شود.
مهندس زينل قنبري در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت : استفاده بهينه مشتركين از نيروي برق مهمترين عامل گذر از فصل گرم تابستان، بدون اعمال خاموشي است، تجربه مشاركت مردم و صاحبان صنايع و كشاورزان استان در تابستان سال گذشته اين را ثابت كرد.
مدير عامل شركت توزيع نيروي برق استان فارس افزود: مشاركت تمام مردم در زمينه مصرف بهينه برق و استفاده نكردن از وسايل پرمصرف در ساعات اوج مصرف بين ساعت 12 الي 16 و 20 الي 24 مي تواند تابستاني بدون داشتن خاموشي ناشي از كمبود نيرو رقم بزند.
قنبري با اشاره به اينكه ساعات اوج بار روز از ساعت 12تا 16 است گفت: انتظار داريم مشتركان در اين ساعات از بكار بردن لوازم و وسايل پرمصرف پرهيز كنند.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان فارس، دومين زمان اوج مصرف را ساعات20تا 24عنوان كرد و اظهار داشت:در اين ساعات مردم هم از وسايل سرمازا استفاده مي كنند وهم بايد برق مورد نيازبخش روشنايي تامين شود كه اين امر سبب افزايش مصرف مي شود.
اين مقام مسئول در بخشي ديگر از سخنان خود به راهكارهاي كاهش مصرف برق در ايام تابستان نيز اشاره كرد و بيان داشت : بكارگيري دوركند در كولرهاي آبي،تنظيم ترموستات دركولرهاي گازي بين 24تا 26درجه سانتيگراد، عدم استفاده همزمان ازكولرو ساير وسايل سرمازا با لوازم پرمصرف برقي مانند اتو، لباسشويي، ظرفشويي وجارو برقي درساعات اوج بار وخاموش كردن لامپهاي اضافي واستفاده از روشنايي طبيعي در روز سادهترين راه هاي صرفه جويي در مصرف برق است.
مدير عامل شركت توزيع برق شيراز نيز بر لزوم صرفه جويي بيشتر و مصرف بهنيه برق در فصل تابستان و در ساعت هاي اوج مصرف تاكيد كرد و بيان داشت : در حاليكه تنها 2 درصد از مشتركان برق در شيراز و شهرستان هاي اطراف در حوزه كشاورزي است ، 27.5 درصد از برق در اين حوزه مصرف مي شود .
جلال زراعت پيشه اظهار داشت: در صورتي كه كشاورزان در ساعت هاي اوج مصرف چهار ساعت موتور پمپ ها را خاموش كنند و آبياري كشتزارها را با ساعت هاي ديگر موكول كنند ، 20 ساعت انرژي رايگان دريافت مي كنند
او ادامه داد: اين موضوع در قالب تفاهم نامه با بسياري از كشاورزان و بهره برداران كشاورزي منعقد شده است.
مدير عامل شركت توزيع برق شيراز همچنين با بيان اينكه يك درصد از مشتركان برق در شيراز و شهرستان هاي اطراف مشتركان صنعتي هستند اضافه كرد : 15.56 درصد از برق را مشتركان صنعتي مصرف مي كنند، اين تفاهم نامه با مشتركان صنعتي نيز به امضا رسيده و در صورتي كه مشتركان صنعتي 10 درصد در ساعت هاي اوج مصرف از مصارف خود كم كنند پاداش برق دريافت خواهند كرد.
زراعت پيشه همچنين بر لزوم صرفه جويي در مصارف خانگي تاكيد كرد و اظهار داشت : 33.7 درصد از انرژي توسط مشتركان خانگي به مصرف مي رسد اين مشتركان 82 درصد از مشتركان انرژي برق را شامل مي شوند ، صرفه جويي دراين حوزه به ويژه در ساعت هاي اوج مصرف تاثير بسزايي در پايداري شبكه دارد.
مدير عامل شركت توزيع برق شيراز به مشتركان تجاري و مغازه داران نيز توصيه كرد مصرف بهنيه را در اولويت قرار دهند و گفت : متاسفانه برخي از مغازه داران با ايجاد ريسه هاي نوراني؛ به دنبال جذب مشتري از راه تاباندن نور هستند ، بدترين برخورد زماني است كه اگر به اين مغازه داران تذكر داده شود با بي اعتنايي مي گويند كه پول برق را مي دهند ، دادن پول برق دليلي بر مصرف نادرست انرژي نيست، همه بايد در شرايطي كه با كمبود انرژي مواجه هستيم حس انسان دوستي و نوعدوستي را در نظر بگيرند و شرايط را براي مصرف ساير شهروندان نيز فراهم كنند.
زراعت پيشه گفت: مشتركان تجاري حدود 11.41 درصد از انرژي توليدي را مصرف مي كنند و 11 درصد از مشتركان برق را شامل مي شوند .
مديرعامل شركت توزيع برق شيراز بيان كرد: كاهش پنج درصدي در مصرف انرژي دغدغه خاموشي و قطع برق تابستاني را كاهش مي دهد و از اين رو از مردم تقاضا داريم كه در ساعات اوج مصرف، كمتر از وسايل برقي پرمصرف بهره گيرند.
ساعات اوج مصرف برق در هر شبانه روز 12تا 16 و 19تا 23 است.
زراعت پيشه افزود: 14 تيرماه امسال شهروندان در حوزه مصرف برق شيراز ركورد مصرف را شكستند و در اين روز يك هزار و 201 مگاوات مصرف انرژي ثبت شده است، اين ميزان مصرف نسبت به سال گذشته 9 درصد افزايش داشته است .
وي با بيان اينكه اوج مصرف برق پارسال يك هزار و 196 مگاوات در 27 مرداد ماه ثبت شده است گفت: بدين ترتيب، ما بايد همچنان منتظر روزهاي گرمتر و مصارفي بيشتر باشيم از اين رو لازم است شهروندان در ساعات اوج مصارف خود را كاهش دهند تا از دغدغه خاموشي و قطع برق به طور كلي فاصله بگيريم .
مديرعامل شركت توزيع برق شيراز همچنين با بيان سهم مصارف مختلف در ساعت هاي اوج گفت: بر اساس برآوردهاي انجام شده سهم مصارف خانگي 33/7 درصد، مصارف عمومي 11/77 درصد، مصارف كشاورزي 27/5درصد، مصارف صنعت 15/56 درصد و ساير مصارف و مصارف تجاري 11/41 درصد است ، بنابراين اگر صرفه جويي اندكي در مصارف خانگي ايجاد شود سهم بسزايي در صرفه جويي و مصرف بهنيه خواهد داشت.
اين مقام مسئول همچنين گفت: ذر فاصله زماني بين 15 خرداد تا 15 شهريور بيشترين مقدار مصرف انرژي را خواهيم داشت ، دراين سه ماه احتمال افت شبكه يا خاموشي و قطع برق نيز دور از انتظار نيست اما اگر صرفه جويي دراولويت باشد مي توان بدون دغدغه از اين مقطع عبور كرد.
زراعت پيشه در باره برخي خاموشي ها مقطعي نيز گفت: در برخي از نواحي و مناطق اگر فشار بار پست هاي توزيع بيش از حد افزايش يابد احتمال خاموشي مقطعي وجود دارد، تاكنون خاموشي ناشي از كمبود ظرفيت در شيراز و شهرستان هاي اطراف اعمال نشده اما شبكه برق دراين مناطق در معرض تنش و خطوط توزيع تحت فشار است.
مديرعامل شركت توزيع برق شيراز با بيان اينكه شيراز و شهرستان هاي اطراف حدود يك ميليون و 25 هزار مشترك برق دارند، گفت : 60 درصد از اين مشتركان كنتورهاي هوشمند دارند، با كنتورهاي هوشمند مي توان مصرف را مديريت كرد و استفاده از دستگاه هاي پر مصرف را به ساعت هاي خارج از اوج بار منتقل كرد و با بهاي كمتري به مصرف پرداخت.
مدير عامل شركت برق منطقه اي استان فارس هم بر لزوم صرفه جويي در مصرف برق و انرژي تاكيد كرد و بيان داشت : تابستان امسال مصرف برق در فارس ركورد زده ولازم است شهروندان با مصرف بهينه و صرفه جويي براي گذر از تابستان گرم و پر مصرف امسال مشاركت كنند.
مهندس عبدالعزيز كريمي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت : با توجه به افزايش بي سابقه درجه حرارت و گرماي شديد هوا طي چند روز اخير، مصرف برق در استان فارس مشابه كل كشور روند صعودي زيادي داشته است.
وي با بيان اينكه حداكثر مصرف برق در استان فارس به 3051 مگاوات رسيده گفت: با اعمال طرح هاي مديريت مصرف و پاسخگويي بار، حدود 270 مگاوات مديريت و صرفه جويي بار انجام شده است.
كريمي گفت:متوليان شركت برق منطقه اي و شركت هاي توزيع برق از مدت ها قبل از شروع فصل تابستان و از اواخر سال گذشته طرح هاي مختلف مديريت مصرف را طراحي و تدوين و برنامه ريزي كردند و از 15 خرداد ماه به مرحله اجرا گذاشتند.
وي ادامه داد : اين طرح ها شامل طرح ذخيره عملياتي صنايع، طرح تعطيلات و تعميرات، طرح جابجايي روز تعطيلات از جمعه به يكي از روزهاي هفته، طرح خاموشي پمپ هاي كشاورزي در ساعات 12 الي 16 و همچنين طرح هاي مديريت مصرف و صرفه جويي بوده است.
مدير عامل شركت برق منطقه اي استان فارس درادامه گفت : با توجه به شوك برقي ناشي از افزايش شديد مصرف برق به علت گرماي هوا شركت برق منطقه اي فارس ضمن آمادگي كامل قبلي از نظر سرويس و نگهداري تجهيزات و آمادگي برقرساني مطمئن به شهروندان و مردم استان فارس تلاش مضاعفي در خصوص افزايش مشاركت صنايع در طرح هاي مديريت مصرف به عمل آورده است.
كريمي گفت: هم اكنون گرچه به مديريت وضع موجود تا حدود زيادي بحران مهار شده است اما براي افزايش آستانه اطمينان و پايداري شبكه نيازمند همكاري همه مردم استان فارس هستيم. چه آنكه حتي خاموشي يك لامپ اضافه يا تجهيزات غير ضرور يا جابه جايي زمان استفاده از برخي از وسايل برقي يا عدم استفاده همزمان از وسايل برقي خصوصا در زمان اوج مصرف برق در ظهر يعني ساعات 12 الي 16 كمك شاياني به خدمتگزاران مردم در صنعت برق مي كند.
مديرعامل شركت برق منطقه اي استان فارس با بيان توصيه هايي برا ي مصرف بهينه گفت : استفاده از نور طبيعي روز و خاموشي روشنايي و لامپ هاي اضافي ، استفاده نكردن از تجهيزات برقي نظير اتو، سشوار، لباسشويي و ... در زمان اوج مصرف برق ظهر و حتي الامكان جابه جايي زمان استفاده از آنها در ساعات ديگر، استفاده از دور كند كولرهاي آبي ، تنظيم ترموستات كولرهاي گازي براي دماي اتاق روي 25 درجه سانتيگراد و استفاده نكردن بيش از يك كولر گازي در هر منزل توصيه هاي ساده است كه كمك شاياني به مديريت بحران افزايش بي سابقه برق مي كند.
اين مقام مسوول گفت:شركت برق منطقه اي فارس با برخورداري از 15هزاركيلومتر شبكه برق رساني كه حدود 13 درصد كل كشور است در بين برق هاي منطقه اي سراسركشور رتبه اول را دارد.
مهندس كريمي بيان داشت :اين شركت با داشتن 258 پست انتقال برق رساني ، دررده دوم كشور قرار دارد كه مسئوليت برق رساني به دو استان فارس و بوشهر را به عهده دارد .
برق فارس با ايجاد ظرفيت منصوبه توليد برق به ميزان 8500 مگاوات در كشور، از موقعيت قابل توجهي برخوردار است تا آنجاييكه مازاد بر توليد خود را از طريق شبكه هاي انتقال به شش استان همجوار شامل هرمزگان ، كرمان ، يزد ،اصفهان ، خوزستان و كهگيلويه و بوير احمد منتقل مي كند و در اين زمينه نيز مقام سوم توليد برق در كشوررا از آن خود كرده است.
در هر حال تابستان امسال شرايط خاصي را براي تامين آب و برق و عبور از شرايط پر تنش براي استان فارس رقم شده است ، اميد است با صرفه جويي و مصرف بهينه آب و برق بتوان از اين شرايط حساس عبور كرد ، در اين ميان راهكارهايي بلند مدت نيز از سوي كارشناسان و برنامه ريزان پيشنهاد شده است ، اما صرفه جويي و مصرف بهينه شاه كليد اصلي عبور از شرايط بحراني است ، حتي اگر راهكارهاي ميان مدت و بلند مدت پيشنهاد شده مانند انتقال آب ماين حوضه از استان هاي ديگر به استان فارس ، يا انتقال آب از خليج فارس به دشتهاي مركزي استان فارس يا اجراي طرح هاي تعادل بخشي و پر كردن چاههاي غير مجاز نيز ثمر بخش باشد باز هم صرفه جويي و رعايت الگوي مصرف اولويت نخست در عبور از تابستان پر تنش امسال است .
گزارش از : نيكنام خشنودي ** انتشار دهنده:غلامرضا مالك زاده
6113 /1876
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
شيراز - ايرنا - تابستان امسال برهه اي حساس و مقطعي پر تنش در تامين آب شرب و برق مصرفي شهروندان است ، مديران ، برنامه ريزان و مسئولان استان فارس دراين برهه حساس همه تلاشها را براي گذر از شرايط پر تنش تابستاني انجام داده اند ، روي ديگر اين سكه مشاركت شهروندان در مصرف بهينه و رعايت الگوي مصرف است كه همواره مورد تاكيد بوده است .