به گزارش ایرنا، آنان در توماری كه یك نسخه آن روز شنبه در اختیار دفتر ایرنا در دیر قرار گرفت، آورده اند: برخی سازمانها و ادرات مرتبط با دریا با قدرت موتورهای قایق های صیادی از 75 تا 115 اسب بخار مخالفت می كنند.
نویسندگان این تومار كه خطاب به رئیس شورای تامین شهرستان دیر نوشته شده است افزوده اند: در حال حاضر روش صید تغییر كرده و صیدگاه صیادان تا فاصله 40 مایلی دور شده است و به علت مسافت زیاد و خطر بروز توفان باید قدرت موتورها افزایش یابد.
صیادان دیری در بخش دیگری از این تومار آورده اند: مسئولان در نامه نگاری و مكاتبات و تماس های حضوری صیادان علت مخالف خود را جلوگیری از بروز قاچاق كالا توسط قایق های با قدرت موتور 115اسب بخار می دانند، درصورتی كه شغل ما صیادی است و قشر قاچاق چی مشخص و شناخته شده است.
آنان افزودند: مسئولان می توانند پلاك و یا كد شناسایی به صیادان بدهند تا براحتی بتوانند فرد متخلف را شناسایی و دستگیر و حق صید را از فرد خاطی سلب كنند و از طرف دیگر صیادان بدون هیچ دغدغه ای به شغل صیادی خود بپردازند.
امام جمعه شهر دیر روز شنبه در نشست با صیادان این بندر گفت: صیادی شغل بسیار سخت و پرمشقت است و مسئولان باید بیشتر به این شغل توجه كنند.
حجت الاسلام سید علی حسینی افزود: صید و صیادی سالهاست كه دارای مشكلاتی است و هنوز بخشی از این مشكلات برطرف نشده و مسئولان باید با هماهنگی بیشتر قبل از فرارسیدن صید میگو این مشكلات را برطرف كنند.
وی یادآورشد: صیادان با زحمت زیاد خود را به دریا می زنند تا روزی حلال به دست آورند.
رئیس شیلات دیر گفت: در سال های اخیر به علت كمبود ذخائر دریایی، صیادان مجبورند در صیدگاههایی در مسافت طولانی تر به صید بپردازند.
عقیل امینی افزود: هم اكنون قایق های صیادی در مسافت 40 مایلی به صید می پردازند اما درخواست دارند كه قدرت موتور قایق آنها به 115 اسب بخار افزایش یابد و مخالفتی نباشد كه این خواسته آنان به مسئولان شهرستان و استان اعلام شده و با بررسی بیشتر كارشناسان شیلات، موضوع در اسرع وقت اعلام خواهد شد.
وی گفت: اشتغال صیادان در اولویت كار شیلات قرار دارد و هم اكنون ذخائر دریایی جوابگوی صید بی رویه نیست و با شناورها و قایق های متخلف صید بشدت برخورد می شود.
رئیس شیلات دیر افزود: در بندردیر 36 موتورلنج، 12 كشتی و 297 قایق صیادی به امر صید و صیادی مشغول هستند.
رئیس تعاونی صید و صیادی گفت: افزایش قدرت موتور قایق ها به 115 اسب بخار یكی از خواسته های صیادان این بندر است كه در صورت موافقت مسئولان ذیربط با خواسته صیادان هیچ مشكلی ایجاد نخواهد كرد.
حسین بهشتی افزود: هم اكنون ذخائر دریایی دیگر جوابگوی هزینه های صیادان نیست و دولت و مسئولان باید زمینه اشتغال صیادان را فراهم كرده تا بیكار نشوند.
وی گفت: با توجه آغاز فصل صید میگو در پنجم مرداد برخی شناورها و قایق های صیادی مجوز صید ندارند كه امیدواریم مشكل آنان برطرف شود و از صید میگو باز نمانند.
بندر دیر در فاصله 200 كیلومتری جنوب بوشهر واقع است و یكی از بزرگترین بندرهای صیادی جنوب كشور است.
7207/6043**
خبرنگار: عباس بحرانی** انتشاردهنده: خدانظر خواجه
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۴
بوشهر- ایرنا - جمعی از صیادان بندر دیر در جنوب استان بوشهر كه با قایق دردریا به صید و صیادی اشتغال دارند، خواستار افزایش قدرت موتور شناورهای خود شدند.