بر همین مبنا دولت یازدهم در چارچوب فعالیتهای خود با تشدید برنامه های مقاومسازی مسكن روستایی و اجرای طرح هادی برای مناسب سازی محیط روستا اقدامات موثری انجام داده و بر اساس آمارها وضعیت روستاها نسبت به گذشته بهتر شده است.
بنیاد مسكن انقلاب اسلامی متولی اجرای طرح هادی و طرحهای مربوط به بهسازی مسكن روستایی است كه در چهار سال دولت یازدهم در این راستا با بهره گیری از قیر رایگان و تسهیلات ارزان قیمت گامهای مثبتی در این زمینه در خراسان رضوی برداشته است.
مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: 70 درصد از مجموع 443 هزار و 229 واحد مسكن روستایی این استان در برابر سوانح طبیعی مانند زلزله غیرمقاوم و 30 درصد مقاوم هستند.
سیدرضا موسوی نیا افزود: به همین منظور طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسكن روستایی در ادامه طرح بهسازی مسكن روستایی به منظور ارتقا سطح ایمنی، بهداشت، رفاه و آسایش روستاییان آغاز و تاكنون با پرداخت تسهیلات ارزانقیمت بخشی از خانه های روستایی ایمن سازی شده اند.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم از محل طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسكن روستایی و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با دوره بازپرداخت طولانی مدت 21 هزار خانه در روستاهای خراسان رضوی ساخته شد. در این مدت
شمار بازسازی واحدهای خسارت دیده از زلزله و حوادث طبیعی دیگر نیز به سه هزار و 551 واحد رسید.
مدیر كل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: همچنین طی این مدت چهار هزار و 541 نفر ساكنان روستاها از تسهیلات پرداختی قرض الحسنه مسكن روستایی بهره مند شدند.
وی به رشد بیمه واحدهای مسكن روستایی نیز اشاره و بیان كرد: ظرف كمتر از چهار سال فعالیت دولت یازدهم 27 هزار واحد مسكونی در روستاهای خراسان رضوی بیمه شدند. این تعداد در دوره هشت ساله دولتهای نهم و دهم 31 هزار واحد بود.
موسوی نیا افزود: در دولت یازدهم 72 خانه عالم و 15 كتابخانه در مناطق روستایی خراسان رضوی ساخته شد اما این آمار در هشت سال فعالیت دولتهای نهم و دهم 67 خانه عالم و 13 كتابخانه بود.
وی ادامه داد: دولت یازدهم طرح هادی را برای 601 روستا خراسان رضوی تهیه و در 373 روستا اجرا كرد. تعداد سند صادره برای املاك روستایی نیز در این مدت 41 هزار و 257 مورد بوده است.
مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: در مجموع تاكنون طرح هادی برای تمام 2 هزار و 524 روستای دارای بیش از 20 خانوار جمعیت این استان تهیه شده و در هزار و 32 روستا نیز اجرا شده است.
* طرحهای حوزه عمران روستایی برای دولت دوازدهم
مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: برای دولت دوازهم مطالعه مجدد طرح هادی در 143 روستا اجرای این طرح در 252 روستا در دستور كار این نهاد قرار گرفته است.
وی تكمیل ساخت و احداث 39 خانه عالم با متراژ هر یك 85 مترمربع در مناطق روستایی با اعتبار مورد نیاز هفت میلیارد ریال، تكمیل ساخت و احداث 14 واحد كتابخانه با متراژهای 220 و 280 مترمربع در مناطق روستایی با اعتبار مورد نیاز 30 میلیارد ریال را از دیگر برنامه های این نهاد در دولت دوازهم دانست.
او گفت: ادامه تخصیص تسهیلات طرح ویژه بهسازی مسكن روستایی ابلاغی سال 95 به تعداد 9 هزار و 235 واحد، ادامه ابلاغ تسهیلات قرض الحسنه مسكن روستایی به تعداد 463 واحد و ادامه تخصیص اعتبار جهت پروژه های ایمن سازی و پیشگیری از سوانح، دیگر پروژه های نیمه تمامی است كه در دولت دوازدهم پیگیری می شوند.
بر اساس سرشماری سال 1390 از هفت هزار و 359 آبادی در خراسان رضوی سه هزار و 335 آبادی دارای جمعیت ساكن به تعداد یك میلیون و 700 هزار نفر است. از این تعداد آبادی دارای جمعیت ساكن 2 هزار و 524 مورد روستاهای دارای جمعیت بیش از 20 خانوار هستند و بقیه آنها كمتر از 20 خانوار جمعیت دارند. چهار هزار و 24 آبادی استان نیز خالی از سكنه است.
از 35 هزار دهیاری كه در كل كشور وجود دارد 2 هزار و 353 دهیاری متعلق به خراسان رضوی است. از بین سه هزار و 335 روستای خراسان رضوی 40 درصد روستاهای مهاجرفرست هستند كه به دلیل پایین بودن درآمد نسبت به هزینه ها، ناپایداری درآمدها و پدیده خشكسالی عمده جمعیت مولد آنها مهاجرت كرده اند.
خبرنگار: میترا عبداللهی **انتشاردهنده: حسین كریم زاده
7489/1858
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۵
مشهد- ایرنا- بهره مندی از خانه و محیط مناسب زندگی مولفه ای مهم در تثبیت جمعیت روستایی و جلوگیری از مهاجرت است لذا می توان صرف نظر از موضوع آب و اقتصاد خانوار، میزان عمران و آبادانی را از عوامل موثر بر ماندگاری جمعیت ساكن در روستاها دانست.