محسن رجبي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بر اثر اين حادثه يكي ديگر از مين روبان هم از ناحيه صورت دچار آسيب شد كه هر 2 نفر در بيمارستان امام خميني(ره) بستري شده اند.
وي اضافه كرد: روند پاكسازي پايگاه هاي متروكه آلوده به مين باقي مانده از دوران جنگ تحميلي هم اكنون در تعدادي از روستاها از جمله 'سرتلكتو' و 'جوشن' در حال انجام است.
وي اظهار كرد: متاسفانه سالانه تعدادي از مين روبان و مردم منطقه بر اثر انفجار مين و اشياي باقي مانده از دوران جنگ تحميلي هشت ساله دچار حادثه مي شوند كه بهار امسال انفجار مين در جاده سرشيو در مسير روستاي جوشن در نزديكي پايگاه 'به رده قاورمه'، منجر به قطع پاي راست يك شهروند سقزي شد.
رجبي ادامه داد: مين هايي كه زير خاك كار گذاشته شده بر اثر فرسايش خاك ناشي از بارندگي، جابجا مي شود كه با وجود پاكسازي مين هاي به جامانده، احتمال خطر انفجار وجود دارد كه از اهالي روستا و مردم شهر خواستاريم از ورود به داخل پايگاه هاي متروكه، خودداري كنند.
به گفته علي اكبر ورمقاني، فرماندار سقز هم كميته اي در اين شهرستان به پرونده هاي خسارت جاني ناشي از انفجار مين و بقاياي ناشي از جنگ مي پردازد و در اين راستا نهايت كمك را در حق آسيب ديدگان به عمل مي آورد كه پس از طي تشريفات قانوني و تاييد كميته هاي استاني و ملي، با آسيب ديدگان همانند جانبازان دفاع مقدس برخورد مي شود.
روند مين روبي در سقز از سال 1369 شروع شده كه تاكنون بيش از 360 پايگاه آلوده به مين در اين شهرستان پاكسازي شده است.
پاكسازي مين در كردستان از سال 1369 توسط لشكر 28 شروع شده و از سال 1376 اين امر برعهده اداره امور مرزي كل وزارت كشور است و تاكنون افزون بر سه هزار پايگاه آلوده به مين در كردستان پاكسازي شده است.
بر اساس گزارش ها، چهار ميليون هكتار زمين آلوده به مين در كردستان، آذربايجان غربي، خوزستان و ايلام وجود دارد كه از اين ميزان مين، سه درصد آن در كردستان قرار دارد.
سقز در 190 كيلومتري شمال غربي سنندج واقع شده است.
7249/6108 /1484
خبرنگار: ابراهيم محمدحسيني **انتشار دهنده : اصغر رضاخاني
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۰
سنندج- ايرنا- بخشدار سرشيو سقز گفت: يكي از نيروهاي واحد پاكسازي گروه مين روبي در جريان فعاليت در پايگاه متروكه آلوده به مين زمان جنگ در روستاي 'سرتكلتو' دست چپ و چشم راستش را از دست داد.