اهواز - ايرنا - طرح توانمندسازي آموزشي دانش آموزان مناطق كم برخوردار در 20 مدرسه اهواز آغاز شد.

به گزارش ايرنا آيين آغاز به كار طرح توانمندسازي آموزشي دانش آموزان مناطق كم برخوردار دوشنبه شب با حضور تعدادي از مسئولان در مدرسه ستايش كوي پرديس اهواز برگزار شد.
مديركل امور اجتماعي استانداري خوزستان در اين آيين نسبت به گسترش آسيب هاي اجتماعي در اين استان هشدار داد و گفت: رصد مسائل اجتماعي در خوزستان نشان مي دهد كه آسيب هاي اجتماعي نه تنها كنترل نشده بلكه رو به افزايش است و راهكار اساسي نيز آموزش و توجه به آموزش و پرورش است.
محمدصادق كريمي كيا اظهار كرد: با پيگيري انجام شده طرح توانمندسازي مناطق كم برخوردار در خوزستان در شوراي اجتماعي كشور به تصويب رسيد كه مصوبات اين طرح در راستاي ارتقاي مناطق كم برخوردار است.
وي برنامه ريزي اين طرح را بر اساس مطالعات انجام شده و شرايط اجتماعي دانست و افزود: حمايت از آموزش و پرورش دانش آموزان كم برخوردار و طرح شناسايي بازماندگان از تحصيل از برنامه اي اين طرح است.
وي اضافه كرد: در اين راستا توانمندسازي دانش آموزان مناطق كم برخوردار با هدف حمايت از دانش آموزاني كه نياز به كمك دارند، در دستوركار قرار گرفته است.
كريمي كيا اظهار كرد: هماهنگي براي اجراي اين طرح از 1.5 ماه گذشته آغاز شده و در ابتدا طرح با چهار مدرسه شروع مي شود كه هفت مدرسه ديگر نيز شناسايي شده است.
وي با بيان اينكه طرح از تابستان امسال آغاز شده و تا مهر ادامه مي يابد گفت: براي فصل تابستان فعاايت هاي مختلف آموزشي، اجتماعي، فرهنگي و اردويي مدنظر است.
كريمي كيا اظهار كرد: اين طرح الگوگرفته از سيستم كشورهاي توسعه يافته است كه در آن مدرسه وظيفه دارد رفتارهاي اجتماعي را نهادينه كند و برنامه هاي اجرايي مشابه فعاليتي است كه كانون پرورش فكري انجام مي دهد.
وي همچنين با بيان اينكه خوزستان دومين استان حاشيه نشين كشور است گفت: جمعيت حاشيه نشين خوزستان حدود 700 هزار نفر است كه عمده آن در اهواز قرار دارد.
كريمي كيا با تاكيد بر سوق دادن اذعان عمومي و خيران به سوي توانمندسازي دانش آموزان مناطق كم برخوردار افزود: مسايل اجتماعي فراجناحي است و سياسي كردن امور اجتماعي زيبنده نيست و تبعات سوء دارد.

* آغاز طرح در 20 مدرسه
مدير طرح توانمندسازي دانش آموزان مناطق كم برخوردار اهواز نيز در اين آيين گفت: در مرحله نخست اين طرح 20 مدرسه زيرپوشش قرار مي گيرند.
مهدي غفارزاده هدف از اجراي طرح توانمندسازي را ارتقاي سطح زندگي دانش آموزان دانست تا بتوانند در جامعه نقش آفريني بهتري داشته باشند.
وي اعتبار مرحله نخست اين طرح را يك ميليارد و 500 ميليون ريال عنوان كرد و افزود: در اين طرح تمام دوره ها رايگان برگزار مي شود و فني و حرفه اي، جمعيت هلال احمر و كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و انجمن ها همكاري مي كنند كه كمك هاي اوليه و مهارت هاي فني بخشي از آموزش هاست.
غفارزاده با بيان اينكه بخشي از برنامه ها به دليل گرما و محدوديت ها حذف شده گفت: اين طرح در مناطق پرديس، حصير آباد، ملاشيه، كوت عبداله، كوي رمضان و آرياشهر اهواز اجرا مي شود.
وي ادامه داد:گام دوم طرح توانمندسازي دانش آموزان مناطق كم برخوردار مهر امسال و با استفاده از وقت خالي مدارس يك نوبته اجرا خواهد شد.
به گفته وي، 11 كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان نيز همزمان اين آموزش ها را ارائه مي دهند.

* مدارسي كه توقفگاه مي شوند
معاون تربيت بدني و سلامت آموزش و پرورش خوزستان نيز در اين آيين، طرح توانمندسازي دانش آموزان مناطق كم برخوردار را مكمل تعليم و تربيت رسمي اين دانش آموزان دانست و گفت: آموزش مهارت هاي زندگي اساس طرح توانمندسازي است.
محمود معزي آموزش و پرورش را بزرگترين فصل مشترك نظام و جامعه توصيف كرد و افزود: آموزش و پرورش خوزستان حدود يك ميليون نفر جمعيت دانش آموزي دارد.
وي تاكيد كرد: دانش آموزان پس از مدرسه نبايد رها شوند اين در حالي است كه بيشتر دانش آموزان از فضاي آموزش و مدرسه دور هستند.
معزي همچنين درباره مشكلات مالي مدارس كه از سوي مسئولان مدرسه ستايش مطرح شده بود، گفت: سرانه مدارس در سال 85 ملي شده و مستقيم به حساب آنها واريز مي شود اما اين سرانه پاسخگوي قبوض و هزينه ها نيست و معلمان زير فشار قرار دارند.
در اين آيين همچنين مسئولان مدرسه ستايش اهواز مهم ترين مشكل اين مدرسه را زمين هاي خالي اطراف عنوان كردند كه به ويژه در زمان بارندگي دچار آبگرفتگي شده و تردد به مدرسه بسيار مشكل مي شود. به گفته اين مسئولان كاربري اين زمين ها آموزشي است اما به دليل مشكلات مالي اداره كل نوسازي مدارس خوزستان، اين زمين ها براي ساختن توقفگاه به شهرداري واگذار شده كه اين نيز احداث نشده است.
بر اساس اين گزارش، كلانشهر اهواز با 1.5 ميليون نفر جمعيت بيش از 400 هزار نفر حاشيه نشين دارد.
كارشناسان تاكنون بارها خواستار افزايش خدمات رساني به مناطق حاشيه اهواز شده اند.
همچنين سرهنگ صفري فرمانده انتظامي اهواز چندي پيش اعلام كرد: حاشيه نشيني مهمترين تحليل اجتماعي حوادث در اهواز است؛ در اين كلانشهر حداقل و حداكثر درآمد را شاهد هستيم و اين اختلاف آنقدر بارز و روشن است كه موجب تضاد شديد و نبود همدلي شده است.
7151/ 6037
خبرنگار : نادره وائلي زاده ** انتشار دهنده: عبدالحميد راجي