«رسول خادم» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در باره كشتي كلاسيك بانوان افزود: به طور طبيعي نگاه فرهنگي و مذهبي خاصي در كشورمان به نحوه حضور بانوان در مجامع بين المللي و فضاهاي ورزشي وجود دارد و سياست هاي كشور در حوزه هاي فرهنگ و ورزش كاملا روشن است و مبنا و ملاك هر اقدامي براي توسعه ورزش در حوزه بانوان، همين سياست ها است.
وي اظهار داشت: بسياري از بانواني كه الزاما مسلمان هم نيستند و در كشورهاي اروپايي و قاره آمريكا زندگي مي كنند، نوع دوبنده بانوان را براي فعاليت در رشته كشتي نمي پسندند.
خادم تصريح كرد: از نظر كميته بين المللي المپيك، اتحاديه جهاني كشتي در اين سال ها نتوانسته در توسعه كشتي بين بانوان موفق عمل كند. مصداق بارز اين موضوع هم تفاوت بين تعداد مدال هاي طلا بين مردان و زنان در بازي هاي المپيك است به طوري كه تعداد مدال هاي آقايان دو برابر مدال هاي بانوان است.
وي تاكيد كرد: پوشش جديد سبب شده است تا برخي كشورهاي اسلامي كه جايگاهي در كشتي ندارند به سرمايه گذاري در اين حوزه روي بياورند. همچنين برخي كشورهاي غير مسلمان نيز علاقه مند به استفاده از اين پوشش در رقابت هاي كشتي بانوان شوند.
رئيس فدراسيون كشتي با اشاره به اقدام به موقع فدراسيون در طراحي پوشش بانوان در رقابت هاي كشتي و ابداع شيوه جديدي از كشتي كلاسيك يادآور شد: اين شيوه شايد از نظر فني خيلي شبيه كشتي آزاد بانوان باشد، اما از نظر پوشش و مقررات، متفاوت است و شيوه جديدي در كشتي بانوان به حساب ميآيد.
دارنده مدال طلاي بازي هاي المپيك 1996 آتلانتا گفت: اين شيوه كشتي بانوان به كميسيون تخصصي خودش در اتحاديه جهاني ارائه شد و حدود هشت ماه پيش مجوز كميسيون تخصصي را گرفت. به طور طبيعي بعد از صدور مجوز، رقباي ما در اتحاديه جهاني، مقاومت هايي را داشتند تا اين شيوه كشتي به عنوان يكي از استايل هاي مورد قبول اتحاديه جهاني پذيرفته نشود.
رئيس فدراسيون كشتي افزود: اين شيوه فارغ از نوع پوشش، علاوه بر كلاهي كه روي سر قرار مي گيرد و نقش پوشش و حجاب را دارد، از گوش بندي هم استفاده مي شود كه از آسيب رسيدن به گوش، فك و صورت بانوان تا حدود زيادي جلوگيري مي كند.
وي بيان داشت: يكي از مشكلات اصلي كشتي آزاد بانوان در حال حاضر، آسيب ديدگي گوش، فك و لطمه ديدن صورت بانوان و يكي از بالاترين تخلفات داوري كه در كشتي آزاد بانوان اتفاق مي افتاد، كشيدن مو است اما در كشتي كلاسيك با گوش بند و فك بندي كه بالاي آن قرار دارد، آسيب ها در بين بانوان كاهش مي يابد.
خادم همچنين با اشاره به اينكه تعداد كشورهايي كه اكنون در كشتي آزاد بانوان فعاليت مي كنند قابل توجه نيست خاطر نشان كرد: دليل اصلي حضور نيافتن كشورها در مسابقات كشتي بانوان، نوع دوبنده و آسيب هاي اين رشته است و اگر شيوه جديد كشتي بانوان حمايت شود، به تدريج به يكي از رشته هاي برتر كشتي بانوان در دنيا تبديل خواهد شد.
وي تصريح كرد: سبك جديد كشتي كلاسيك بانوان ميتواند يك كاربرد ديپلماتيك جدي براي كشتي و ورزش ايران در دنيا داشته باشد. پيام هاي فرهنگي فعاليت در اين رشته و محوريتش بين كشورهاي دنيا خيلي فراتر از پيام هاي فني آن خواهد بود.
خادم تصريح كرد: از سوي ديگر بسياري از كارشناسان رشته سنگيني مانند كشتي را كاملا يك رشته مردانه مي دانند، آنها وقتي ببينند زناني در دنيا در كنار اصول فرهنگي و اعتقادات مذهبي با جديت در كشتي بانوان حضور دارند، نگاهشان تغيير خواهد كرد.
كميته اجرايي اتحاديه جهاني كشتي در جلسه خود كه چندي پيش برگزار شد، پس از ارائه پيشنهاد ايران براي برگزاري رقابت هاي كشتي كلاسيك بانوان با لباس فرم ويژه و پوشيده موافقت كرد.
بر اين اساس اتحاديه جهاني كشتي به فدراسيون كشتي ايران اعلام كرد كه برگزاري اين رقابت ها براي مسابقات ملي بانوان از سوي ايران پذيرفته شده است و ايران از اين پس مي تواند اين مسابقات را برگزار كند.
همچنين اتحاديه جهاني كشتي با آگاهي از تقاضاي گسترده بخشي از بانوان علاقمند به كشتي در دنيا، به ويژه بانوان مسلمان، اعلام كرد كه اين حركت فدراسيون كشتي يك گام بزرگ در جهت توسعه كشتي آزاد زنان است و در آينده دستاوردهاي بيشتري در مورد اين طرح خواهد داشت.
وزير ورزش و جوانان روز گذشته و در حاشيه سفر به استان سيستان و بلوچستان گفت: رويكرد ما و دولت و تاكيد شخص رئيس جمهوري اين است كه بتوانيم براي ورزش بانوان كار ويژه اي در دولت دوازدهم انجام دهيم.
«مسعود سلطاني فر» تصريح كرد: نيمي از جمعيت كشور را بانوان تشكيل مي دهند و منطقا بايد در هر زمينه و هر بخشي بتوانند حداقل از نيمي از امكانات را استفاده كنند كه در حوزه ورزش هم بايد همين نگاه وجود داشته باشد.
وي ادامه داد: با وجود اينكه ملاحظاتي در برخي رشته ها براي بانوان داريم اما در اكثر رشته ها بانوان ايراني با رعايت موارد شرعي و فرهنگي حضور خوبي دارند و دستاوردهاي خوبي داشته اند و افتخارآفريني هم كرده اند.
براي آگاهي از آخرين اخبار ورزش ايران و جهان با كانال ورزشي ايرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شويد.
ورزشي**1067**
خبرنگار: رضا رمضاني انتشاردهنده:علي خورسندي
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹
تهران - ايرنا - رئيس فدراسيون كشتي گفت: پيام فرهنگي برگزاري رقابت هاي كشتي كلاسيك بانوان با پوشش كامل فراتر از پيام هاي فني آن خواهد بود.