به گزارش خبرنگار اقتصادی، «میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی» روز سه شنبه در نشستی با خبرنگاران از مردم خواست هرچه سریعتر شماره شبای خود را وارد سامانه كنند.
وی افزود: اگر كسی در صورتحساب خود، یك میلیون تومان سهم خود را پرداخت كرده باشد،پیش بینی می شود 150 هزار تومان سود به وی پرداخت شود.
پوری حسینی با بیان اینكه طرح ساماندهی سهام عدالت از 17 اسفند ماه پارسال آغاز شد و 20 فروردین امسال سامانه سهام عدالت برای دریافت شماره شبای بانكی مشمولان آغاز به كار كرد، گفت: از حدود 47 میلیون مشمول در قید حیات سهام عدالت، 36 میلیون نفر به سامانه مراجعه و از صورت حساب خود مطلع شده اند.
وی ادامه داد: از این تعداد بالغ بر 29 میلیون نفر كد شبای بانكی خود را به سامانه وارد كرده اند كه تاكنون شماره شبای 27میلیون نفر تایید شده و بقیه با همكاری سیستم بانكی در دست بررسی است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: اگر شماره شبای بانكی اعلامی فرد با كد ملی وی همخوانی نداشته باشد، با پیامك به مشمولان اطلاع داده می شود.
** آخرین وضعیت سود شركت های مشمول سهام عدالت
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: از 49 شركتی كه قیمت گذاری قطعی سهام عدالت درباره آنها انجام شده، 30 شركت تاكنون مجامع عمومی خود را برای صورت های مالی سال 1395 برگزار و سود توزیع كرده اند.
وی افزود: از این تعداد 16 شركت اعلام تفنس كرده یا سود توزیع نكرده اند و 3 شركت همچون هلدینگ خلیج فارس تا مهر ماه مهلت برگزاری مجمع دارند.
پوری حسینی اظهار داشت: از 30 شركتی كه سود سال مالی 1395 خود را اعلام و تقسیم كرده اند، سهم سهام عدالت 33 هزار و 450 میلیارد ریال ( سه هزار و 345 میلیون تومان) است.
وی افزود: اگر همین رقم را بین مشمولان سهام عدالت تقسیم كنیم، سهم هر مشمولی كه سهام خود را از محل آورده نقدی و یا سود سهام خود تسویه كرده 125 هزار تومان است.
پوری حسینی افزود: حال اگر فرد پرداختی نداشته باشد و تاكنون از محل سود سهام عدالت، تسویه ها انجام شده باشد، حدود 53 درصد از این رقم به وی پرداخت خواهد شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینكه پیش بینی می شود از محل سهم سهام عدالت از هلدینگ خلیج فارس بالغ بر 6 هزار میلیارد ریال تومان سود دریافت شود، گفت: در این صورت مجموع سود سهام عدالت برای سال 1395 به رقمی بالغ بر 40 هزار میلیارد ریال می رسد كه در این صورت پرداختی به مشمولانی كه صورت حساب های خود را تسویه كرده اند حدود 150 هزار تومان به ازای هر فرد خواهد بود.
وی در عین حال گفت: برخی شركت ها پس از تقسیم سود، اقدام به افزایش سرمایه می كنند كه البته تاكنون شركتی از سبد سهام عدالت اقدام به این كار نكرده است، اما به هر حال در صورت تصمیم به افزایش سرمایه شركت، به نسبت از سود مشمولان كسر می شود.
پوری حسینی درباره كسانی كه مابه التفاوت باقیمانده تا سقف 1 میلیون تومانی سهام عدالت را واریز نكرده اند، گفت: هرچند هیچ اجباری برای این كار نیست، اما افراد می توانند تا پایان شهریور ماه الباقی سهم خود از سهام عدالت را واریز كنند و سهم خود را به یك میلیون تومان برسانند.
وی در عین حال با یادآوری اینكه در اطلاعیه های پیشین سازمان خصوصی سازی گفته شده بود كه مهلت واریز آورده نقدی مشمولان تا پایان تیرماه امسال است، گفت: كسانی كه بعد از تیرماه این واریز را انجام دهند، از سود كامل سال 95 بهره ای نخواهند داشت و همان رقم قبلی ملاك عمل است اما برای سود سال 96 كه در سال 97 محاسبه می شود، بیشتر سهیم می شوند.
پوری حسینی از 20 میلیون نفری كه شماره شبای خود را وارد سامانه سهام عدالت نكرده اند خواست هرچه سریعتر به این كار اقدام كنند زیرا تنها در این صورت از سود سهام خود بهره مند می شوند.
وی یادآور شد: سامانه سهام عدالت برای دریافت شماره شبای بانكی مشمولان همچنان باز است و مردم می توانند به نشانی اینترنتی www.samanase.ir مراجعه كنند.
** زمان دقیق واریز سود مشخص نیست
رئیس سازمان خصوصی سازی با تاكید بر اینكه نمی توان ماه دقیقی را برای واریز سود مشمولان اعلام كرد، اظهار داشت: این امر از اختیار سازمان خارج است، زیرا براساس قانون تجارت شركت ها تا هشت ماه پس از برگزاری مجمع و تعیین سود فرصت واریز سود را به حساب سهامداران دارند.
پوری حسینی با بیان اینكه شورای عالی اجرای سیاست های كلی اصل 44 قانون اساسی در زمینه زمان توزیع سود تصمیم گیرنده است، گفت: سازمان خصوصی سازی نیازمند مصوبه ای از هیات دولت در این زمینه است كه در صورت تصویب، سازمان امكان توزیع سود را خواهد داشت.
وی ادامه داد: در نخستین فرصتی كه سود را از شركت های سرمایه پذیر دریافت كنیم، سود مشمولان را توزیع خواهیم كرد، زیرا بنای ما این نیست كه سودهای واریزی را بلوكه و به یكباره واریز كنیم اما اگر ناچار باشیم، چنین خواهیم كرد.
پوری حسینی خاطر نشان كرد كه تاكنون 1300 میلیارد ریال از سودهای مربوط به سهام عدالت وصول شده است و انتظار می رود تا پایان شهریور ماه به عددی برسد كه بتوان بخش اول توزیع را بین مشمولان انجام داد.
** فعلا امكان ثبت نام جدید وجود ندارد
از رئیس سازمان خصوصی سازی درباره اینكه آیا در آینده گروه های دیگری از جامعه مشمول سهام عدالت می شوند، سوال شد كه در پاسخ گفت: دولت و شورای عالی سیاست های كلی اصل 44 بنای این را ندارند كه درب ثبت نام ها را ببندند و دیگر به هیچ كس سهام عدالت ندهند.
پوری حسینی ادامه داد: با این حال تازمانی كه 49 میلیون مشمول فعلی تعیین تكلیف نشوند، امكان ثبت نام از جامانده ها وجود ندارد.
**سهم كسانی كه شماره شبا نداده اند، محفوظ است
رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به 20 میلیون نفری كه هنوز شماره شبای خود را در سامانه سهام عدالت ثبت نكرده اند، اظهار داشت: سود این افراد محفوظ است.
پوری حسینی افزود: البته ممكن است در آینده مصوباتی داشته باشیم كه یك بازه زمانی برای این افراد تعریف شود اما در شرایط كنونی هر زمان كه شماره شبا وارد و تایید شود، فرد در فهرست واریز سود قرار می گیرد.
وی تاكید كرد: در حقیقت كسانی كه شماره شبای خود را به سازمان خصوصی سازی اعلام نكرده اند، خود را از حق قانونی خود محروم كرده اند.
به گزارش ایرنا، سامانه سهام عدالت با هدف اطلاع هموطنان از صورت حساب خود و نیز دریافت شماره شبا برای واریز سود سهام از اسفند ماه پارسال به نشانی اینترنتی www.samanese.ir آغاز به كار كرده است.
مشمولان می توانند با مراجعه به شعبه بانك های عامل، استفاده از دستگاههای خودپرداز بانكی یا از طریق اینترنت بانك و تلفن بانك شماره شبای 24 رقمی حساب های خود را دریافت كنند.
10 سال مهلت قانونی برای اینكه از محل سود سهام عدالت، بدهی مشمولان بابت خرید سهام پرداخت شود، به پایان رسیده و برای هر فرد 10 میلیون ریال (یك میلیون تومان) سهم اختصاص یافته است.
در این 10 سال، از محل سود سهام عدالت مقداری سود به خزانه واریز شده و اكنون با پایان مهلت 10 ساله، سهام قابل واگذاری است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام 2025**1561**خبرنگار: لیلا جودی **انتشار:مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۶
تهران- ایرنا- رییس سازمان خصوصی سازی از ورود 29 میلیون شماره شبای بانكی در سامانه سهام عدالت خبر داد و گفت: از این تعداد 27 میلیون كد تائید شده است.