به گزارش ایرنا، «نجیب شریفی» روز سه شنبه در نشست مطبوعاتی در كابل كه با موضوع «خشونت علیه خبرنگاران افغان»، برگزار شده بود از كاربرد عبارت «حمله در منطقه شیعه نشین كابل»، به عنوان مصداقی از رفتارهای اختلاف افكن این رسانه یاد كرد و گفت كه منطقه شیعه نشین و سنی نشین در كابل مفهومی ندارد و آنان در همه نقاط شهر ساكن هستند.
وی افزود كه علاوه بر این مساله، افغانستان مانند عراق و سوریه نیست كه در این كشور بتوان به مسائل شیعه و سنی دامن زد و ما به ادامه این چنین تبلیغاتی اجازه نخواهیم داد.
رئیس كمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان گفت كه پرسش این كمیته از رسانه بی بی سی این است كه خبر حمله انتحاری پسر ملا «هبت الله آخوندزاده» رهبر گروه طالبان را از كدام منبع مستقل و موثقی به دست آورده كه آن را منتشر كرده است.
وی گفت یك رسانه نباید به تبلیغات یك گروه خاص كه با انتشار این گزارش ها درصدد استفاده سیاسی بوده و اهداف خاصی را دنبال می كنند، باور داشته و آن را منتشر كند.
پیشتر «مجیب خلوتگر»، رئیس نهاد حمایت كننده از رسانه های آزاد افغانستان نیز از شیوه انتشار اخبار بی بی سی از حمله انتحاری به «مسجد الزهرا» همزمان با برگزاری مراسم احیای شب قدر در غرب كابل انتقاد كرده بود.
بی بی سی به دنبال این حمله گزارش داده بود كه مسجد شیعیان در غرب كابل مورد حمله انتحاری قرار گرفت.
رئیس كمیته مصونیت خبرنگاران در این نشست همچنین از افزایش خشونت علیه خبرنگاران ابراز نگرانی كرد و گفت كه در 6 ماه اول امسال میلادی 73 مورد خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده است كه نسبت به سال گذشته در همین مدت 35 درصد افزایش را نشان می دهد.
وی گفت كه 10 مورد قتل، 12 مورد زخمی، 19 مورد ضرب و شتم، 18 مورد بدرفتاری، 5 مورد بازداشت و 3 مورد اخراج با تهدید صورت گرفته است.
شریفی گفت كه مسئولیت قتل خبرنگاران را گروه تروریستی داعش و طالبان بر عهده گرفته اند، اما در خشونت و بدرفتاری با خبرنگاران دولت پیش قدم بوده و 34 درصد كل آن توسط افراد دولتی صورت گرفته است.
رئیس كمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان گفت كه نمایندگان مجلس، استانداران و اعضای شوراهای استانی كه گزارش های خبرنگارن به ضرر آنان بوده نیز با خبرنگاران خشونت و بدرفتاری كرده اند.
وی از كاهش تعداد خبرنگاران زن در این كشور ابراز نگرانی كرد و گفت در 10 استان این كشور بطور عملی خبرنگار زن وجود ندارد و ناامنی ها و بدرفتاری و خشونت باعث شده است كه زنان نسبت به این شغل تمایل نشان ندهند.
آساق*291*1610
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۹
كابل - ایرنا - رئیس كمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان، با استناد به اخبار و گزارش های «بی بی سی» در باره حوادث این كشور، آن را اختلاف برانگیز دانست و گفت كه اجازه نخواهد داد تا این رسانه به روند تفرقه افكنانه خود ادامه دهد.