به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي در روز سه شنبه، عليرضا شناسايي اظهار كرد: با دريافت گزارش حفاري غيرمجاز در تپه تاريخي اروك، موضوع به صورت خاص در دستور كار قرار گرفت و با همكاري انجمن ميراث فرهنگي، فرماندهي انتظامي و دهياري هاي منطقه تحقيقات گسترده اي در اين خصوص آغاز شد.
وي افزود: 2 نفر از عوامل اين حفاري شناسايي شده و پرونده آنان در دادگاه در دست پيگيري است و تلاش براي دستگيري بقيه متخلفان نيز ادامه دارد.
وي گفت: حفاران در اين حفاري هاي غيرمجاز تعدادي سفال شكسته پيدا كرده اند و گويا موفقيتي در خصوص كشف آثار و اشياي تاريخي نداشته اند، در عين حال تحقيقات بيشتر براي كشف آثار تاريخي مكشوفه احتمالي در جريان است.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گناباد گفت: به موجب قانون حفاري و تخريب آثار تاريخي جرم است و با متجاوزان قاطعانه برخورد مي شود كه بسته به نوع تخلف مي تواند سه سال حبس براي متخلفان به دنبال داشته باشد.
وي گفت: طرح پژوهشي و بررسي تپه هاي تاريخي اروك، نوده پشنگ و عمراني به عنوان نقاط و محوطه هاي تاريخي با قدمت زياد تهيه شده و با تخصيص اعتبار لازم اقدامات پژوهشي علمي آنها آغاز مي شود.
شناسايي اظهار كرد: با توجه به توان و امكانات محدود اداره ميراث فرهنگي گناباد، كار حفاظت از بيش از 150 اثر و چندين محوطه تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي از عهده اين اداره به تنهايي ساخته نيست، لذا هم افزايي و همكاري دستگاههاي اجرايي و مشاركت مردمي را مي طلبد.
تپه اروك مربوط به هزاره سوم قبل از ميلاد در بخش مركزي گناباد، سال 1381 با شماره 7481 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
گناباد داراي 250 اثر تاريخي و معنوي است كه از اين تعداد 142 اثر در فهرست آثار ملي ثبت شده است.
7496/5132
خبرنگار: آرزو جاوداني ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۸
مشهد- ايرنا- رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گناباد گفت: حفاران غيرمجاز تپه تاريخي 'اروك' اين شهرستان شناسايي شدند.