تهران -ایرنا - محققان استرالیایی دریافتند نهنگ‌ها برای یادگیری یك آواز، آن را قطعه‌قطعه فرا می‌گیرند؛ این شیوه‌ای است كه انسان‌ها برای یادگیری آوازها از آن استفاده می‌كنند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، هنگامی كه محققان الگوی آواز خواندن نهنگ‌های گوژپست را مطالعه می‌كردند، شواهدی را یافتند كه نشان می‌داد نهنگ‌های جوان مهارت‌های ارتباطی را با استفاده از شیوه‌ای یاد می‌گیرند كه پرندگان برای یادگیری آوازخواندن و انسان‌ها برای یادگیری زبان از آن استفاده می‌كنند.
در واقع در یك جمعیت نهنگ‌ها، همگی یك آواز را می‌خوانند، اما الگوی آواز خواندن آن‌ها در طول زمان تغییر می‌كند.
محققان برای درك نحوه یادگیری نهنگ‌ها روی آوازهایی كه در میانه راه كامل شدن بودند، تمركز كردند و پس از ضبط و تحلیل آن‌ها دریافتند نهنگ‌ها برای ساختن یك آواز، قطعات مختلف آن را با یكدیگر تركیب می‌كنند.
بر اساس این تحقیقات نهنگ‌ها زمانی به آواز خواندن یكدیگر پاسخ می‌دهند كه ساختار یا نوای زیربنایی آوازهای قدیمی و جدید شبیه به یكدیگر باشد.
این شیوه یادگیری نحوه آوازخواندن، تحت عنوان «یادگیری اجتماعی» شناخته می‌شود كه در آن جانوران به جای انتقال ژنتیكی رفتارها از یك نسل به نسل دیگر، آن‌ها را از یكدیگی می‌آموزند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه PNAS‌ منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار: گلشن