به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان یاد شده، اداره كل حفاظت و جست و جو و نجات دریایی با بهره گیری از شناورهای پیشرفته جست و جو و نجات (19 فروند شناور ناجی) هر سال تعداد زیادی از دریانوردان ایرانی و خارجی را از خطر غرق شدن نجات می دهند و اكنون 2 فروند شناور جدید ناجی در دست ساخت و اضافه شدن به ناوگان جست و جو و نجات دریایی كشور است.
بر اساس این گزارش، كنوانسیون بین المللی جستجو و نجات دریایی (Search and Rescue) به سال 1979 در سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) به تصویب رسید و مفاد آن در سال 1985لازم الاجرا شد.
اهداف مهم این كنوانسیون ایجاد یك سیستم هماهنگ بین المللی در زمینه جستجو و شیوه های نجات اشخاص بر اثر وقوع سوانح در دریا است.
این كنوانسیون سازماندهی مراكز هماهنگی نجات دریایی و مراحل هماهنگی در ساحل و همچنین روش های همكاری چند كشور همسایه را برای انجام عملیات جستجو و نجات در یك منطقه مشترك پیش بینی كرده است.
به گزارش ایرنا ، دولت جمهوری اسلامی ایران در سال 1373 به كنوانسیون بین المللی جستجو و نجات دریایی ملحق و ملزم به ارائه خدمات جستجو و نجات دریایی برای تمام افراد در آبهای آزاد است.
علیرضا خجسته مدیر كل نجات و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی روز گذشته از نجات 12 نفر از سرنشینان شناور نظامی اماراتی با هماهنگی مركز جستجو و نجات بندرعباس خبر داد و گفت: این شناور به علت برخورد با شی مغروقه در 40 مایلی شرق جزیره ابوموسی (15 مایلی مینا سقر) در آبهای امارات متحده عربی غرق شده بود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**1108** 1559** خبرنگار: ایرج منصوری ** انتشار: حسیین عضدی فسا
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۳
تهران – ایرنا - اداره كل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر ودریانوردی اعلام كرد:طی سه ماه نخست امسال با همكاری و هماهنگی مراكز جست و جو و نجات این سازمان، در مجموع 124 نفر دریانورد ایرانی و خارجی از خطر مرگ نجات یافتند و به 59 نفر نیز خدمات پزشكی ارائه شد.