تهران- ایرنا- مدیر اجرایی بیست و نهمین دوره مسابقات المپیاد جهانی كامپیوتر از حضور تیم های دانش آموزی برگزیده 84 كشور از ششم تا سیزدهم مردادماه در این دوره از مسابقات خبر داد و گفت: امسال برای اولین بار شاهد حضور فلسطین در این رقابتها هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، حمیدرضا عظمتی روز چهارشنبه در نشست خبری بیست و نهمین المپیاد جهانی كامپیوتر پیش بینی كرد حدود 320 نفر از دانش آموزان مقطع دوم و سوم دبیرستان در این المپیاد شركت كنند.
وی افزود: مراسم افتتاحیه این المپیاد روز جمعه، هفتم مرداد در برج میلاد و اختتامیه سیزدهم مرداد در سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی برگزار می شود.
رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی یادآور شد: ایران از چهارسال قبل پیشنهاد برگزاری این مسابقات را به كمیته اجرایی المپیاد جهانی ارائه كرده بود كه با توجه به شرایط اعلامی از سوی مسئولان این مسابقات، با پیشنهاد ایران برای برگزاری این دوره موافقت شد.
مدیر اجرایی المپیاد جهانی كامپیوتر 2017 از این رویداد علمی به عنوان یك فرصت ویژه برای ایران یاد كرد و گفت: سال گذشته این مسابقات در كشور روسیه و با حضور نمایندگان 83 كشور برگزار شد و امسال برای اولین بار تیمی از فلسطین در این المپیاد حضور دارد.
عظمتی ادامه داد: همه ساله با توجه به شرایط كمیته بین المللی، كشور میزبان انتخاب می شود و امسال نیز جمهوری اسلامی ایران با حضور اعضای كمیته های فنی، علمی و اجرایی المپیاد جهانی كامپیوتر در تهران و مشاهده مكان برگزاری مسابقه و آمادگی شرایط علمی و فنی و همچنین بودجه این دوره مسابقات، برای برگزاری این دوره از المپیاد انتخاب شد.
وی درباره چگونگی برگزاری این رقابتها توضیح داد: دانش آموزان در این مسابقات در یك اتاق و بدون دسترسی به هر گونه كتابی با توجه به مسائل ارائه شده كه الگوریتم است در مدت پنج ساعت به حل مساله می پردازند و در پایان با توجه به امتیازات داده شده توسط داوران نفرات برتر انتخاب می شوند.
عظمتی گفت: در این مسابقات سن، مطرح نیست بلكه توان علمی دانش آموزان سنجیده می شود و دانش آموزان با توجه به داده ها در یك مسابقه برنامه نویسی با یكدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
مدیر اجرایی بیست و نهمین دوره مسابقات المپیاد جهانی كامپیوتر بیان داشت: در این دوره از مسابقات هر كشور، چهار نماینده در قالب یك تیم دارد و با توجه به برگزاری این دوره از مسابقات در فصل تابستان، طی هشت روزی كه شركت كنندگان در تهران حضور خواهند داشت برنامه های متنوعی برای آنان در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص روند برگزاری این المپیاد در ایران نیز افزود: حدود 10 هزار دانش آموز پایه دوم و سوم متوسطه دوم در مرحله اول كه ارائه سوالات به صورت خلاقانه و بدون نیاز به كامپیوتر بود، شركت كردند و در نهایت یك هزار نفر به مرحله دوم راه یافتند.
رئیس دانشگاه شهید رجایی اظهار كرد: پس از رقابت در این مرحله در مرحله سوم كه به برنامه نویسی اختصاص داشت 40 نفر در مدرسه تابستانی كامپیوتر شركت كردند و در نهایت به دلیل میزبانی ایران از كشورمان دو تیم چهار نفره برای رقابت در مرحله بین المللی انتخاب شد.

**ایران در سالهای 2013 تا 2015 رتبه ششم المپیاد جهانی كامپیوتر را كسب كرده است
به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس كمیته بین‌المللی المپیاد جهانی كامپیوتر 2017 نیز در این نشست اظهار داشت: كمیته فنی این المپیاد از حدود دو سال قبل با راه اندازی كمیته ای متشكل از ۵۰ نفر آغاز به كار كرد و در این مدت امكانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را برای هر چه بهتر برگزار شدن این المپیاد مطابق با استانداردهای جهانی فراهم كرده است.
محمد علی آبام افزود: این كمیته سه سامانه آماده سازی سوال، ترجمه سوالات و پایش شبكه و كامپیوتر ها را راه اندازی كرده است تا ۳۲۰ كامپیوتر شركت كنندگان و صد كامپیوتر داوران را از راه دور پایش كند.
وی یادآور شد: ایران با حضور در این المپیاد در سال های مختلف توانست در سال ۲۰۱۲ رتبه هشتم و در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ در بین حدود ۸۰ كشور رتبه ششم را از آن خود كند.
رئیس كمیته بین‌المللی المپیاد جهانی كامپیوتر 2017 تصریح كرد: این دومین بار است كه ایران میزبان المپیاد جهانی علمی است و پیش از این المپیاد نجوم و فیزیك را میزبانی كرده است.
آبام افزود : در اولین دوره حضور ایران در المپیاد جهانی كامپیوتر نمایندگان كشورمان توانستند با دریافت ۲ مدال نقره و ۲ مدال برنز در بین ۴۶ كشور در رتبه چهارم قرار گیرند.
اولین دوره مسابقات المپیاد كامپیوتر، سال 1989 در كشور بلغارستان برگزار شد و جمهوری اسلامی ایران بیست و نهمین كشور در جهان خواهد بود كه امسال میزبانی این رویداد علمی را عهده دار شده است.
فراهنگ**1883 **1055
خبرنگار:مریم جلوداران**انتشار: زینب كارگر