به گزارش ايرنا پيشتازي مجمع خيرين مدرسه ساز دزفول در زمينه ساخت ، مرمت و توسعه فضاهاي آموزشي و نيز تجهيز مدارس ، هدفگذاري كسب رتبه نخست آموزشي استان خوزستان با ارتقاء سطح معدل دانش آموزان ، اجراي موفقيت آميز طرح آموزش پيش دبستاني ، اجراي طرح هدايت تحصيلي دانش آموزان به صورت 100 درصد الكترونيكي و نيز كسب رتبه نخست استان خوزستان در اجراي پروژه مهر از جمله موفقيت ها و برنامه هايي است كه مديريت آموزش و پرورش دزفول به آن دست يافته است.
مدير آموزش و پرورش دزفول روز چهارشنبه با حضور در دفتر خبرگزاري جمهوري اسلامي در تشريح فعاليت هاي اين نهاد گفت:آموزش و پرورش دزفول يكي از قديمي ترين ادارات كشور است كه از سال 1305 بصورت رسمي فعاليت خود را آغاز كرده و 91 سال از عمر مفيد آن مي گذرد.
عبدالمحمد جرجاني افزود:با وجود قدمت بالاي آموزش و پرورش در دزفول فرسودگي ساختمان هاي آموزشي اين شهرستان امري طبيعي است كه بازسازي و نوسازي آنها در اولويت برنامه هاي اين اداره قرار گرفته است.
معاون مدير كل آموزش و پرورش خوزستان تعداد مدارس اين شهرستان را افزون بر 280 مدرسه دانست و گفت:از اين تعداد حدود 130 مدرسه نياز به بازسازي دارند .
وي قديمي ترين مدرسه دزفول را دبستان توحيد ( نادري سابق) دانست كه در سال 1315ساخته شده و افزود:با تلاش و همكاري يك خير مدرسه ساز بازسازي اين مدرسه با اعتباري افزون بر 20 ميليارد ريال انجام مي شود.
جرجاني از تلاش نماينده،امام جمعه و فرماندار دزفول بابت پيگيري توسعه فضاهاي آموزشي تقدير كرد و گفت:مدارس شهرهاي اقماري دزفول از جمله شهر صفي آباد و امام و روستاهاي تابعه نيز نياز به بازسازي دارند كه اميدواريم با تلاش خيرين و مسئولان از مشكلات آموزشي كاسته شود.
**ضرورت افزايش فضاي آموزشي در مناطق جديد دزفول
مدير آموزش و پرورش دزفول گفت:بيشترين آمار دانش آموزي دزفول در مناطق پرتراكم شمال شهر و مناطق زيباشهر و مهرشهر مي باشد كه اميدواريم با تلاش هايي كه با همت استاندار خوزستان و ديگر مسئولان آغاز شده طرحهاي آموزشي در اين مناطق اجرا شود تا مشكلي در اين خصوص پيش نيايد.
وي ادامه داد:تا سال آينده مشكلي در خصوص كمبود فضاي آموزشي در مناطق جديد در دزفول نداريم ولي اگر مدارسي كه ساخت آنها آغاز شده تكميل نشوند در چند سال آينده با مشكلات زيادي روبرو خواهيم شد.
وي بر ضرورت افزايش فضاهاي آموزشي در زيباشهر دزفول تاكيد كرد و گفت:تراكم جمعيت در زيباشهر دزفول به گونه اي است كه اگر سالي يك مدرسه در زيباشهر ساخته شود باز هم نياز به فضاي آموزشي بيشتري خواهيم داشت كه اميدواريم با اجراي پروژه هاي طرح بركت تاحدودي كمبود فضاي آموزشي در دزفول برطرف شود.
جرجاني با بيان اينكه تراكم دانش آموزي در مدارس ابتدايي بيش از ساير مدارس است گفت:جمعيت دانش آموزي دزفول حدود 73 هزار نفر است كه 36 هزار دانش آموز در مقطع ابتدايي و 37 هزار دانش آموز ديگر در ساير مقاطع تحصيل مي كنند.
وي به فارغ التحصيلي شش هزار دانش آموز از مقطع پيش دانشگاهي در سال تحصيلي گذشته اشاره كرد و گفت:در سال تحصيلي جديد(97-96) هفت هزار دانش آموز پيش دبستاني جايگزين فارغ التحصيلان خواهد شد كه با توجه به افزايش يكهزار نفري جمعيت دانش آموزي در سال جديد بايد امكانات و فضاهاي آموزشي نيز افزايش يابد تا جوابگوي نياز دانش آموزان باشد.
مدير آموزش و پرورش دزفول اجباري كردن پيش دبستاني را از ابتكارات خوب آموزش و پرورش خوزستان عنوان كرد و گفت:حدود 98 درصد جامعه هدف تحت پوشش مدارس پيش دبستاني قرار گرفتند .
**رشد 1.5 نمره اي معدل دانش آموزان دزفول
مدير آموزش و پرورش دزفول گفت:با تلاش هاي صورت گرفته موفق شديم در سال گذشته سطح معدل را در شهرستان دزفول 1.5 نمره ارتقا دهيم و هم اكنون رتبه معدل دانش آموزان دزفولي در استان از رتبه ششم به رتبه چهارم ارتقا يافته كه اميدواريم با برنامه ريزي صورت گرفته در سال 97 رتبه اول استان از آن دانش آموزان دزفولي شود.
وي افزود:در حال حاضر دانش آموزان دزفولي در معارف اسلامي و فني حرفه اي رتبه اول معدل را در استان خوزستان به خود اختصاص داده اند .
جرجاني در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا بر ضرورت مشاركت هاي مردمي در آموزش و پرورش تاكيد كرد و گفت:افزون بر99 درصد بودجه آموزش و پرورش صرف حقوق كاركنان مي شود و اعتباري براي تجهيزات و ساير خدمات باقي نمي ماند لذا آموزش و پرورش براي تامين فضا و تجهيزات آموزشي نيازمند مشاركت هاي مردمي و كمك خيرين است و اگر كمك هاي خيرين نباشد آموزش و پرورش با مشكلات جدي روبرو خواهد شد.
**هدايت تحصيلي دانش آموزان دزفول بصورت الكترونيكي انجام شد
جرجاني هدايت تحصيلي را يكي از مباحث چالش برانگيز آموزش و پرورش دانست و گفت:در سالهاي گذشته هدايت تحصيلي دانش آموزان با مشكلاتي همراه بود كه با درايت مشاوران توانستيم اين امر را مديريت كنيم.
مدير آموزش و پرورش دزفول افزود:امسال پنج هزارو 225 دانش آموز دزفولي وارد پايه دهم مي شوند كه از اين تعداد2 هزار و 677 دانش آموز پسر و 2 هزار و 548 دانش آموز دختر است كه بايد برنامه ريزي شود طبق آزمون رغبت سنجي و هدايت تحصيلي حدود يك هزار و 800 نفر از آنها به رشته تجربي،يك هزار و 400 دانش آموز به رشته رياضي و مابقي به ساير رشته ها گرايش يابند .
جرجاني با بيان اينكه 100 درصد هدايت تحصيلي دانش آموزان دزفولي به صورت الكترونيكي انجام شده است گفت:با انجام هدايت تحصيلي در گروه اول انتخاب رشته طبق ميل دانش آموز انجام مي شود ،گروه دوم در صورت داشتن ظرفيت در رشته مورد علاقه دانش آموز طبق ميل دانش آموز انتخاب رشته خواهد شد ولي گروه هاي بعدي با محدوديت در انتخاب رشته مواجه هستند.
وي ادامه داد:100 نفر از دانش آموزان دزفولي كه قصد ورود به پايه دهم را دارند در هيچ رشته اي پذيرفته نشده اند كه در روزهاي آينده مديريت خواهند شد و به سمت رشته ها كارودانش و فني حرفه اي هدايت مي شوند.
**ثبت نام در مدارس فقط بر اساس كروكي است/دريافت وجه هنگام ثبت نام ممنوع است
مدير آموزش و پرورش دزفول همچنين گفت:ثبت نام مدارس بر اساس كروكي انجام مي شود وهرگونه ثبت نام خارج از كروكي تخلف محسوب مي شود ضمن اينكه هنگام ثبت نام دريافت هرگونه مبلغي به غير ازپول بيمه و كتاب ممنوع است و اگر مورد تخلفي مشاهده و يا گزارش شود با مدير متخلف برخورد خواهد شد.
وي افزود:مبلغ دريافتي در مدارس تيزهوشان نيز با توجه به نرم نرخ وزارت آموزش و پرورش تعيين مي شود كه به نوع امكانات و تجهيزات هر مدرسه بستگي دارد.
**اجراي پروژه مهر به مشاركت مردمي نياز دارد
مدير آموزش و پرورش دزفول گفت:پنج كارگروه توجيه،تبليغ و اطلاعرساني،تجهيز و تعمير،سازماندهي،نظارت و ارزيابي و تاييد صلاحيت در آموزش و پرورش دزفول تشكيل شده كه اجراي پروژه مهر را برعهده دارند .
جرجاني افزود:پروژه مهر از 24 تيرماه آغاز شده كه انتظار مي رود همچون گذشته ادارات خدمات رسان بويژه شهرداري بيشترين همكار ي را جهت آماده سازي مدارس و فضاي آموزشي با آموزش و پرورش داشته باشند.
وي ضمن تقدير از همكاري شهرداري دزفول وشهرهاي اقماري و همچنين همكاري بسيج در رنگ آميزي و زيباسازي فضاهاي آموزشي ادامه داد:اجراي طرح هجرت باعث ايجاد اشتغال ويادگيري يك حرفه براي آنها مي شود.
**قانون اختصاص پنج درصد در آمد شهرداري به مدارس به درستي اجرا نمي شود
مدير آموزش و پرورش دزفول در خصوص قانون اختصاص پنج درصد از عوارض شهرداري به آموزش و پرورش گفت:در حالي كه بايد سهم پنج درصدي آموزش و پرورش از محل پروانه ساخت و ساز،تفكيك ،پذيره نويسي و تجاري سازي اختصاص يابد عملا اين قانون در برخي استان ها و شهرهاي كشور از جمله دزفول به درستي اجرا نمي شود و سهم پنج درصدي آموزش و پرورش فقط از محل پروانه ساخت و ساز كسر مي شود .
وي ادامه داد:در سال گذشته تنها 570 ميليون از محل عوارض شهرداري به آموزش و پرورش دزفول اختصاص يافت درحالي كه اگر قانون به درستي اجرا شود در يك سال بايد افزون بر 10 ميليارد ريال از محل عوارض شهرداري به آموزش و پرورش دزفول اختصاص يابد.
وي افزود:اعتباري كه از اين محل به آموزش و پرورش واگذار مي شود در تعمير و نگهداري مدارس،سرويس بهداشتي و ايزوگام مدارس هزينه خواهد شد .
مدير آموزش و پرورش دزفول اظهار كرد:اين موضوع از طريق ديوان محاسبات در دست پيگيري است و اميدواريم با همكاري شهرداري اين موضوع حل شود.
**اختصاص پنج ميليارد ريال اعتبار براي ارائه تجهيزات در مناطق محروم دزفول
جرجاني ضمن تقدير از پيگيري نماينده دزفول در مجلس شوراي اسلامي گفت:پارسال با حمايت و پيگيري هاي نماينده دزفول پنج ميليارد ريال تجهيزات آموزشي به مدارس محروم اين شهرستان اعطا شد كه كمك بزرگي به آموزش و پرورش شهرستان دزفول بود.
وي از تلاش مسئولان محلي دزفول در توسعه فضاهاي آموزشي تقدير كرد.
**سرانه فضاي آموزشي پائين تر از حد استاندارد است
مدير آموزش و پرورش دزفول گفت:طبق استاندارد به ازاي هر دانش آموز بايد يك متر و 20 سانتي متر فضاي آموزشي وجود داشته باشد اين درحالي است كه در كشور و استان خوزستان سرانه فضاي آموزشي به ازاي هر دانش آموز 80 سانتي متر است .
جرجاني با بيان اينكه سرانه فضاي آموزشي در دزفول با ورود خيرين مدرسه ساز نسبت به ساير شهرهاي كشور خوب است گفت:نرم حضور دانش آموز در هر كلاس درس در حال حاضر 35 دانش آموز است كه اين امر هم امر تدريس را دشوار مي كند و هم براي دانش آموزان مشكل ساز است كه بايد با توسعه فضاي آموزشي اين مشكلات را برطرف كرد .
**اشتغالزايي براي 400 توليد كننده پوشاك مدارس در دزفول
جرجاني در خصوص تهيه پوشاك و فرم مدارس در دزفول گفت:40 توليدي براي تهيه لباس فرم مدارس اعلام آمادگي كردند كه با بكارگيري آنها براي حدود 400 نفر ايجاد اشتغال شده است .
وي افزود:در شهرستان دزفول بين 20 تا 25 هزار دست لباس فرم دخترانه و پسرانه توليد مي شود كه تلاش مي شود فقط از توليدكنندگان بومي بويژه بانوان سرپرست خانواده استفاده شود.
**نظارت و كنترل سرويس مدارس دزفول
وي گفت:طي جلسات مختلفي كه در خصوص ساماندهي سرويس مدارس در دزفول برگزار شد هماهنگي هاي لازم با راهور و تاكسيراني صورت گرفته و از خودروهايي استفاده مي شود كه از نظر فني بجز معاينات فني توسط كارشناسان بررسي شوند تا از ايمني كامل برخوردار باشند ضمن اينكه در ارزيابي هايي كه صورت مي گيرد ظاهر راننده نيز مدنظر است و رانندگان لباس متحدالشكل خواهند داشت .
وي افزود:حدود 800 سرويس مدارس در دزفول به كار گرفته خواهد شد كه زمينه اشتغال براي 800 نفر را فراهم خواهند كرد ضمن اينكه از پراكندگي سرويس ها نيز پرهيز مي شود .
وي ادامه داد:خودروهايي كه براي حمل و نقل دانش آموزان به كار گرفته مي شوند بايد پنج سال از عمر مفيد آنها نگذشته باشد ضمن اينكه نرخ نوع خودرويي كه به كار گرفته مي شود نيز بر اساس امكانات متغير خواهد بود.
**ورود هفت هزار نوآموز جديد به مدارس دزفول
مدير آموزش و پرورش دزفول گفت:در سال تحصيلي جديد هفت هزار نوآموز در مقطع پيش دبستاني ورود مي كنند كه سنجش آنها از طريق 2 پايگاه در طول سال تحصيلي انجام شده است .
وي افزود:در طرح سنجش دانش آموزان از نظر رواني و آموزشي سنجش مي شوند و اگر دانش آموزي داراي اختلالات باشند مورد حمايت كارشناسان مجرب و روان شناسان خبره قرار خواهند گرفت ضمن اينكه نوآموزاني كه مشكل داشته باشند به مدارس استثنايي ورود خواهند كرد.
** هشدار نسبت به افزايش دانش آموزان اوتيسمي
دانش آموزان مبتلا به اوتيسم افرادي هستند كه كنترل آنها با ارائه برنامه هاي ويژه امكان پذير است و اگر از آنها حمايت شود در آينده بزرگترين برنامه نويسان يارانه اي و رياضي خواهند شد.
جرجاني در گفت و گو با ايرنا با بيان اينكه تعداد دانش آموزان اوتيسمي در كشور به ويژه خوزستان و دزفول بر اثر جهش ژنتيكي شيوع يافته افزود:اميدواريم با توجه به افزايش تعداد دانش آموزان اوتيسمي در دزفول بتوان با كمك خيرين يك مدرسه اوتيسم در اين شهرستان راه اندازي كنيم.
وي بر اهميت مديريت دانش آموزان اوتيسم تاكيد كرد و گفت:اگر اين دانش آموزان در مقطع ابتدايي پرورش يابند و هم آموزش مي بينند و هم درمان مي شوند لذا بايد براي درمان و آموزش آنها چاره انديشي كرد .
** فعاليت 16 كانون اوقات فراغت تابستان براي دانش آموزان دزفول
مدير آموزش و پرورش دزفول گفت:16 كانون براي گذراندن اوقات فراغت دانش آموزان دزفولي فعال شده كه رشته هاي ورزشي با استقبال گسترده دانش آموزان در دزفول همراه بوده است .
جرجاني ادامه داد:همچنين رشته هاي رباتيك ،نانو و علوم روز از جمله رياضي،شيمي و فيزيك نيز در پژوهشسراي دزفول تدريس مي شوند و امكانات متناسب با ظرفيت و نياز دانش آموزان است .
**مركز استعداديابي دزفول با تجهيزات كامل در اختيار دانش آموزان دزفولي است
مدير آموزش و پرورش دزفول گفت:مركز استعداديابي دزفول با پيشرفته ترين امكانات و حدود 40 ميليارد ريال امكانات در خدمت دانش اموزان دزفولي است كه در اين مركز اشكالات ساختار فيزيكي و استعدادهاي خاص دانش آموزان تشخيص داده مي شود .
جرجاني افزود:در اين مركز به دانش آموزان گفته مي شود طبق فيزيك و وضعيت بدني مي تواند به چه رشته ورزشي گرايش يابد .
وي گفت:اين مركز مطابق با متدهاي علمي و بين المللي فعاليت مي كند.
**افتتاح سه واحد آموزشي در دزفول در هفته دولت
مدير آموزش و پرورش دزفول گفت:همزمان با هفته دولت از سه مدرسه در شهرستان دزفول بهره برداري خواهد شد.
عبدالمحمد جرجاني افزود:دبستان مهرشهر دزفول جزو مدارس دولتي اين شهرستان است كه به علت كمبود اعتبارت ساخت آن طولاني شد ولي با ورود يكي از خيرين مدرسه ساز ساخت آن از سر گرفته شد و اكنون در مراحل پاياني ساخت است.
وي افزود:اين مدرسه 12 كلاسه با 20 ميليارد ريال اعتبار است و تكميل آن چهار ميليارد ريال اعتبار نياز داشت كه با ورود خيرمدرسه ساز اين اعتبار تامين و اكنون در مراحل پاياني ساخت است و همزمان با هفته دولت افتتاح خواهد شد.
مدير آموزش و پرورش دزفول افزود:دبستان نهال انقلاب نيز با اعتبار 10 ميليارد ريالي خيرمدرسه ساز و اعتبار حدود چهار ميليارد ريالي دولت از ديگر مدارسي است كه همزمان با هفته دولت در دزفول افتتاح خواهد شد.
وي ادامه داد:همچنين مدرسه برادران شهروز نيز توسط خيرين مدرسه ساز دزفول تكميل شده كه همزمان با هفته دولت به مرحله بهره برداري مي رسد و دراختيار دانش آموزان قرار مي گيرد.
وي گفت:عمليات ساخت مدرسه شش كلاسه حوالي مصلاي دزفول و ساخت يك مدرسه چهار كلاسه در انجيرك نيز به زودي توسط خيرين مدرسه ساز آغاز خواهند شد.
7278/6068
خبرنگار:رقيه كردي-انتشار:محمدعلي فريدپناه
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۷
دزفول - ايرنا - آموزش و پرورش دزفول را بايد يكي از قديمي ترين ادارات فعال در عرصه تعليم و تربيت در كشور معرفي كرد، اين مديريت كه سال 1305 رسما تاسيس شده اينك با گذشت 91 سال يكي از ادارات موفق در عرصه آموزش و پرورش در استان خوزستان و بلكه كشور است كه در بسياري از شاخص هاي تعليم و تربيت پيشتاز است.