به گزارش ایرنا هوشنگ فلاحتیان عصر پنجشنبه در آیین افتتاحیه پست 400 كیلوولت در بهرمان نوق رفسنجان اظهار كرد: سهم استان كرمان از این هشت هزار مگاوات نیروگاه برق در كشور، یكهزار مگاوات بوده است.
وی افزود: در سطح استان كرمان به نحو قابل توجهی تراز مصرف برق در سه سال پیش منفی بوده كه در حال حاضر بیش از 300 مگاوات صادرات برق از استان كرمان به استانهای پیرامونش انجام می شود.
وی تصریح كرد: در مدت یاد شده ظرفیت شبكه های انتقال و فوق توزیع استان در بخش پست ها به 3 هزار مگاوات آمپر افزایش پیدا كرده است.
وی با اشاره به كاهش تلفات برق در شمال استان و جنوب استان كرمان بیان كرد: در جنوب استان كرمان بالای 20 درصد تلفات برق بوده كه این رقم به 13 درصد كاهش پیدا كرده و به كمتر از 10 درصد خواهد رسید، در شمال استان كرمان هم تلفات برق بالای 15 درصد بوده كه به 10 و نیم درصد رسیده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: امسال سال بی نظیری در كل صنعت برق كشور به علت وجود گرمای بسیار زیاد در مناطق مختلف كشور و تغییر اقلیمی را تجربه می كنیم به طوری كه امسال پیك بار شبكه سراسری كل كشور به میزان 55 هزار مگاوات رسیده كه نسبت به سال گذشته 2800 مگاوات پیك بار افزایش داشتیم.
وی افزود: در سه ماهه اول امسال رشد مصرف برق در كشور 10درصد و رشد مصرف برق در صنایع 12 درصد بوده است، برخی مناطق كشور امسال افزایش مصرف برق را 16 درصد به دلیل وجود گرمای 55 تا 56 درجه شاهد بودیم.
فلاحتیان گفت: بزرگترین نیروگاه خورشیدی كشور در استان كرمان ایجاد شده كه تاكنون بالاتر از این رقم در ایران نداشتیم به طوری كه در زمستان گذشته در شهرستان همدان 14 مگاوات نیروگاه فتوولتاییك وارد مدار كردیم و در اردیبهشت امسال در اصفهان نیروگاه 10 مگاوات وارد سیستم برق كشور شد.
وی ادامه داد: در شروع كار دولت فعلی كل نیروگاههای تجدید پذیر از جمله خورشیدی كه 165 مگاوات در كل تاریخ ایران داشتیم این رقم به 360 مگاوات رسیده و تا پایان امسال به 700 مگاوات خواهد رسید و در تلاشیم تا بخش عمده برق كشور را از ناحیه نیروگاههای تجدید پذیر به دست آوریم زیرا آثار زیست محیطی سوخت های فسیلی جبران ناپذیر است.
وی ادامه داد: در استان كرمان در طول چهارسال گذشته حدود 40 هزار میلیارد ریال زیرساختهای برق ایجاد كردیم و در سال گذشته حداكثر پیك بار در استان كرمان رقمی زیر 2 هزار مگاوات بوده كه امسال به 2 هزار و 280 مگاوات رسیده است.
وی با اشاره به اینكه سطح آبهای زیرزمین در كل كشور هرساله پایین می رود اظهار كرد: باید با فناوری و تكنولوژی های جدید آب را بهینه ساخت و بخشی از این اجرای ابیاری های نوین به برق نیاز دارد این یعنی اینكه ایجاد شبكه های برق در رفسنجان ضرورت دارد تا هم محصول افزایش یابد هم مصرف آب بهینه شود.
فرماندار رفسنجان هم در این آیین گفت: یكی از امكانات مورد نیاز برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اجرای واحدهای صنعتی تامین برق و انرژی است.
حمید ملانوری با اشاره به اینكه در رفسنجان بیش از 98 درصد شبكه های گاز اجرا شده اظهار كرد: وسعت رفسنجان بسیار بزرگ است و برخی مناطق رفسنجان فاقد شبكه برق هستند و برخی افراد هم نمی توانند امتیاز برق خریداری كنند.
در ادامه علی اصغر نصراللهی مدیركل برق منطقه ای استان كرمان هم راه اندازی این پست 400 كیلو ولت در منطقه نوق را موثر دانست و گفت: زیرساختی است كه ارتباط بین یزد و نیروگاه كرمان را مهیا می كند.
وی افزود: این پروژه با 45 میلیارد تومان به بهره برداری رسیده و نیروهای بهره برداری هم در راه اندازی این پست یاری كردند كه كمال را تشكر داریم.
مسئول پست های ناحیه رفسنجان هم گفت: این پست 400 كیلو ولتی بهرمان ارتباط بین خطوط انتقال نیروگاه باغین و پست نخلستان یزد را برقرار می كند ضمن اینكه افت ولتاژ منطقه را جبران و قسمتی از بار مصرف كننده های منطقه نوق را نیز تامین می كند.
ابوالفضل جباری با اشاره به اینكه هزینه به كار رفته در این پروژه 45میلیارد تومان از اعتبارات ملی است خاطرنشان كرد: هدف اصلی ایجاد پستها ارتباط شبكه های 400 ولتی كل كشور است كه رفع افت ولتاژ و تامین بار قسمتی از منطقه را بر عهده دارند.
رفسنجان در یكصدكیلومتری شمال كرمان قرار دارد.
خبرنگار:مریم رضایی** انتشار : بهنام احمدی *
7433/ 5054
تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۵
كرمان- ایرنا- معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: در طول چهار سال گذشته با ایجاد نیروگاههای تولید برق حداقل 8 هزار مگاوات برق وارد شبكه سراسری كرده ایم.