به گزارش ايرنا، عمليات مرصاد يا فروغ جاويدان نام نبردي است كه توسط سازمان منافقين خلق طرحريزي شد و در اواخر جنگ ايران و عراق، در سال 1367 ميان ارتش جمهوري اسلامي ايران و گروهك منافقين درگرفت كه پس از چند روز درگيري در نهايت نيروهاي ارتش يورش منافين را در هم شكسته و شكستي سخت را به آنان تحميل كردند.
ابراهيم خدابنده، پنجشنبه شب در سلسله نشست هاي رويش فرهنگ كه در مركز همايش ها و نمايشگاه هاي آستان قدس رضوي برگزار شد، افزود: برداشت مسعود رجوي اين بود كه غرب هرگز اجازه نخواهد داد كه ايران در جنگ با عراق پيروز شود اما آنچه اين گروهك تروريستي را متحير كرد، پذيرش قطعنامه 598 توسط جمهوري اسلامي ايران بود.
وي بيان كرد: رجوي برنامه فروغ جاويدان يا 'مرصاد' را مي خواست چند ماه ديگر اجرا كند اما با پذيرش قطعنامه توسط ايران، مجبور شد بدون آمادگي وارد اين عمليات شود.
وي اظهار كرد: سه روز قبل از عمليات مرصاد در دوم مرداد ماه 1367، رجوي در نشستي در قرارگاه اشرف به اعضاي اين گروهك گفت كه اين دفعه نقشه ايران موضوع عمليات ماست و قرار است نيروهاي عراقي هر سه ساعت پايگاه هاي ايران را بمباران كنند، عراقي ها قرار است تا سرپل ذهاب ما را ببرند و به محض اينكه ما به هر شهري رسيديم همه مردم به ما خواهند پيوست و انقلاب خواهد شد.
خدابنده گفت: رجوي اعتقاد داشت كه وارد هر شهري از ايران كه شود اول بايد مردم از ما بترسند و بعد جذب ما شوند ، لذا سازمان منافقين در عمليات فروغ جاويدان در مسيرش به ايران مزارع را آتش زدند و به احشام هم رحم نكردند و حتي مجروحين را در بيمارستان اعدام كردند و از مردم عادي به عنوان پوشش انساني استفاده كردند.
وي افزود: خيلي از افرادي كه در عمليات مرصاد يا فروغ جاويدان شركت كردند، از آمريكا و اروپا آمده بودند و در اين عمليات از تانك مكزيكي تا كمرشكن سوئدي استفاده شد.
وي بيان كرد: همان طور كه حضرت علي (ع) در نهج البلاغه مي فرمايند، 'منافق فاقد بصيرت است'، و امام راحل (ره) زماني كه عقل ظاهربين سياسي حكم مي كرد اين سازمان حمايت شود، حمايت از آنان را تاييد نكردند زيرا امروز را مي ديدند و چون بصيرت داشتند مي خواستند انقلاب 100 درصد برمبناي اصول پيش برود.
مديرعامل انجمن مردم نهاد نجات گفت: پايبندي به اصول و داشتن بصيرت باعث ماندگاري جمهوري اسلامي ايران و اهتزاز پرچم استقلال طلبي كشور شد، اما يك منافق مانند رجوي به خاطر ويژگي هايش فاقد بصيرت است و اميال خود را به عنوان پيش بيني هايش مي داند.
خدابنده اظهار كرد: سازمان منافقين تشكيلات خود را از تفكرات مونيسم و مشي چريكي خود را نيز از سازمان هاي چريكي آمريكاي لاتين گرفت و خلاصه از هر جايي چيزي گرفت كه در آن مقطع زماني، تاحدي موفق بود.
خدابنده گفت: خيلي ها معتقدند كه منافقين، از مقطعي به بعد منحرف شدند، اما من معتقدم سنگ بناي آن كج گذاشته شد زيرا مسلمان بودن با اسلامي بودن تفاوت دارد يعني گروهك منافقين صلاحيت نداشتند كه تحت عنوان اسلام مبارزه كنند زيرا از دل اين سازمان 'تقي شهرام' بيرون آمد و اين سازمان از اسلامي بودن به سمت ماركسيستي بودن پيش رفت و تقريبا همه كساني كه با تفكر اسلاميت به آن پيوسته بودند، به دليل شستشوي مغزي، ماركسيست شدند و باقي كه اسلاميت خود را حفظ كردند هم، كشته شدند.
وي بيان كرد: تكنيك ها و ترفندهايي وجود دارد كه مي توان ذهن افراد را كنترل كرده و آنها را به كارهايي مغاير با اميال فطري خود وادار نمود كه امروز نمونه اش را در فرقه تروريستي داعش مي بينيم به طوري كه افرادي با انگيزه هاي اسلامي جذب مي شوند و بعد كارهايي مي كنند كه 100 درصد مخالف با ارزشهاي اسلامي است.
مدير عامل انجمن نجات گفت: اغلب كساني كه تحصيلكرده بودند، فريب خوردند و به سازمان مجاهدين خلق پيوستند زيرا دانشجويان به دليل اعتماد به نفس كاذب در دانستن همه چيز و نداشتن تجربه اجتماعي به سرعت فريب مي خورند و جذب فرقه ها مي شوند.
خدابنده اظهار كرد: برخي افراد كه با انگيزه هاي اسلامي، انقلابي و ميهن پرستانه جذب اين فرقه شدند؛ به دليل شستشوي مغزي هنوز در عضويت اين سازمان هستند.
وي ادامه داد: فرقه رجوي بعد از انقلاب با اين ترفند كه جمهوري اسلامي مي خواهد به آمريكا وابسته شود ، عده اي را جذب كرد، وقتي واقعه تروريستي هفت تير و ترور شهيد بهشتي رخ داد، سازمان هرگز مسئوليت انجام اين عمليات را برعهده نگرفت اما يك سال بعد مسعود رجوي نشستي در پاريس گذاشت و در آنجا گفت كه 'عمليات هفت تير را يك نفوذي سازمان انجام داده و ما به اين طريق راه نفوذ آمريكا و پايگاه آمريكا را كور كرديم، يعني يك اقدام ضد آمريكايي انجام داديم'.
وي گفت: 15 سال بعد از جنگ عراق، آمريكا نام سازمان منافقين را در ليست گروه هاي تروريستي قرار داد كه اين رجوي را خيلي عصباني كرد و گفت كه 'اينكه امريكا ما را در داخل اين ليست گذاشته مي خواسته يك حالي به دولت اصلاحات در ايران بدهد و باب گفت و گو را باز كند.
وي افزود: رجوي گفته بود كه اگر غير از اين است چرا موقعي كه ما واقعه هفتم تير و واقعه هشت شهريور و آن همه ترورهاي سال 60 را به وجود آورديم، امريكا ما را در ليست گروه هاي تروريستي قرار نداد و الان كه چندين سال از انجام عمليات هاي تروريستي ما مي گذرد، به ما مي گويند تروريست؟. رجوي يادش رفته بود كه قرار بود واقعه هفتم تير يك حركت ضدآمريكايي باشد.
وي بيان كرد: بعد از انقلاب وقتي ياسر عرفات به ايران آمد، رجوي مدعي بود كه جمهوري اسلامي به حد كافي به جنبش فلسطين كمك نمي كند و معتقد بود كه بايد بيش از اين سلاح در اختيارش قرار دهد، اما اكنون نيرويي همسوتر از فرقه رجوي با اسرائيل نمي شود پيدا كرد.
وي اظهار كرد: رجوي براي توجيه حذف شعار مرگ بر امريكا از سوي سازمان متبوعش گفت كه 'ما ضد امريكا بوديم چون آمريكا از شاه حمايت مي كرد، الان ايران از معدود كشورهاي مستقل جهان است پس ديگر مناسبتي ندارد كه ما با امريكا جنگ داشته باشيم. در حالي كه يادش رفته بود هدف اصلي تشكيل اين سازمان مخالفت با امريكا بود.
مديرعامل انجمن نجات گفت: سازمان منافقين دست به هر كاري زد و با هر دشمن ايران همدست شد تا قدرت كسب كند اما همه تيرهايش به سنگ خورد.
وي افزود: رجوي در نشستي با بني صدر اعلام كرد كه ديگر فعاليت هاي تروريستي در ايران به جايي نمي رسد و بايد به عراق رفته و از آن طريق به ايران وارد و قدرت را به دست گرفت كه بني صدر در آن جلسه گفت 'اگر ما به عراق برويم و پيروز شويم و بعد بياييم و حاكميت ايران را به دست بگيريم به مردم چه پاسخي خواهيم داد كه چرا با دشمن كشور همدست شده ايم'؛ رجوي گفت 'هيچ كس از پيروز سوال نمي پرسد' اين جمله معروف هيتلر بود كه در ادامه اش گفته بود' كسي كه شكست مي خورد لازم نيست كه پاسخ دهد' و هيتلر بعد از شكست خودكشي كرد، همان طور كه رجوي وقتي شكست خورد، ناپديد شد و نماند كه سئوالات را پاسخ دهد.
خدابنده گفت: حكم همكاري با دشمن در حال جنگ در برخي كشورها، تنها اعدام است، اما طبق مصوبه شوراي عالي امنيت ملي اعضاي گروه هاي ضد جمهوري اسلامي هر كدام از آن گروه دست بكشند و داوطلبانه به ايران بازگردند، مورد عفو قرار مي گيرند و هرگز تحت پيگرد قضايي قرار نمي گيرند.
خدابنده افزود: به همين ترتيب حدود 800 نفر از اعضاي سطوح بالاي فرقه رجوي به ايران بازگشته و بدون اينكه مردم از گذشته آنان باخبر باشند، مانند مردم عادي زندگي مي كنند، ساير كشورها از اين رويه متحير هستند كه ايران چنين رافتي نشان داده است.
مديرعامل انجمن نجات گفت: امروز گروهك منافقين يك سازمان ورشكسته است كه فقط ريزش نيرو داشته و به هيچ عنوان جذب نيرو ندارد ولي نبايد از آن غافل شد، سازمان به دنبال جذب توده اي نيست اما به دنبال جذب عنصر براي جاسوسي و تخريب است.
5132/7489
خبرنگار: ميترا عبداللهي ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۵
مشهد – ايرنا – يك عضو جدا شده از گروهك منافقين گفت: عمليات منافقين خلق در مرصاد مشابه عمليات داعش در موصل بود زيرا از ايجاد رعب و وحشت بين مردم و استفاده از آنان به عنوان سپر انساني بهره گرفت.