به گزارش ايرنا، كرمعلي قندالي عصر پنجشنبه در سفر يكروزه خود به سميرم از مناطق عشايري سميرم، پادنا و دناكوه در نشستي با مسئولان محلي، اظهار كرد: حضورسالانه بيش از 30هزار جمعيت عشايري در اين شهرستان، نگاه ويژه مسئولان محلي و استاني به اين قشر پرتلاش را مي طلبد.
وي با اشاره به خدمات ارائه شده امور عشاير به اين عزيزان با توجه به سختي هاي زندگي عشايري اظهار كرد: منطقه سميرم از شهرستان هاي اصلي ييلاقي كشور بشمار مي رود كه سالانه پذيراي جمعيتي از ايل قشقايي جنوب كشور است.
اين مقام مسئول، رونق اقتصادي محلي با بهره مندي از محصولات توليدي عشاير را يادآور شد و گفت: گوشت و لبنيات توليدي عشاير به علت بهره مندي از طبيعت بكر و خدادادي سميرم بهترين و سالمترين مواد غذايي موجود است.
قندالي توجه به رويكردهاي گردشگري عشاير در جذب توريست را نيز مهم بشمرد و ابراز اميدواري كرد: شناخت و معرفي فرهنگ عشايري به خوبي در اين بخش لحاظ و گنجانده شود.
رييس اداره امور عشاير سميرم نيز در حاشيه اين بازديد يك روزه گفت: ايل قشقايي عمده جمعيت عشايري اين منطقه را شامل شده و چند خانوار از عشاير عرب جرقويه نيز در اين منطقه زندگي مي كنند .
به گفته حسين سامي، ايل قشقايي شش طايفه اصلي دارد كه چهار طايفه آن در سميرم هستند و يك طايفه كشكولي بزرگ نيز به تعداد چند خانوار محدود در اين شهرستان ييلاق مي گذرانند.
وي با اشاره به اينكه 50درصد عشاير استان اصفهان در سميرم ييلاق مي گذرانند، ادامه داد: تامين آب در هر دو بخش دام و انسان مهمترين مشكل اين سال هاي عشاير است.
وي افزود: در چند سال گذشته همواره آبرساني سيار به عشاير داشته ايم كه بيشتر مناطقي همچون وردشت، مركزي، غرب سميرم، حنا و اطراف پادناي وسطي را شامل مي شد.
سامي با يادآوري سركشي هاي مداوم به عشاير در قشلاق و ييلاق اظهار كرد: برخي از آنها نبود ايل راه، برخي ديگر آب و تعدادي جاده دسترسي مناسب و كمبود علوفه را مطرح مي كنند و با سختي هايي مواجه هستند.
وي به دو اسكان هدايت شده گل افشان و شهسوار سميرم هم اشاره اي داشت و گفت: اسكان گل افشان كُد روستا گرفته و 22 خانوار نيز در اسكان شهسوار ساكن شده اند كه اين سايت نيز در حال الحاق مصوب آبادي است.
بر اين اساس، نماينده و فرماندار سميرم به همراه مسئولان محلي در اين سفر همراه معاون وزير جهاد كشاورزي از بخش ها و مناطق مختلف عشايري سميرم ديدن كردند و از نزديك مشكلات
آنها را شنيدند.
چهار هزار و 700 خانوار عشايري از چهار طايفه دره شوري، عمله، فارسيمدان و شش بلوكي ايل بزرگ قشقايي نيمه اول هر سال به شهرستان سميرم كوچ مي كنند.
شهرستان سميرم به عنوان يكي از مناطق اصلي ييلاق عشاير كشور، با 150 روستا و آبادي، چهار شهر و چهار بخش و 100 هزار جمعيت روستايي، شهري و عشايري در 160 كيلومتري جنوب اصفهان قرار دارد.
گ/7147/ خبرنگار- محمود افشاري- انتشار: شلطانمرادي
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۷
اصفهان- ايرنا- معاون وزير و رييس سازمان امور عشاير كشور از مناطق و عرف هاي عشايري ييلاق سميرم ديدن كرد.