حجت الاسلام جابر شوقي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين ميزان تغيير قابل توجهي نسبت به سال گذشته نداشته و اميدواريم با توجه به برداشت گندم در هفته هاي آينده، رقم جمع آوري زكات در استان با سرعت بيشتري افزايش يابد.
وي اضافه كرد: زكات دريافتي از كشاورزان و دامداران در آذربايجان غربي در حوزه هاي عمران روستايي و كمك به نيازمندان هزينه مي شود و از ابتداي سال تاكنون 77 ميليارد ريال براي كمك به نيازمندان و فقرا اختصاص داده ايم.
وي اظهار كرد: همچنين در اين مدت 16 ميليارد ريال از محل زكات جمع آوري شده در آذربايجان غربي به بهبود وضعيت عمراني روستاهاي محروم اختصاص يافته است.
رئيس اداره اجرايي ستاد زكات آذربايجان غربي با اشاره به پيش بيني 240 ميليارد ريالي براي جمع آوري زكات در سال جاري در استان گفت: مطمئن هستيم كه مي توان به اين رقم دست يافت كه براي همين امر نيز بيش از 2 هزار عامل افتخاري ترويج فرهنگ زكات در روستاها به كار گرفته شده اند.
به گزارش ايرنا، سال گذشته 210 ميليارد ريال زكات در آذربايجان غربي جمع آوري شد كه 40 ميليارد ريال بيشتر از سال 94 بود.
با اين رقم زكات جمع آوري شده، آذربايجان غربي در سال 95 رتبه برتر كشوري را به خود اختصاص داد.
زكات در لغت، به 2 معناي رشد و نمو و پاك آمده است.
كلمه «زكات» به سهمي اطلاق ميشود كه انسان از مال خود خارج ميكند و به فقرا ميدهد، به اين دليل است كه در پرداخت آن، اميد رشد و افزايش مال همراه با خيرو بركت را دارد، و موجب تزكيه و پاكي روح پرداخت كننده ميشود.
در قرآن كريم آمدن زكات در كنار نماز نشان آن است كه رابطه با خداوند متعال از طريق نماز حاصل شده و رابطه با مخلوق خداوند از راه اداي زكات برقرار ميشود.
همراهي اين دو به جهت اهميت ويژه آنها است زيرا نماز در آيات قرآن كريم و روايات اسلامي از جايگاه خاصي برخوردار است و زكاتنيز در دين اسلام در بعد اقتصادي و اجتماعي بسيار اهميت دارد و ذكر زكات در كنار نماز نشانه جامعيت اسلام و همه جانبهنگري دين مقدس اسلام است.
گندم، جو، خرما، كشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردي هستند كه زكات به آنها تعلق مي گيرد.
8137/2093 ** خبرنگار: سيده فاطمه سجادي ** انتشاردهنده: صابر چهرقاني
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
اروميه- ايرنا- رئيس اداره اجرايي ستاد زكات آذربايجان غربي گفت: در چهار ماه نخست امسال 93 ميليارد ريال زكات در استان جمع آوري و مصرف شده است.