حجت الاسلام محمد علي مهدوي راد روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا وضعيت كتاب و كتابخواني در كشور را رو به كاهش دانست و افزود: تلاشهايي توسط نهادهاي مختلف براي بهبود اين اوضاع بكار بسته ميشود كه هريك تاثيرات مثبتي هم دارند اما آن كاري موثر خواهد بود كه همه اقشار مردم را درگير كتاب كند.
وي واگذاري جشنواره كتابخواني رضوي به نهاد كتابخانههاي عمومي كشور را اقدامي اثربخش براي مشاركت مردم به موضوع كتابخواني دانست وگفت: تجربه برگزاري چنين طرحهايي نشان داده استقبال شهرستانها و مناطق دوردست و دور از كتاب از اين جشنواره ها بيشتر از پايتخت و مراكز استان ها است.
به گفته مهدوي راد، برگزاري طرحهايي مانند عيدانه و تابستانه كتاب كه طي دو سال گذشته در كتابفروشيهاي سراسر كشور اجرا ميشود هم اين موضوع را تاييد ميكند.
عضو هيات امناي خانه كتاب با تاكيد بر ايجاد فضاي كتابخواني در كشور اضافه كرد: اوايل انقلاب وقتي در ديدار با دكتر باهنر از ايشان پرسيدم كه براي تبليغ و ابلاغ حقايق به مردم چه كار كنيم، ايشان گفتند، «فضاسازي كنيد، كار پيغمبر نيز فضاسازي بوده به طوري كه اگر يك فضاي معنوي فكري صحيح بسازيد، افرادي هم كه تمايل ندارند، در اين فضا تنفس خواهند كرد».
** جشنواره كتابخواني رضوي احياگر امر پيشوايان ديني
دبير جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران با اشاره به حديثي از امام رضا(ع) گفت: برگزاري و مشاركت در جشنواره كتابخواني رضوي كمك به رسالت و مسئوليتي است كه خود امام رضا(ع) به شيعيان و علاقهمندانشان واگذار كردند، ايشان فرمودند، «خداوند رحمت ميكند آن كس را كه احيا كند فرهنگ و انديشه ما را».
وي اظهار كرد: بي شك همنشيني اين حركت ترويجي در حوزه كتابخواني با معارف رضوي، در افزايش مشاركت عمومي از اين جشنواره موثر بوده، مردم در پهنه اين سرزمين به همه ائمه اطهار(ع) ارادت دارند، اما به دليل حضور امام رضا(ع) در ايران، يك نوع احساس قرابت خاصي با ايشان دارند و همين موضوع در افزايش ميزان مشاركت در جشنواره كتابخواني رضوي موثر بوده است.
اين قرآن پژوه ادامه داد: اين جشنواره ابتدا به صورت محدود با مشاركت تعداد معدودي، در ميان ساير فعاليتهاي مجموعه جشنوارههاي رضوي برگزار ميشد اما با گسترده شدن مشاركت مردم جا دارد، با همين عنوان، آرام آرام از موضوع معارف رضوي فراتر رفته و به معارف ساير ائمه نيز تسري پيدا كند زيرا همه ائمه ما نور واحد هستند و سخنان آنها نيز معارفي واحدي را دنبال ميكنند.
هفتمين جشنواره كتابخواني رضوي با هدف ترويج فرهنگ رضوي و گسترش و ترويج مطالعه با موضوع فرهنگ غني اسلامي و سيره ائمه معصوم (ع) و به مناسبت ايام با بركت دهه كرامت (سوم تا سيزدهم مرداد ماه) برگزار ميشود.
در مسابقه اي كه به همين منظور برگزار شد، 631 هزار و 526 نفر شركت و «10 قصه از امام رضا(ع)»، «ماه غريب من»، «امام رضا(ع) و زندگي»، «مهارت هاي زندگي در سيره رضوي»، «بانوي ملكوت» و «چلچراغ شيراز» عناوين كتاب هايي است كه علاقه مندان به شركت در اين مسابقه به عنوان منبع از آن استفاده كردند.
قرار است هفته آينده در مراسمي از برگزيدگان اين مسابقه تجليل شود.
فراهنگ ** 1880 ** خبرنگار: پروين اروجي * انتشار: اميد غياثوند
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۳
تهران - ايرنا - استاد حوزه و دانشگاه، جشنواره كتابخواني رضوي را سند علاقهمندي مردم به مطالعه دانست و گفت: مشاركت بيش از 600 هزار نفر در اين جشنواره نشان از اشتياق فراوان مردم به انس با كتاب دارد.