ساري-ايرنا- مدير امور آب و فاضلاب شهري ساري از بي ميلي ساكنان اين شهر براي پيوستن به شبكه فاضلاب شهري انتقاد كرد و گفت كه تاكنون تنها 80 هزار خانوار زير پوشش اين طرح قرار گرفته اند.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، بهزاد برارزاده روز شنبه در نشست خبري افزود : مدول اول تصفيه خانه فاضلاب شهر ساري با ظرفيت 105 هزار نفري هم اكنون در دست بهره برداري است و تكميل آن نياز به پيوستن دستكم 20 هزار خانوار ديگر است .
وي توضيح داد : در حوزه فاضلاب شهري ساري نياز به فرهنگ سازي در بين مردم است چرا كه بخشي از مدول اول تصفيه خانه فاضلاب ساري در حال حاضر خالي مانده است و براي راه اندازي مدول هاي دوم و سوم نياز به پيوستن مردم به شبكه فاضلاب و تكميل ظرفيت مدول اول است .
برارزاده از راه اندازي مدول دوم تصفيه خانه فاضلاب ساري تا پايان امسال خبر داد و گفت : در حالي كه هم اكنون پوشش شبكه فاضلاب در كشور 52 درصد است ، اين رقم در استان مازندران 11 و در ساري 19 درصد است.
مدير آبفاي شهري ساري افزود : تاكنون 315 كيلومتر شبكه فاضلاب در ساري انجام شده و 33 كيلومتر نيز تا پايان امسال به اين شبكه افزوده مي شود كه ظرفيت اتصال 12 هزار و 500 فقره انشعاب به مجموع مشتركين را خواهد داشت.
وي هزينه بر بودن پيوستن به شبكه فاضلاب را مهم ترين علت بي انگيزگي خانوارها دانست و تاكيد كرد : با اين كه ما اعلام كرديم كه در اين بخش كمك خواهيم كرد ولي باز هم استقبال اندك است .
** فرسودگي 200 كيلومتر از شبكه توزيع آب ساري
مدير آبفاي شهري ساري همچنين با اشاره به افزايش پيك مصرف آب شرب در ساري با توجه به افزايش دماي هوا ، گفت : نياز جمعيت 315 هزار نفري شهري و 22 هزار نفري روستايي ساري يكهزار و 500 ليتر در ثانيه و پيك مصرف هم از يكهزار و 200 تا يكهزار و 500 ليتر متغير است.
برارزاده افزود : نياز آبي مردم ساري از 27 حلقه چاه و حدود 300 تا 500 ليتر آن از تصفيه خانه از طريق 750 كيلومتر لوله كشي تامين و توزيع مي شود.
وي ادامه داد : آب شرب ساري از منبع اوليه به دو مخزن 20 و 25 هزار ليتري وارد و از اين طريق توزيع مي شود و براي پيشگيري از مشكلات تامين آب در آينده يك مخزن 20 هزار ليتري نيز تا پايان سال آينده به مخازن ساري افزوده مي شود.
مدير آبفاي ساري به تهديد چاه هاي آب ساري از طريق چاه هاي جذبي و پايين رفتن سطح آب هاي زيرزميني اشاره كرد و گفت: تا چند سال آينده اين 27 حلقه چاه از مدار خارج مي شوند و درحالت انتظار خواهد ماند و آب ساري از طريق تصفيه خانه سد شهيد رجايي تامين خواهد شد.
برارزاده تاكيد كرد : در حال حاضر در تامين آب شرب مشكلي وجود ندارد ولي در توزيع آب به دليل فرسودگي 200 كيلومتر از شبكه با مشكلاتي از قبيل هدررفت آب مواجهيم و از اين مقدار شبكه فرسوده 150 كيلومتر قدمتي بالاي 25 سال دارد.
وي اصلاح سالانه هشت كيلومتر از اين شبكه را از اقدامات آبفاي ساري برشمرد و افزود : اعتبارات موجود پاسخگوي نياز اصلاح شبكه نيست.
** هدر رفتن بيش از 30 درصدي آب در ساري
مدير آبفاي ساري شكستگي هاي خط انتقال، كنتورهاي خراب و انشعابات غيرمجاز را از جمله دلايل هدررفت آب عنوان و تصريح كرد: ميزان هدررفت آب در ساري 30 تا 32 درصد مجموع اب توليدي است كه با شناسايي شكستگي ها در چهار ماه ابتداي سال جاري كاهش 5 درصدي داشته است.
وي ميزان پرت آب در كشور را 25 درصد از مجموع آب توليدي و در استان مازندران 29 درصد عنوان و خاطرنشان كرد: 15 درصد از هدررفت آب ساري در زمان مصرف هدر مي رود.
برارزاده در مورد كنتورهاي خراب نيز گفت : 70 هزار كنتور خراب در استان مازندران وجود دارد كه از اين تعداد هشت هزار كنتور متعلق به ساري است و سالانه يك تا 2 هزار دستگاه كنتور از سوي آبفا تعويض مي شود و اين در حالي است كه سالانه 10 درصد از كنتورهاي آب نيز به طور معمول خراب مي شود.
وي به فعاليت سامانه 122 نيز در ساري اشاره كرد و گفت : اين سامانه جهت اطلاع رساني مردمي از شكستگي هاي شبكه توزيع آب و مشكلات اين حوزه است.
** افت فشار آب در 9 نقطه شهر ساري
به گفته برارزاده 9 نقطه شهري ساري نيز در زمان پيك مصرف با افت فشار آب مواجه است كه با اجراهاي شبكه توزيع از جمله افزوده شدن 12 كيلومتر لوله گذاري جديد تا پايان امسال به شبكه توزيع، اين معضل نيز رفع خواهد شد.
وي در زمينه كيفيت آب نيز گفت : آب شهر ساري به صورت روزانه توسط كارشناسان شبكه بهداشت و درمان و كارشناسان آبفا كنترل مي شود و در صورت برخورد با كوچك ترين مشكل، چاه آلوده از مدار مصرف خارج مي شود.
مدير آبفاي ساري با اشاره به خروج هفت حلقه چاه طي چندسال گذشته از مدار مصرف ، گفت : آب شرب ساري از مرغوبيت لازم برخوردار است و در مورد سنگيني آب نيز بايد شهروندان مطلع باشند كه اين املاح نيازهاي بدن هستند.
خبرنگار : فاطمه رحمتي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
3009/1654