تهران – ايرنا – محققان موفق به درك مكانيسمي شدند كه اثربخشي و سرعت عمل داروهاي افسردگي را افزايش مي‌دهد.

به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، برخي از الگوهاي فعاليت مغزي مي‌تواند منجر به احساسات منفي و تيره و تار شده و باعث ‌شود انگيره، لذت و اميد از بين برود. حدود چند دهه است كه از داروهايي مانند Prozac يا Zoloft براي بهبود خلق و خو استفاده مي‌شود. اين داروها و داروهاي مشابه از بازجذب سروتونين جلوگيري مي‌كنند و اصطلاحا بازدارنده‌هاي بازجذب سروتونين يا SSRIs ناميده مي‌شوند و باعث احساس سر زندگي، اميد و نشاط مي‌شوند.
اين داروها به‌گونه اي ساخته شده‌اند كه دسترسي سلول‌هاي عصبي به سروتونين را افزايش مي‌دهند. سروتونين يك ماده شيميايي است كه به مغز كمك مي كند احساسات را تنظيم كند.
محققان آمريكايي تحقيقات جديدي را در رابطه با داروهاي SSRIs آغاز كردند و مكانيسم اين داروها را توصيف كردند. اين مطالعه نشان مي‌دهد اين داروها چگونه نوع خاصي از سلول‌هاي عصبي را هدف قرار مي‌دهند.
محققان در ادامه بخشي از هيپوكامپ مغز به نام dentate gyrus و سلول‌هاي عصبي خاصي به نام CCK را مورد بررسي قرار دادند كه احتمال مي‌رود تحت تاثير داروهاي SSRI قرار بگيرد. سپس با استفاده از روشي به نام Ribosome profiling گيرنده هاي سروتونين CCK شناسايي شدند. در ادامه مشخص شد يك گيرنده به نام 5-HT2A در تاثير طولاني‌مدت SSRI نقش مهمي دارد.
نتايج اين مطالعه در درمان موثر بيماري افسردگي كاربرد دارد. همچنين با استفاده از آن مي‌توان عوارض جانبي داروهاي افسردگي از جمله تهوع، سرگيجه، افزايش وزن و اختلال عملكرد جنسي را كاهش داد.
حدود 350 ميليون نفر در سراسر جهان به افسردگي مبتلا هستند و اين اختلال مهمترين عامل ناتواني در سراسر جهان محسوب مي شود.
نتايج اين مطالعه در نشريه Neuron منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن