به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای روز یكشنبه در نشست خبری درباره اظهارات حمید بقایی معاون اجرایی دولت دهم مبنی بر دروغ گفتن سخنگوی قوه قضاییه، گفت: آنچه درباره این پرونده لازم است دادستان توضیح می دهد و اقدامات لازم را انجام می دهد.
وی افزود: به دوستان قضایی خود می گویم كه شنئان قوم باعث نشود، از مرز قانونی خود خارج شویم.
بقایی اخیرا پس از آزادی از زندان، اظهاراتی علیه سخنگوی قوه قضاییه داشته است.
وی با بیان اینكه مسایل گفته شده توسط بقایی صحیح نیست، گفت: مسائلی كه قانون اجازه دهد از جمله دست خط او را بویژه در انتقال از سوییت توضیح خواهم داد. مبارزه با مفاسد سنگین، هزینه جدی دارد زیرا با دانه درشت ها برخورد می كند.
محسنی اژه ای با تبریك ١٧ مرداد روز خبرنگار و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خبرنگار، گفت: كار خبرنگاری مهم، اثرگذار و پرمسئولیت است و امیدوارم وظیفه ای كه برعهده دارید به درستی انجام دهید .
** قوه قضاییه به امریكا اجازه دخالت نمی دهد
محسنی اژه ای درباره اقدامات اخیر امریكا مبنی بر آزادسازی زندانیان برخی دو تابعیتی ها و زندانیان دیگر، گفت: اگر كسی می خواهد به خوی سلطه جویی و استكباری امریكا پی ببرد نمی گویم از زمان كودتا ١٣٣٢ ، نمی گویم از زمان انقلاب ، از همین سال های اخیر پی برده است؛ به هیچ چیز امریكا ، نه قرار داد كتبی و نه قرارداد دیگر او اعتمادی نیست.
وی خاطرنشان كرد: قوه قضاییه كار خود را مطابق قانون انجام می دهد و به هیچ وجه به امریكا اجازه دخالت نمی دهد.
وی ادامه داد: طبق قانون ، فرد ایرانی محاكمه می شود؛ درباره افراد دوتابعیتی هم اول اینكه ایران دو تابعیتی را نمی پذیرد و بعد هم طبق قانون این افراد محاكمه می كند؛ امریكا زور می گوید و زبان تهدید دارد كه امروز زیان تهدید كارایی ندارد و نمی تواند در برابر كشور مقتدری چون ایران زورگیری كند.
محسنی اژه ای با تاكید بر اینكه اقدامات امریكا بویژه در باج گیری اموال ایران بی پاسخ نمی ماند، گفت: از امریكا می خواهیم ایرانیان بازداشت شده در این كشور را آزاد كنند و به او زور نگوید و چون دست شان به ایران نمی رسد به آنان ظلم نكنند.
**درباره پرونده حسین فریدون
محسنی اژه ای درباره آخرین وضعیت پرونده حسین فریدون ، گفت: این پرونده مسیر خود را طی می كند ؛ تحقیقاتی انجام شد و تحقیقات به این جا رسید كه باید قراری صادر شود و وقتی اتهام به صدور قرار رسید، قرار صادر می شود.
وی اضافه كرد: پرونده باز و در حال تكمیل شدن است.
**تفاضل دیه
محسنی اژه ای درمورد تفاضل دیه با استناد به ماده ٤٢٨ قانون مجازات اسلامی ، گفت: در مواردی كه جنایت، نظم عمومی را برهم زند یا احساسات عمومی را جریحه دار كند و مصلحت در اجرای قصاص باشد، اما خواهان قصاص، تمكن پرداخت دیه را نداشته باشد، با تایید دادستان و تشخیص رییس قوه قضائیه پرداخت دیه از بیت المال پرداخت می شود.
**تایید بازداشت دو مداح
سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده چند مداح بازداشت شده، گفت: از جزییات پرونده اطلاعی ندارم اما پرونده در دادسرای ویژه روحانیت مطرح بوده و إجمالا دو نَفَر بازداشت بودند.
وی اضافه كرد: یك نَفَر با قرار وثیقه آزاد شدند اما از جزییات اطلاعی ندارم.
** حكمی برای پزشك تبریزی صادر نشد
سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده پزشك تبریزی كه به اتهام قتل خانواده خود در حال محاكمه است، گفت: هنوز دادگاه حكم این پزشك را صادر نكرده است؛ قاضی در خواست استعلام از پزشكان و دستگاه ها را داشته كه جواب استعلام ها رسید اما جلسه بعدی هنوز تشكیل نشده است.
وی اضافه كرد: تشكیل دادگاه ادامه دارد و هنوز حكمی برای این پرونده صادر نشده است.
** درباره میانجی گری عمان برای آزادی اتباع امریكایی
محسنی اژه ای درباره اینكه آیا قضیه میانجی گری عمان برای امریكا به منظور آزادی اتباع امریكایی ها در ایران صحت دارد یا نه، گفت: چیزی به قوه قضاییه منعكس نشده و قوه قضاییه مستقلا نسبت به این قضایا وارد نمی شود .
وی ادامه داد: برای برخی حكم صادر شده و در حال گذراندن محكومیت هستند؛ برخی در مرحله نظرخواهی هستند و در یك مورد پرونده هنوز به دادگاه نرفته است.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان كرد: هر گونه صحبت هایی كه از موضع قوه قضاییه می شود، اعتباری ندارد.
** درباره نامه وكیل بقایی: شخصا شكایت نمی كنم
سخنگوی قوه قضاییه درباره نامه وكیل بقایی و اظهارات تند علیه قوه قضاییه و شخص محسنی اژه ای گفت: حداقل درباره خود بنده، از اینكه افرادی كه متهم به فساد مالی می شوند بعید نیست بخواهند با غوغاسالاری مسیر پرونده را عوض كنند و با فشار به قوه قضاییه مسیر خود را طی كنند .
وی ادامه داد: قوه قضاییه در حدی كه لازم باشد موضوعات را رسیدگی می كند اما من شخصا این كاره نبودم كه در رابطه با مسایل شخصی شكایت كنم ؛ درعین حال اگر موضوعات مربوط به قوه قضاییه و نهادهای دیگر باشد ، دادستان ورود می كند .
محسنی اژه ای درباره آخرین وضعیت پرونده شهدای منا اظهار بی اطلاعی كرد و گفت: متاسفانه چیز جدیدی اطلاع ندارم.
**دادستان در موارد تشویش اذهان عمومی ورود می كند
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر انتشار اخبار دروغ برخی رسانه ها درباره موسسات مالی و ورشكستگی بانك ها، گفت: با افرادی كه به هر بهانه ای با انتشار دروغ موجب تشویش اذهان عمومی می شوند ،باید برخورد شود.
وی با بیان اینكه مسئولان بانك می گویند افراد و موسسات را ساماندهی كنیم، از رسانه ها خواست رعایت شرایط حال مردم را داشته باشند و گفت: اولین ضرر تشویش اذهان ، به خود مردم برمی گردد.
محسنی اژه ای خاطرنشان كرد : اینكه به دروغ می آورند متهمی با یك فیش حقوقی آزاد شده، این مطالب خلاف واقع است و دادستان ورود می كند.
وی با ذكر مثالی ادامه داد: برای مثال بیش از نصف صفحه یك روزنامه در صفحه ١٧ به دخترخانم هشت ماهه اختصاص داده كه بیشتر آن، غلط است؛ شما چه جوابی برای مردم دارید كه ذهن مردم را مشوش می كنید.
** پرونده كودك هشت ماهه با دقت و سرعت رسیدگی می شود
سخنگوی قوه قضاییه از رسیدگی سریع و در عین حال دقیق پرونده بنیتا كودك هشت ماهه كه اخیرا كشته شد، خبرداد و گفت: این پرونده برای رسیدگی به تهران احاله شد.
وی با تسلیت به خانواده این كودك هشت ماهه كه جانیان به نحوی جان او را گرفتند، افزود: پرونده بنیتا با سرعت و با دقت رسیدگی می شود؛ چون خانواده مقتول در تهران زندگی می كنند و شروع سرقت از تهران انجام شد، این پرونده برای رسیدگی به تهران احاله شد.
وی با رد حواشی و متهمان پرونده، اظهار كرد: حواشی پرونده صحت ندارد؛ گفته شده متهم اول ١٣٠ سابقه سرقت دارد و با یك فیش حقوقی آزاد شد كه صحت ندارد و خلاف است.
محسنی اژه ای افزود: رییس دادگستری كل استان تهران گفته كه متهم پرونده سرقت داشت و در اثنای پرونده مشخص شد ١٣ فقره سرقت داخل ماشین انجام داد و ١٤ ماه از زمان دستگیری بازداشت بود و دادسرا بیش از این نمی تواند متهم را نگهدارد كه با قرار وثیقه ١٦٠ میلیون تومانی آزاد شد.
به گفته وی، متهم اصلی به ٥٥ ماه حبس متهم محكوم شد كه به دلایل داشتن پرونده های متعدد، اشد حبس یعنی سه ماه حبس باید اجرا می شد.
اژه ای اضافه كرد: متهم دوم به اتهام ٤ گرم مواد مخدر شیشه محكوم به حبس جزای نقدی و ضربه شلاق شد كه ٢ سال محكومیتش به إتمام رسیده است.
معاون اول قوه قضاییه درباره قرار بازداشت و تامین وثیقه گفت : طبق قانون جدید آیین دادرسی كیفری، قرار بازداشت الزامی نداریم و از طرفی قانون به قاضی اجازه نمی دهد همه جا از قرار بازداشت استفاده كند.
** دستگاه ها توجه داشته باشند جرم برای افراد بی دفاع بویژه كودكان اتفاق نیفتد
محسنی اژه ای در پاسخ به پرسش ایرنا مبنی بر افزایش قتل و تعرض به كودكان بی دفاع كه عمدتا دختر هم هستند و برای جلوگیری از این جرم و بزه دستگاه ها چه وظیفه ای دارند، گفت: همه برای پیشگیری از چنین جرمی وظیفه داریم رسانه یك جور ، دولت یك جور ، نیروی انتظامی و قوه قضاییه هم یك جور باید اقداماتی داشته باشیم كه هیچ جرم و خشونتی خصوصا به افرادی كه هیچ دفاعی از خود ندارند بویژه كودكان واقع نشود و این افراد مورد حمایت بیشتری باشند .
وی اضافه كرد: باید باز هم توجه بیشتری شود كه اتفاقات بیشتری رخ ندهد و اگر اتفاقی رخ داد ، اقدام عاجل انجام شود كه قسمت دوم انجام می شود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: قبول دارم همه دستگاه ها بویژه قوه قضاییه باید توجه داشته باشند این چنین جرمی واقع نشود.
**تعاملاتی برای انتخاب وزیر دادگستری در دولت دوازدهم شده است
حجت الاسلام محسنی اژه ای در باره تعامل قوه قضاییه با رییس جمهوری در باره انتخاب وزیر دادگستری در دولت دوازدهم گفت: وزیر دادگستری از جمله وزرایی است كه طبق قانون از ناحیه رییس قوه قضاییه به رییس جمهور پیشنهاد داده می شود و بعد از تایید مجلس هم انتخاب می شود.
وی افزود: گزینه هایی مطرح هستند و به صورت رسمی هم مطرح خواهد شد و به هر صورت از قبل تعاملاتی انجام می شود و ظرف زمان كوتاهیمعرفی خواهد شد.
** نظام مراقبتی بعد از خروج از زندان
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سئوال كه نیروی انتظامی اعلام كرده در بازداشتهای اخیر خود 60 درصد از آنها سابقه دار هستند و چرا نظام مراقبتی بعد از خروج زندان ضعیف است، گفت: نیروی انتظامی در بعضی مواقع مانور و یا طرحی را انجام می دهد و عده زیادی را دستگیر می كند اما این دستگیری ها به این معنا نیست كه همه آنها متهم باشند و برخی از آنها ظرف یكروز توسط قوه قضاییه آزاد می شوند.
وی ادامه داد: در مورد استفاده از پابند الكترونیكی هم این موضوع شامل كسانی می شود كه به جای گذراندن حبس در زندان می توانند طبق شرایطی در بیرون از زندان حبس خود را سپری كنند و شامل كسانی كه دوره محكومیت خود را طی كرده اند، نمی شود.
حجت الاسلام محسنی اژه ای گفت: برای مجرمین خطرناك ضرورت دارد بانك اطلاعات تشكیل شود تا به صورت آنلاین همه دستگاهها از جمله نیروی انتظامی به آن دسترسی داشته باشند.
**پرونده ذخیره فرهنگیان
معاون اول قوه قضاییه در باره پرونده ذخیره فرهنگیان نیز گفت: من اخیرا اطلاعی از بازداشت افراد جدیدی نداشتم ولی از افرادی تحقیق شده و از بدهكاران نیز كسی جدیدا بازداشت نشده است اما تحقیقات كماكان ادامه دارد و در مورد كارشناسی زمین هایی كه به صورت سوری قیمت گذاری شده نیز تحقیقات ادامه دارد.
**پرونده شركت آرمان
سخنگوی قوه قضاییه در مورد پرونده آرمان گفت: افرادی در این پرونده با قرار وثیقه بازداشت شدند و در حال بررسی هستیم كه آیا سرمایه و اموالشان تكافوی بدهی آنها را می دهد یا خیر؟
وی ادامه داد: در مورد مساله واگذاری اموال هشت تعاونی ورشكسته به موسسه كاسپین هم اشتباهی كه صورت گرفته این است كه این تعاونی ها قبل از واگذاری مفاصا حساب نشدند تا موجودی شان مشخص شود ولی به هر صورت كاسپین در مقام رفع و رجوع مسایل این هشت تعاونی برآمده است.
** كار رسانه ملی در آزادی زندانیان بدهكار مالی شایسته بود
سخنگوی قوه قضاییه در باره برخی ابهامات در باره زندانیان آزاد شده در برنامه ماه عسل گفت: بدهكاران مالی در زندانها دو دسته اند، عده ای مرتكب جرمی نشده اند و تنها بدهكار مالی هستند ولی برخی جرمی مثل دزدی مرتكب شده اند و مدت مجازات خود را گذرانده اند ولی به شاكی بدهكار هستند و در این آزادی زندانیان، از هر دو گروه وجود داشتند و رسانه ملی باید این مساله را به صورت شفاف برای مردم بیان می كرد.
وی افزود: در برنامه ماه عسل به گونه ای به مخاطب توضیح داده شد كه مردم تصور كردند زندانیان آزاد شده از مجرمین غیرعمد بودند و ما این تذكر را به آنها دادیم و آنها نیز در برنامه های بعدی اصلاح كردند.
اجتمام** 7329/1193**7268** 1569
خبرنگاران: لیلا اسماعیل نژاد/ حسن حیدری ** انتشار: علی حبیبی
آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnae
تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۷
تهران - ایرنا - سخنگوی قوه قضاییه امروز در یكصد و بیستمین نشست خبری در باره موضوعات مختلف از جمله رد اظهارات بقایی، ورود دادستان در موارد تشویش اذهان عمومی و پرونده كودك هشت ماهه سخن گفت.