براساس اين گزارش، جاستين وِلبي، سراسقف كليساي كانتربري انگليس شش سال با تحمل 2ميليون كشته بعد از آنكه سودان جنوبي با اكثريت جمعيت مسيحي از سودان واحد جدا شد، اعلام كرد كه از اين پس سودان سي و نهمين استان جامعه انگليكن در جهان است!
در واقع وي در مراسم امروز در خارطوم مسيحيان سودان را در جمع 85 ميليون جمعيت كليساي انگليكن جهان جا داد.
ولبي در اين مراسم كه همه اسقف هاي انگليكن اروپا، آمريكا و آفريقا، ديپلمات هاي مقيم خارطوم و صدها نفر ديگر حضور داشتند با انتصاب اسقف 'ازكيل كوندو مومير كوكو' به عنوان رئيس يا سراسقف منطقه اي و استان سودان، ايجاد سي و نهمين استان كليساي عالي انگليكن را يك آغاز جديد در مسيحيت سودان توصيف كرد.
وي از ميسحيان و انگليكن هاي جهان خواست از اين پس براي توسعه مسيحيت سودان و در واقع استان سي و نهم جامعه انگليكن جهان دعا كنند و از مسيحيت در اين كشور حمايت كنند.
اين گزارش بدون اشاره به آمار مسيحيان انگليكن سودان، محل اسكان آنها را كوه هاي نوبا در جنوب ايالت كوردوفان اين كشور اعلام كرد.
براساس اين گزارش، دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريكا قرار است در 12 اكتبر (مهرماه) در باره لغو و يا ادامه تحريم ها سال 1997 عليه سودان تصميم نهايي را بگيرد.
يادآوري مي شود، كليساي انگليكن كه معمولا از آن به جامعه انگليكن ياد مي شود، عنوان رسمي كليساي ملي انگلستان است كه ريشه آن به سال 1534 ميلادي باز مي گردد.
در اين تاريخ كليساي انگليس از كليسا كاتوليك رم جدا شد.
در واقع، انگليكانيسم شاخهاي از مسيحيت با مرجعيت كليساي انگليس است كه خود فرقهاي مجزا و مستقل در مسيحيت است و جزو هيچيك از فرقههاي ديگر مسيحيت نظير كاتوليك، پروتستان و ارتدكس نيست.
انگليكانها در بسياري از نقاط دنيا با كليساهاي ليبرال پروتستان تركيب شدهاند و با توجه به شباهتهاي بسيار زياد از نظر سلايق سياسي، انتخاباتي، تركيب شغلي و تحصيلي با پروتستانهاي ليبرال در مطالعات جامعهشناسي محض به عنوان بخشي از پروتستانهاي ليبرال طبقهبندي ميشوند و در مناطق مختلف دنيا كلوني هاي خاص خود را دارند كه از آنها به عنوان
«استان» ياد مي كنند و با اقدامات تبشيري و تبليغي سعي مي كنند برآمار خود و استان هاي اين جامعه بيافزايند.
اليزابت دوم، ملكهٔ بريتانيا هماكنون رئيس عالي كليساي انگليكن است، كليسايي كه از نظر تاريخي، سازماني و آئيني كاملاً از پروتستانهاي ليبرال حتي در انكليس نيز متفاوت است.
عنوان انگليكن در مورد تمام كليساهايي كه سراسقف كانتربري را به عنوان رهبر معنوي كليسا پذيرا باشند و به اصول ايماني اين كليسا وفادار باشند به كار برده مي شود.
امروزه كليساهاي ايرلند و ولز انگليكن محسوب مي شوند. همچنين كليساهاي ˈ اپيسكوپالˈ در كشورهاي آمريكا، اسكاتلند، برزيل، فيليپين و پرتغال و نيز كليساهاي انگليكن در كشورهاي چون آفريقاي جنوبي، كانادا، استراليا، نيوزلند، غرب هند، اوگاندا، كنيا، ميانمار، سودان، نيجريه و كره از جمله كليساهايي هستند كه رهبري سراسقف كانتربري را پذيرفته و تابع اين كليسا به شمار مي آيند.
در حال حاضر امكان ارتقاي كشيشان زن به مقام اسقفي و نيز موضوع غيراخلاقي امكان فعاليت كشيش هاي همجنس گرا، در حال حاضر باعث بروز تفرقه و اختلاف نظر جدي ميان رهبران كليساي انگليكن انگليس شده است .
برخلاف شاخه ليبرال كليساي انگليكن، شاخه محافظه كار و سنتي و نيز شاخه انجيلي اين كليسا با اين پيشنهادها بشدت مخالف هستند.
كليساي انگليسي يا انگليكن براي اولين بار در سال 1989 ميلادي در آمريكا يك زن را به مقام اسقفي كليساي انگليكن معرفي كرد و پس از آن كشورهاي استراليا، كانادا، كوبا و نيوزيلند شاهد مجدد اين اتفاق بودند.
در كشور انگلستان نيز شوراي 470 نفره تصميم گيري كليساي انگليكن - موسوم به ˈسيندˈ نشستي چند روزه براي گفت وگو براي اين موضوع برپا كرده است.
كليساي انگليكن پيش از اين زنان را به كشيشي قبول كرده و در حال حاضر، بيش از يك سوم كشيشان اين كليسا را زنان تشكيل مي دهند .
خاورم 1378**1144
مترجم علي نصيري** انتشار دهنده: عليرضا جباري
تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۱
تهران - ايرنا - خبرگزاري فرانسه روز يكشنبه در گزارشي از خارطوم اعلام كرد كه كليساي انگليكن كانتربري انگليس امروز از كشور آفريقايي سودان به عنوان سي و نهمين استان تحت الحمايه اين كليسا ياد كرد.